A Bibliát hány óra alatt lehet elolvasni?
A Bibliának nem az a lényege, hogy el legyen olvasva és pipa, hogy még egy könyv... hanem az, hogy eljusson hozzád mindaz, amit Isten közölni akar veled.
A Biblia csodás, mert teljesen mindegy hányszor olvastam már el, mindig ad újat és újat. Istennel olvasd, ne magad.
Akkor a konkrét válasz:
én 60 óra alatt tudnám, egy gyorsolvasó 2 óra alatt, lassúbb emberke 312 óra alatt. :)
Minek elolvasni, ha nem érti meg az illető?
Ahhoz, hogy értsen belőle valamennyit is, közben gondolkodni kell az olvasottakon.
Van, akinek könnyebben megy a gondolkodáz, van, kinek nehezebben.
Ha ezt nem számítjuk be az olvasási időbe, akkor nem kell több idő az elolvasáshoz, mint az elejétől végére érni.
Van, aki gyorsabban olvas, van, aki lassabban.
#1: "A Bibliának nem az a lényege, hogy el legyen olvasva és pipa, hogy még egy könyv... hanem az, hogy eljusson hozzád mindaz, amit Isten közölni akar veled. "
Miért, melyik könyvnek nem az a lényege, hogy eljusson hozzád az írójának üzenete?
Szerintem sem az a fontos, hogy minél hamarabb elolvassuk a Bibliát, hanem az, hogy minél többet megértsünk belőle.
Érdekesen fogalmaz a Józsué 1:8 - "El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz."
Jó megfogadnunk az itt lefektetett tanácsokat. Fontos, hogy elmélkedjünk az olvasottakon, és ami még fontosabb, hogy összhangban cselekedjünk az olvasottakkal. Szerintem ez az ami fontos, nem az, hogy mennyi idő alatt olvassuk ki a Bibliát.
"El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz."
És azon keresztények tömkelegével mi van, akik mindent úgy cselekedtek ahogy abban írva vagyon, mégsem kísérte útukat jó szerencse és boldogulás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!