Bele fogok őrűlni abba, hogy vallásos vagyok. Kinek mi a véleménye?
Nem találom a helyem a világban, állandóan szorongok, szeretnék hinni Istenben, de elegem van az átkozott szabalyokbol... (ne szexelj házasság előtt, ne igyál, ne bulizz mert Isten tuti nem menne diszkóba, bla Bla Bla . Én nem bírom már ezt az egészet elviselni. Tényleg be fogok kattani, most is éppen a pszichiatriarol írok. Nincs egyszerűen arany középút.. Vagy hiszek és úgy élek, vagy nem és akkor nyugodtabban élhetem ki magam. Abból is elegem van hogy minden abnormális dologba belemagyaraz mindent az egyház, hogy a szörnyű dolgokra is legyen "logikus" magyarázat. Pl: nézzük meg azt a sztorit mikor Isten próbára teszi Abrahamot, és azt kéri, áldozza fel a fiát. Már nem azért, de még mi emberek sem hulyeskedunk ilyenekkel... Tényleg ilyen az Isten, hogy ekkora lelki teherrel tesz próbára? Ha igen akkor elég abberalt ez az Isten, az én életemet is tönkreteszi...
Az orvosom azt mondta, ha nem döntöm el miben /kiben hiszek, egyenes út a zárt osztály egy idő múlva... Szóval ebbe tényleg bele lehet kattanni.
Egy túl nagy áldozathozatal nem szentel meg valakit, és nem mélyít el a hitben. Tehát ha kínkeservesen betartasz bizonyos szabályokat, azzal nem leszel előrébb. Ha vesszük például az adakozást, mint áldozatot, azt mondja a Biblia: „ a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Ha nem jókedvvel adod, lelkileg nem ér semmit az egész. Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs értelme a hited szintjénél magasabbra állítani az áldozathozatal szintjét. (De alacsonyabbra sem.) A hitben való erősödés egy csúszós emelkedőn való felfelé lépkedéshez hasonlít. Haladni kell rajta, mert ha megállsz, visszacsúszol. De ha túl nagyot vagy gyorsan lépsz, könnyen eleshetsz és legurulsz. Minél magasabban vagy, annál nagyobbat lehet esni. Légy tisztában vele, hol állsz hitben, és fokozatosan haladj előre benne.
Arany középút a hitben tényleg nincs. Tudnod kell mi a helyes, és mi bűn. A legfontosabb, hogy minden nap egy kicsit több bűnt hagyj el, egyre jobban tartsd be a parancsolatokat. Sose add meg magad véglegesen egy bűnnek, hanem ha egyszer győzött, gondold ki holnap hogy fogsz ellene harcolni.
Az orvosom azt mondta, ha nem döntöm el miben /kiben hiszek, egyenes út a zárt osztály egy idő múlva... Szóval ebbe tényleg bele lehet kattanni.
komoly problemak vannak az orvossal
lehet mar irtak nem tudom vegigolvasni a valaszokat
meg kell talalnod a boldogsagodat a hitben
ha nem boldogit akkor azzal is valamilyen komoly gondok vannak, persze ez rajtad all fokent hiaba vannak szellemi problemaid, de megfelelo segitseg kellene nemnolyan aki megjobban a sotetsegbe taszit
Xy4
Kedves 33-as. Mostmar igazán befejezhetned ezt a nemtudom honnan szedett "alkerdeses hazugsagos dolgodat".... 22 éve vagyok a vallásban, ami azt jelenti, minden szombaton az imahazban ültem, szóval nem ez a megkeresztelt de nem gyakorló hívő vagyok aki egy történetet nem tud idézni a Bibliabol. Gyanítom te pont azokhoz tartozol akiktol a frász kiver.. Ez a bigott, csolatasu, magát kereszténynek mondó, élete sincsen ember. Na én pont ilyen nem akarok lenni. Boldog életet akarok, amiben benne van Isten, de egyenlőre nem találok vele békét. És igen dühöngok. A szüleim tönkre tettek ezzel a szigorú neveléssel. Hogy mindig különc voltam es mindenkinek meg kellett magyaráznom miért vannak fura szokasaim, miért nem megyek mozizni szombaton a haverokkal. Miért nem iszok és bulizok velük, miért nem jövök össze a világi sráccal. (mert az majd le akar feküdni).
A családom nem fogadta el a lazadasaim... Ha úgy élnek mint ők, valószínű, hogy én is egy idegesítő szorolapos hitterito lennék a Corvin sétányon. Nem fogom ide kiirni az egész életem és traumaim mert nincs energiám. Jah és rohadtul nem kenek semmit a vallásra. Érdekes amúgy, hogy egyik kérdésrol sem nyilatkozott a kedves 33-as...hogy mondjuk Ő hogyan áll ezekkel a kérdésekkel, hogy Isten miért követeli meg a parancsai betartasat. Eddig csak a tamadast kaptam Tőle, amire nem éppen vagyok kíváncsi. Szóval megkérnélek kedves 33-as, ha hasznos komment nincs a tarsolyodban akkor az eddigieket is mellozd!
Köszi!
Tuti,hogy kamuzol!!
Szórakozzál máshol ,haver,vagy fogjál lepkéket!!
Igen igazad van a vallás öl ,butít ,nyomorba dönt.
Ezért válaszd a hitet aminek az alapja nem más mint az Úr Jézus Krisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!