Jézusról, miért nincs semmi hir, leirás, tevékenység, stb.30 éves koráig? Ez nem furcsa?
János például így zárja evangéliumát:
" 21,24 Ez az a tanítvány, a ki bizonyságot tesz ezekről, és a ki megírta ezeket, és tudjuk, hogy az ő bizonyságtétele igaz.
21,25 De van sok egyéb is, a miket Jézus cselekedett vala, a melyek, ha egyenként megiratnának, azt vélem, hogy maga a világ sem foghatná be a könyveket, a melyeket írnának. Ámen.
#19 "A lényeg 7 év hosszú idő, gondoljatok bele hány olyan ember létezik a Földön aki pontosan visszaemlékszik mit csinált 2011.07.06-án (ez egész napját a párbeszédekkel együtt visszaidézni)"
Csakhogy az evangélistáknak a Szent Lélek segített eszükbe juttatni a leírandó tanításokat, történeteket!
Ján. 14,26
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.
"az újszövetségbe ezek a sztorik nem kerültek bele"
Az a baj, hogy nem csak oda, hanem sehova máshova sem.
Egyetlen iraton vagy szájhagyományon sem maradt fenn egyetlen szó sem.
De hivatalos iratokon, statisztikákon, egyéb intézkedéseken sem.
"az újszövetségbe ezek a sztorik nem kerültek bele"
Az a baj, hogy nem csak oda, hanem sehova máshova sem.
Máshova nyilván nem kerültek Jézusról részletes adatok, mivel a tanítványai köre ismerték Jézust. Senki más nem írhat hitelesen róla, csak aki ismerte közvetlenül.
Most meg ne kérdezd, hogy a korabeli emberek miért nem ragadtak papiruszt és írták meg az életét, és azok miért nem maradtak fenn abból a korból... mert nem túl logikus ilyet elvárni.
Maguk az eredeti újszövetségi kéziratok (amit a tanítványok írtak) sem maradtak fenn, csak mivel széles körben elkezdett terjedni a kereszténység, így a keletkezett másolatok révén tudtak fennmaradni!
"a korabeli emberek miért nem ragadtak papiruszt és írták meg az életét"
Mária?
Legalább pár dolog maradt volna.
De nem egészen erre gondoltam - hanem arra, hogy ha bárhol, bárkinél maradt volna valami feljegyzés róla. Népszámlálás, hivatalos írások, stb.
"Jézusról, miért nincs semmi hir, leirás, tevékenység, stb.30 éves koráig? Ez nem furcsa?"
Ennél már csak az a furább,hogy mégis hogy lehet ennyi,mikor a tanítványai zöme írástudatlan volt?
Ráadásul irodalmi görög nyelvezeten megfogalmazva egyszerű arámi nyelvű létükre.Szerintem ez a furcsa.
Ráadásul a csodáiról semmi feljegyzés a környező népeknél ami szintén kérdéseket vet fel (nálam legalábbis).
1) Nem mindegyik tanítványa volt írástudatlan
2) aki írástudatlan volt, annak volt segítője (Péter-Márk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!