Melyik Bibliát vegyem meg? Nézegettem a Libri honlapját,1000 féle van. Nem vagyok vallásos, fogalmam sincs, hogy melyiket érdemes elolvasni pusztán kíváncsiságból.
Figyelt kérdés
2014. jan. 24. 16:59
1/6 anonim válasza:
A Károli forditast ajánlom de inkább a Patmos Recordsnál nézd meg ott nagyon szép és jutalmat is kapott
2/6 anonim válasza:
Én a Károli Gáspár féle fordítást ajánlanám. Az a legjobb magyarok számára.
3/6 anonim válasza:
A Károli a legjobb és a leghitelesebb.
4/6 anonim válasza:
Én is ajánlom a Károlit, talán az a legpontosabb, de ha egy egyszerűbben érthető fordítást keresel, akkor a protestáns Újfordítást ajánlom
5/6 anonim válasza:
Én nem ajánlom a károlit, kb reneszánsz nyelvezettel íródott. Katolikus bibliát vegyél, pl Szent István társulat félét, az 20. százai nyelven van :D
+ a protestáns bibliából hiányoznak a kétkánonos könyvek, tehát a katolikusban van még + 4-5 ószövetségi könyv is, pl Malakiás jövendölése, ami kajak arról szól, hogy jött egy UFO és elvitte őt kirándulni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!