Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bele fogok őrűlni abba, hogy...

Bele fogok őrűlni abba, hogy vallásos vagyok. Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

Nem találom a helyem a világban, állandóan szorongok, szeretnék hinni Istenben, de elegem van az átkozott szabalyokbol... (ne szexelj házasság előtt, ne igyál, ne bulizz mert Isten tuti nem menne diszkóba, bla Bla Bla . Én nem bírom már ezt az egészet elviselni. Tényleg be fogok kattani, most is éppen a pszichiatriarol írok. Nincs egyszerűen arany középút.. Vagy hiszek és úgy élek, vagy nem és akkor nyugodtabban élhetem ki magam. Abból is elegem van hogy minden abnormális dologba belemagyaraz mindent az egyház, hogy a szörnyű dolgokra is legyen "logikus" magyarázat. Pl: nézzük meg azt a sztorit mikor Isten próbára teszi Abrahamot, és azt kéri, áldozza fel a fiát. Már nem azért, de még mi emberek sem hulyeskedunk ilyenekkel... Tényleg ilyen az Isten, hogy ekkora lelki teherrel tesz próbára? Ha igen akkor elég abberalt ez az Isten, az én életemet is tönkreteszi...

Az orvosom azt mondta, ha nem döntöm el miben /kiben hiszek, egyenes út a zárt osztály egy idő múlva... Szóval ebbe tényleg bele lehet kattanni.

2018. júl. 11. 19:20
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
47%

"Inkább vagyok ilyen, mint egy szemfedos bigott hívő,aki nem gondolkodik a dolgokon, nincsenek kérdései, csak elhiszi mert "Kell"."

Ilyen sincs - csak te azt "hiszed", hogy te szaartad a la ószart. És ezért azt "hiszed", jogod van mindenkit szidni, becsmérelni. Lehet így is élni, csak kérdés, hogy ez milyen szint? és hogy érdemes-e így élni? Ez a te hited. A vallásokhoz még csak érintőlegesen sincs semmi köze.

2018. júl. 11. 20:38
 12/39 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, könnyen megtapasztalhatod a Földi Poklot is, tehát, hogy hová vezet Isten intelmeinek megtagadása. Ha pl. túl sokat iszol és másnapos leszel, azzal a következő napodat Pokollá teszed. Ha össze-vissza szexelsz, és elkapsz valami súlyos nemi betegséget, akkor akár az egész hátralevő életed Földi Pokol lesz.

Isten nem fog megakadályozni benne, nem fogja vízzé változtatni a vodkát mielőtt le tudnád nyelni, és nem fog kiteleportálni a hálószobából, amikor paráználkodni készülsz, de megengedi, hogy megtapasztald saját lázadozásod következményeit. Nem Isten tesz másnapossá vagy nemi beteggé, csak hagyja hogy a fizika, kémia, és biológia törvényei tegyék a dolgukat. Ha viszont követed Isten törvényeit, akkor jóval kisebb az esélye, hogy valamivel Pokollá teszed a saját életedet.

Ebből is látszik, hogy Isten jóságos és az ember teljes szabadságában hisz, de egyben igazságos is. Nem vágja beléd a mennykőt, mint Zeusz, de nem is fog kihúzni a sz*rból, ha lázadozol ellene.

2018. júl. 11. 20:46
 13/39 anonim ***** válasza:
74%
"Könnyű úgy hinni és dicsérni Istent, hogy ha az ember életébe meg nem történt trauma." Ajánlom Jób könyvét (Ó Szövetség) :)
2018. júl. 11. 20:49
 14/39 anonim ***** válasza:
36%

Próbáld meg egy kis időre félretenni Istent, és mindent, ami hozzá köthető.

Attól, hogy nem követed minden lépését, nem teszed Pokollá az életed. Személyes példa vagyok rá. :) Isten nélkül élek, és mégis szuper életem van.

Nem tudom, hogy érzél, de változtass az életeden kis lépésekben. Gondold át: mit szeretnél csinálni? Ne törődj vele, hogy más erről mit gondol (leszámítva, ha valami nagyon extrára készül s kell a jó tanács, vélemény), és tedd meg.

2018. júl. 11. 21:10
 15/39 A nép hiteője ***** válasza:

Nem tesz ekkora lelki teherrel probara barkit, mert erejen felul senkit nem enged probalni.

A mi hitunk nagyon becses, a Bibliaban Jezus tuzben megprobalt aranynak nevezi. Amikor tuzon megyunk at az nem kellemes de azt ami nem odavalo, salakot es mas szennyezodeseket, a tuz kiegeti az emberbol.

Van az emberben sok olyan cel es kivansag ami nem hogy nem hasznos hanem karos, romlott. A tuzben latszik meg, hogy mi van az emberben. A motivumai, a bizalma, stb.

El is lehet hasalni benne, de az igaz felkel hetszer is.

Nem is biztos, hogy van olyan igaz aki soha nem esett el.

Ne lasd Istent haragos csendornek. A Szentlelek nem fegyor hanem partfogo, ugyved, aki mellenk all minden bajban.

A megszentelodes nagyon fontos cel, de ha nem hiszel Isten kegyelmeben akkor frusztralt leszel. Kegyelem altal erosittetik keg a sziv es ero altal tudsz ellenallni a gonosznak. Jo ha realisan nezed a helyzetedet de ne a buntetesre hegyezd ki a hited hanem Isten kegyelmere es akkor fel tudsz allni mindig.

2018. júl. 11. 21:21
 16/39 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek ebben, hogy mindenki akkora terhet kap, amennyit elbir. Ha ez így volna, nem látnék most minden nap elsetalni magam mellett teljesen összeomlott embereket. Nehogy valaki azt mondja nekem, hogy attól mert még éppen hogy életben van a beteg az egyenlő azzal, hogy elbirja a terhet. Nekem az, hogy elbirom a terhem azt jelenti, hogy cipelem de ettől még nem hat ki a hétköznapi teendokre... (Tudok dolgozni, sulizni, társasági életet elni)
2018. júl. 11. 22:29
 17/39 anonim ***** válasza:
38%

Most, kérlekszépen, nem értem, mit akarsz.

Pl itt:

"belemagyaraz mindent az egyház"

Nem csak egy egyház van... és nem csak egyfélét magyaráznak bele! :D

Írják itt a nemi betegségeket... én meg azt mondom: gumi óvszer. (Jah, hogy az a Sátántól való!)

2018. júl. 11. 22:52
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudnám tanácsolni, hogy keress a környezetedben olyan keresztény köröket, ahol megértenek és támogatnak téged. Sajnos sok a fura pap mostanság, de nézz neten inkább olyanokat, akik hitelesek, és tényleg az Evangéliumot hirdetik, pl: Hodász András atya.
2018. júl. 12. 00:09
 19/39 anonim ***** válasza:
53%
Remek példa vagy a vallás káros hatásaira. Felejtsd el és még van esélyed egészséges, teljes életet élni.
2018. júl. 12. 01:17
 20/39 anonim ***** válasza:
26%
Neked nem a kereszténység való (legalábbis most, ebben az életszakaszban), nem is értem, minek foglalkozol vele. Egyértelmű, hogy nem vagy kompatibilis vele. Nézz utána, mint mondanak más vallások Istenről.
2018. júl. 12. 08:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!