Bele fogok őrűlni abba, hogy vallásos vagyok. Kinek mi a véleménye?
Nem találom a helyem a világban, állandóan szorongok, szeretnék hinni Istenben, de elegem van az átkozott szabalyokbol... (ne szexelj házasság előtt, ne igyál, ne bulizz mert Isten tuti nem menne diszkóba, bla Bla Bla . Én nem bírom már ezt az egészet elviselni. Tényleg be fogok kattani, most is éppen a pszichiatriarol írok. Nincs egyszerűen arany középút.. Vagy hiszek és úgy élek, vagy nem és akkor nyugodtabban élhetem ki magam. Abból is elegem van hogy minden abnormális dologba belemagyaraz mindent az egyház, hogy a szörnyű dolgokra is legyen "logikus" magyarázat. Pl: nézzük meg azt a sztorit mikor Isten próbára teszi Abrahamot, és azt kéri, áldozza fel a fiát. Már nem azért, de még mi emberek sem hulyeskedunk ilyenekkel... Tényleg ilyen az Isten, hogy ekkora lelki teherrel tesz próbára? Ha igen akkor elég abberalt ez az Isten, az én életemet is tönkreteszi...
Az orvosom azt mondta, ha nem döntöm el miben /kiben hiszek, egyenes út a zárt osztály egy idő múlva... Szóval ebbe tényleg bele lehet kattanni.
Kedves kérdező! Sokat kellene még tanulnod az újszövetségből. Krisztussal lenni nem kprlát, hanem szabadság. Téged a tested korlátoz be ilyenekre, hogy szexelj, bulizz, részegeskedj, stb.
Én örülök, mert a nagy részétől mér megszabadultam, nem ezek uralkodnak rajtam, hanem én ezeken a dolgokon.
Ha olvasnál Pált, akkor már te is leleplezted volna a tested halálvágyát és hogy mennyire a lélek ellen törekedik. Amúgy meg újszövetség van, nem ószövetség.
"Az orvosom azt mondta, ha nem döntöm el miben /kiben hiszek, egyenes út a zárt osztály egy idő múlva... Szóval ebbe tényleg bele lehet kattanni."
Elég butus orvosod van, szerintem cseréld le.
"Felejtsd el és még van esélyed egészséges, teljes életet élni."
Aminek a vége örök halál. Ezt ugyebár elegánsan kifelejtetted. Ez neked teljes élet, leélni kb. 70-80 évet?
#23, bocs, de hogy jön ide az evolúció? 😂
Kereszteny vagyok, elfogadom az evolúciót, a pápa is elfogadja, nagy teológusok is elfogadják. 😃
Ti aztán tényleg nehezen süllyedhetnétek ennél is mélyebbre. Szegény kérdező a ti idiótaságotok miatt szorul orvosi segítségre. Önző módon továbbra is a hülyeségeitekkel ijesztgetitek, ezzel hosszabbítva a szenvedését. 2 lehetősége van. Vagy elfelejti a sok hülyeséget, amit itt nyomtok, és lesz kellemes 70 éve, vagy továbbra is rettegve él miattatok és borzalmas ugyanennyi éve lesz, utána meg ugyanúgy semmi. A "ne legyél ateista mert azzal becsapod magad" válaszon azt se tudom hogy sirjak vagy röhögjek.
"Ti aztán tényleg nehezen süllyedhetnétek ennél is mélyebbre. Szegény kérdező a ti idiótaságotok miatt szorul orvosi segítségre. Önző módon továbbra is a hülyeségeitekkel ijesztgetitek, ezzel hosszabbítva a szenvedését. "
Tisztázzunk valamit: az egyén vallásossága nem választható el a személyiségtől. Aki paranoid személyiség, annak a vallásossága is paranoiás jegyeket ölthet, illetve csak azokat az elemeket fogja kiemelni a vallásból, amik a paranoiájára, tévképzeteire igazolást adnak. Ahhoz, hogy valaki a vallását érett, egészséges ember módjára gyakorolja, egy egészséges személyiségre is van szükség. Ezzel nem a kérdezőt hibáztatom, ez egy probléma, amit meg kell és meg is lehet oldani. De ne a vallást hibáztassuk már egy olyan dolog miatt, amihez nincs is köze. Rengeteg nagy keresztény gondolkodó volt már ezalatt a 2000 év alatt, akiknek köszönik, de nincs problémájuk a vallással, nem lettek miatta orvosi esetek.
"nem lettek miatta orvosi esetek"
Ez igaz.
Sok ember jól elvan a vallással IS: pl. kitalálja, hogy Allah nem látja, ha sötétben issza a bort. Vagy Isten megbocsát neki.
Aki viszont erre nem képes, annak a vallás nagyon súlyos károkat tud okozni, így valláskárosult lesz belőle.
Sajnos ez a vallás hibája is!
Az ateizmus például ilyen károkat nem okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!