Mit érdemes tudni a Pünkősdi Karizmatikus Keresztények Gyülelekezetéről? Mesélne vki nekem erről?
Ha érdekel a téma, ebbe érdemes belekukkantanod:
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A pünkösdi-karizmatikus mozgalom, ...napjainkban a fejlődő országok legdinamikusabban növekvő keresztény mozgalma, megújulási célú irányzata.
A mozgalom követői fontosnak tartják az Istennel való közvetlen és személyes megtapasztalásokat, élményeket. Fő jellemzői a Jézus Krisztusba vetett hit és a megtérés mellett a Szentlélekben (Szent Szellemben) való alámerítkezés (baptizo), melynek különböző bibliai jelei lehetnek.
Bővebben olvasd tovább:
Máritát egyébként Jézus anyjának fogadják el. Különösen nagy titulust nem adnak neki, mint a katolikusok. Ő is egy ember, aki meghalt és további befolyása nincs az élőkre.
Legnagyobb ilyen gyülekezet magyarországon a Hit Gyülekezete, de van több kisebb közösség hasonló hitélettel. [link]
Szia!
Én az vagyok!
A legfontosabb amit Isten adott nekem ezen a felekezeten és munkáján keresztül, és amiben különbözünk a katolikusoktól, az az hogy élő közösségbe kerültem Istennel. Nem dogmák és tudás alapján ismerem, hanem valóságos a kapcsolatom Vele. Hatalmas a különbség Isten jelenléte, ereje, és a formális szertartások között. Ha közösséget szeretnél Istennel, akkor igazság alapján keresd és ne hagyd magad a Bibliától eltérő tanításokkal félrevezetni!
@ 71 %-os:
A válaszaidból evidens, hogy nem áll szándékodban ténylegesen a kérdésre válaszolni, hanem csak provokálni akarsz.
Véleményed lehet, azzal nincs gond; csak megalapozottabbnak, körültekintőbbnek és felkészültebbnek kellene lenned.
1. Már az is óriási hiba, hogy az összes pünkösdi karizmatikus felekezetet egy kalap alá veszed; és úgy állítod be, mint ha általánosan jellemző lenne rájuk az a videó. Pedig nem az. Én magam pünkösdi keresztényként is megdöbbentőnek és visszataszítónak tartottam több részletet is a filmből. [Most nem ellenőriztem le, de mivel időnként olvasom a blogot, gondolom, a gyerektáboros film linkjét másoltad be.]
2. A protestánsok valóban nem fogadják el a pápa fennhatóságát, de a nagy többség NEM "igyekszik minden fórumon kigúnyolni", mint állítod.
3. "Nagyjából abban is megegyeznek, hogy a világi hatalmak (kormányok) ellen is vannak, nem mennek szavazni, nem ismerik el a nemzeti himnuszokat és nemzeti zászlókat, a megszokott imákat, stb."
Ez pedig konkrétan egyetlen pünkösdi felekezetre sem igaz, ill. egyéb keresztény felekezetekre sem. Tudomásom szerint mindez csak és kizárólag a Jehova Tanúi nevű szekta jellemzője, akik viszont olyannyira távol állnak a közismert kereszténységtől, hogy az Egyházak Világtanácsa nem is keresztény, hanem keresztény jellegű felekezetként tartja számon őket (a mormonokhoz hasonlóan).
Ha pedig valóban tudni akarod, mi is egy szekta, mik a jellemzői, veszélyei stb., akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi weboldalt:
Igen hasznos párszáz oldal, akár még az ateistablogra is felrakhatjátok. ;)
"amiben különbözünk a katolikusoktól, az az hogy élő közösségbe kerültem Istennel. Nem dogmák és tudás alapján ismerem, hanem valóságos a kapcsolatom Vele. Hatalmas a különbség Isten jelenléte, ereje, és a formális szertartások között."
Hogy a túróba ne kerülhetne közel Istenhez egy katolikus hívő?
Nagyon trendi jókorát rúgni a katolikusokba.
Az az igazság, hogy a Katolikus Egyház már közel kétezer éve létezik és még akkor is létezni fog, mikor a mostani szekták már rég levitézlettek. Sokan támadták és eddig mindegyiknek beletört a bicskája. Ez van. :)
Teher alatt nő a pálma. :)
Kedves kérdező,
a hitgyülitől tartsd távol magad.
Az tényleg egy káros szekta.
Én is tagja vagyok a Hit Gyülekezetének, és mellesleg 17 éves vagyok ki nem agymosás miatt ment el egy ifjúsági alkalomra 15 évesen hanem, mert kíváncsi volt.... Eléggé poén, hogy akik rágalmazzák ezt a gyülekezetet, azok szinte mindent jobban tudnak, s persze azt is, hogy mi is szokott ott történni!
De most komolyan? Bibliában benne van, hogy "szeresd felebarátodat jobban mint önmagadat", de még is kereszténynek valló emberek szidják a Pünkösdi Karizmatikusokat? Az is olyan jó, hogy a legtöbb ember állítása szerint "el lopják a pénzt", hát tőlem még nem lopták el -.- , sőt többet tudok adni, mint amennyit régen tudtam.
El hiszem, hogy vannak "állszentek", kik a Hit Gyüliben vannak, de nem nekünk embereknek kell eldönteni, hogy ki is az igaz, vagy ki a hamis! Isten vizsgálja a szíveket.
Nyugodtan lehet írni nekem, hogy egy büdös szekta tagja vagyok, meg agymosott, de viszont én azt tudom írni, hogy boldog vagyok, hogy ilyen gyülekezetnek a tagja lehetek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!