Ismersz-e, a Biblia pozitív, és negatív személyiségei közt depressziót átélteket?
Figyelt kérdés
Mit lehet tanulni Isten módszereiből,a depresszió leküzdésére?#depresszió #vágyakozás #tevékenység #céltalanság #értelmetlen célok #segítők felelőssége #a depresszió jelei #külső segítség szükségessége
2017. dec. 29. 18:37
1/19 anonim válasza:
Saul király valószínűleg depressziós lehetett, a Biblia írja, hogy Dávid hárfázott neki, amikor "gonosz démonok gyötörték", és ez megnyugtatta.
2/19 A kérdező kommentje:
Igen,tehát a megfelelő muzsika segíthet leküzdeni a depresszió kínzó érzését.
Sajnos,annak megoldására nem elégséges!
2017. dec. 29. 19:42
3/19 anonim válasza:
Szerintem mikor Jézus kiment a pusztába egyedül, és megkísértette a Sátán, az eléggé ahhoz hasonló állapot. Én abból azt tudnám tanulni, hogy bármilyen viselhetetlen nagynak érezzük a ránk nehezedő dolgokat, minden pillanatban tudnunk kell (ha éppen nem is érezzük úgy), hogy efölött is ott áll valaki, aki tudja hogyan segítsen, ha eljön az ideje.
4/19 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom,hogy Jézus depressziója miatt vonult el a pusztába,netán ott lett depis.
Az viszont igaz,hogy Isten sosem hagy el,és minden élethelyzetünkről tud.Segíteni szeretne.
A depisek szeme,a mélyhullámok idején fedve van egy sötét hályoggal.Nem látják Isten arcát sem.Ezért nem jó egyedül hagyni őket.
2017. dec. 29. 20:19
5/19 imakommandós válasza:
Illés például meg akart halni amikor Jézabel megfenyegette.
6/19 anonim válasza:
Nekem a Prédikátor is egy depis ember benyomását kelti, viszont láthatóan könyve végére sikerül felismernie Isten szándékait és az élet értelmét is, elhagyva korábbi nézeteit.
7/19 A kérdező kommentje:
5.Hsz!
Igen,Illés öngyilkos lett volna,ha nem lenne tilos a zsidó kultúrában,az öngyilkosság.
2017. dec. 29. 22:48
8/19 A kérdező kommentje:
5.Hsz!
Mi módon jutott ki Illés a szuicid depresszióból?
2017. dec. 29. 22:50
9/19 A kérdező kommentje:
A Prédikátor Bölcs Salamon is depibe csúszott a sok száz feleséggel,ágyassal.
Ő mi módon jutott ki abból?
2017. dec. 29. 22:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!