Hol lehet elolvasni, hogy konkrétan mi hangzott el a mostani vatikáni szinóduson a melegekkel kapcsolatban?
Rengeteg cikk jelent meg a vatikáni szinódussal kapcsolatban, de ezekből csak az derül ki, hogy a pápa és a püspökök egy része bizonyos dolgokban nem értettek egyet. De engem nem a botrány ténye, nem is az újságírók értelmezése érdekel, hanem a konkrétumok.
Mit mondott a pápa a melegekkel kapcsolatban? Mit válaszoltak erre a püspökök?
A konkrétumokra vagyok kíváncsi, lehetőleg valamilyen hivatalos formában.
Ez engem is érdekel.
Pontosan az, ami elhangzott.
Tehát nem az, hogy hogyan kell érteni...hanem ami ténylegesen elhangzott.
Ezt a mondatát természetesen ismerem. De szerintem a szinóduson ennél többet mondott. Én arra a teljes és hivatalos szövegre vagyok kíváncsi, amit a szinóduson meg akart vitatni a pápa, pontosabban ennek a melegekre vonatkozó részét.
A példa pedig rossz, mert a melegség egy állapot, a gyilkosság pedig egy cselekedet. A kettőt nem lehet összehasonlítani.
Akkor mégis mi a melegség, ha nem állapot?
Akár betegségnek tartom akár nem, akár változhat akár nem, akár döntésen alapszik akár nem, mindegyik esetben állapot.
Igazatok van, bocsi. Eddig abban a tudatban éltem, hogy az állapot nem lehet állandó, de utánanéztem..
Szóval félreértés ne essék, nem a melegek ellen akart irányulni a kommentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!