Megéri elolvasni a bibliát?
Fiatalkoromban kimaradt az életemből. Láttam filmeket jézusról, meg a csapból is ez folyik szóval kb képben vagyok miről szól, de sose tudtam rávenni magam hogy elolvassam.
Az egész egyházi meg vallási téma nagyon távol áll tőlem. A vallásos ismerősem miatt még kevésbé vonz ez az egész, eddig csak magamutogató, irritáló vallásos emberekkel találkoztam életem során.
Megéri elolvasni a bibliát, vagy csak egy vallásos hype az egész?
9!
Nekem egyszerűnek tűnt.
Hakapeszi !
Nem tudok héberül, így azon nem olvastam. Kaptam egy angol nyelvű Bibliát, azt elolvastam. Nekem egyszerűbb volt mint a magyar, ezért írtam, hogy esetlegb azon érdemes elolvasni.
Szia
Meg. megtanulhatsz belőle úgy élni, hogy tartalmas, egészségesebb, boldogabb életet élhetsz. Azt is megtudhatod belőle, milyen jövő vár az emberekre, így rád is. Ha megtudod, van lehetőséget választani
Olyan dolgokról szerezhetsz tudomást, amelyet egyetlen más könyvből sem.
Képzeld, baráti kapcsolatba kerülhetsz a Teremtőddel :-) Nem hiszed? Hát erről cak személyesen lehet meggyőződni, vagy elvetni az ismerkedés lehetőségét is.
A Biblia az a könyv ami az örökös bestseller, és aminek a legnagyobb hatása volt/van a világtörténelemre és a művészetekre.
Tudni kell hogy a Biblia könyveknek a gyűjteménye, amiben vannak történeti könyvek, költészet, próféciák, ókori zsidó törvények, levelek, stb.
Azok a történetek amik ismerősek lehetnek többnyire Mózes első két könyvében vannak (amit Teremtés és Kivonulás könyvének is neveznek), például Ádám és Éva bűnbeesése, Noé bárkája, Bábel tornya, Mózes egész élete, stb.
Jézusról meg Máté, Márk, Lukács és János ír. Ha ebből egyet kellene választani hogy melyiket olvasd el, akkor Jánost mondanám egyébként.
#2: Nem hiszen hogy történelem könyv lenne, legalábbis nem jobban mint bármely régi regény.
#6: Nem is rossz ötlet hogy angolul olvassam el. A King James verzió így első ránézésre nem tűnik nehéznek.
14#: Én inkább csak kulturális célból venném elő. Nem hiszem hogy engem "teremtettek" volna az ilyen ezotéria annyira nem köt le.
Szerintem a Biblia inkább csak egy archaikus fantasy könyv, ahogy 10#-es is emlegetette.
Arra voltam kíváncsi hogy ad-e valami pluszt ha elolvasom azon kívül hogy kulturálisan jelentős írás volt az európai történelemben. Erre pár hozzászólás adott is választ, ezt köszönöm szépen.
Vidiripi
A kérdésed triviális! Ki dönthetné el helyetted hogy megéri-e? Egyébként a Biblia egy válogatás, de összefüggő olvasmány is egyben!
Ha te megelégszel azzal amit a filmekben láttál (én nem tudhatom, te tudod, te érzed) akkor valószínűleg nem érné meg elolvasnod. De a filmek alapján nem alkothatsz véleményt a Bibliáról. Mert a filmek nem adják vissza azt amit egy írott szöveg el tud mondani. Ja igen és a filmekben gyakran kihagynak dolgokat vagy épp beletesznek olyat ami a könyvben nincs is benne!
A Bibliát meg miért hasonlítod az egyházhoz a valláshoz és a hívekhez? Nincs értelme mert nem ezeket mutatja be!
Ha valódi képet akarsz kapni akkor neked kell elolvasnod. Ennyi!
"Nem hiszen hogy történelem könyv lenne, legalábbis nem jobban mint bármely régi regény."
Pedig említ olyan népeket amelyikről sokáig csak azért tudtak mert a Bibliában írtak róluk. Meg jó néhány más dolog is van még. Ha érdekel akkor keresgélj!
"Én inkább csak kulturális célból venném elő. Nem hiszem hogy engem "teremtettek" volna az ilyen ezotéria annyira nem köt le."
A Biblia az nem ezoterikus írás. És te valóban nem teremtve lettél, de az első emberpár az igen. Ha az Isten-hitet ki is veszed belőle meg a csodákat még akkor is tárháza történelmi tényeknek, kultúrának, szociológiának gyakorlati tanácsoknak stb.
"Arra voltam kíváncsi hogy ad-e valami pluszt ha elolvasom..."
Ki döntheti el helyetted hogy ad e neked valami pluszt? Mert mi van akkor ha adna de azt a tanácsot kapod hogy ne olvasd el. És ez fordítva is igaz lehet!
Mi alapján lehet meghozni egy ilyen döntést?
19.
Na, hogy még nagyobb legyen a zűrzavar. Mi azt' mér' az az igazi? Az is megírta magáról?
Az ateizmus egy fals valosagertelmezes.
A Biblia elolvasasa csakis akkor valik hasznodra ha nem az agyadat akarod tomni valamivel, hanem keresni es kutatni akarsz es alaposan utanajarni a dolgoknak.
Jezus szerint a juhok meghalljak a hangjat. A juh kerodzo, szereti tobbszor atragva alaposan megemeszteni a taplalekat. A biblia foleg nem konnyu etel majd meglatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!