Ismersz-e, a Biblia pozitív, és negatív személyiségei közt depressziót átélteket?
Igen,Jónás is depressziós volt.
Ő milyen módokon jutott ki a depiből?
Isten segítségével.
Pszichiáter akkoriban még nem létezett, de most már igen. Ha ki akarsz gyógyulni, akkor az a legjobb, ha felkeresel egyet. Ez a hívő életedet semmiben nem befolyásolja.
Hála Istennek nincs ilyen bajom nekem,de egy keresztény ismerősömnek van.Nem hiszem,hogy pszichológushoz fog fordulni.
Azt hiszem,igen fontos nekünk keresztényeknek,hogy mi is az a depresszió,honnan jön,mimódon szabadulhatunk attól.
Sajnos sokan elítélik a depressziós embereket,pedig hithőseink is szenvedtek ilyesmitől.
Jav.:
Azt hiszem,igen fontos nekünk keresztényeknek tudnunk,hogy mi is az a depresszió,honnan jön,mimódon szabadulhatunk meg attól.
Azért a depresszió nem játék dolog.
Persze vannak példák a Bibliában olyan emberekre, akikre ráfoghatjuk a depressziót, de ne ebből indulj ki.
Mindenképpen kérni kell szakember segítségét! Legyen az pszichológus, vagy pap (ha már keresztény körökben akarsz maradni, tudtommal a szemináriumon ezt is tanítják nekik).
Igen.Tanultuk.
Amikor pszichológia előadáson a szindrómákat vettük sorra,eszméltem rá,hogy néhány hónappal korábban lett öngyilkos kollégám életét megmenthettem volna,ha ezt hamarabb tanultam volna.
Tökéletesen produkálta a szindrómákat,csak én akkor még nem tudtam mit jeleztek.
Fel tudod fogni azt a dühöt,amikor erre rájöttem?!
Nem, igazából nem tudom felfogni, ahogy szinte senki sem tudja felfogni ezeket a tragédiákat. Szerintem az öngyilkosság a legkevésbé felfogató dolog, mert szembe megy a mi racionalitásunkkal.
Önmagunkat okolni sem jó ilyen esetek után. Kívülállóként lehet észrevetted volna a jeleket, de ismerőse voltál, így közel sem biztos. Ha észre is veszünk ilyen jeleket, akkor sem gondolunk a legrosszabbra általában. Szerintem ezek sokszor egyszerűen kivédhetetlenek.
Egy szombat délelőtt lett öngyilkos,és előtte pénteken este akart beszélgetni velem,de én siettem haza.Nem volt 30 percem rá,pedig talán kibeszélhette volna magából a feszültségét,és élhetne most.
Nagyon fontosnak látom,hogy mindenki ismerje a szuicid depresszió tüneteit,és egy módszert arra,hogy miként lehet visszabillenteni őket az ésszerűség állapotába,netán profi segítséghez juttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!