Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismersz-e, a Biblia pozitív,...

Ismersz-e, a Biblia pozitív, és negatív személyiségei közt depressziót átélteket?

Figyelt kérdés
Mit lehet tanulni Isten módszereiből,a depresszió leküzdésére?

#depresszió #vágyakozás #tevékenység #céltalanság #értelmetlen célok #segítők felelőssége #a depresszió jelei #külső segítség szükségessége
2017. dec. 29. 18:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Igen,Jónás is depressziós volt.

Ő milyen módokon jutott ki a depiből?

2017. dec. 30. 15:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Isten segítségével.

Pszichiáter akkoriban még nem létezett, de most már igen. Ha ki akarsz gyógyulni, akkor az a legjobb, ha felkeresel egyet. Ez a hívő életedet semmiben nem befolyásolja.

2017. dec. 30. 15:51
 13/19 A kérdező kommentje:

Hála Istennek nincs ilyen bajom nekem,de egy keresztény ismerősömnek van.Nem hiszem,hogy pszichológushoz fog fordulni.

Azt hiszem,igen fontos nekünk keresztényeknek,hogy mi is az a depresszió,honnan jön,mimódon szabadulhatunk attól.

Sajnos sokan elítélik a depressziós embereket,pedig hithőseink is szenvedtek ilyesmitől.

2017. dec. 30. 17:51
 14/19 A kérdező kommentje:

Jav.:

Azt hiszem,igen fontos nekünk keresztényeknek tudnunk,hogy mi is az a depresszió,honnan jön,mimódon szabadulhatunk meg attól.

2017. dec. 30. 19:17
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért a depresszió nem játék dolog.

Persze vannak példák a Bibliában olyan emberekre, akikre ráfoghatjuk a depressziót, de ne ebből indulj ki.

Mindenképpen kérni kell szakember segítségét! Legyen az pszichológus, vagy pap (ha már keresztény körökben akarsz maradni, tudtommal a szemináriumon ezt is tanítják nekik).

2017. dec. 30. 20:10
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen.Tanultuk.

Amikor pszichológia előadáson a szindrómákat vettük sorra,eszméltem rá,hogy néhány hónappal korábban lett öngyilkos kollégám életét megmenthettem volna,ha ezt hamarabb tanultam volna.

Tökéletesen produkálta a szindrómákat,csak én akkor még nem tudtam mit jeleztek.

Fel tudod fogni azt a dühöt,amikor erre rájöttem?!

2017. dec. 31. 00:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem, igazából nem tudom felfogni, ahogy szinte senki sem tudja felfogni ezeket a tragédiákat. Szerintem az öngyilkosság a legkevésbé felfogató dolog, mert szembe megy a mi racionalitásunkkal.

Önmagunkat okolni sem jó ilyen esetek után. Kívülállóként lehet észrevetted volna a jeleket, de ismerőse voltál, így közel sem biztos. Ha észre is veszünk ilyen jeleket, akkor sem gondolunk a legrosszabbra általában. Szerintem ezek sokszor egyszerűen kivédhetetlenek.

2017. dec. 31. 00:44
 18/19 A kérdező kommentje:

Egy szombat délelőtt lett öngyilkos,és előtte pénteken este akart beszélgetni velem,de én siettem haza.Nem volt 30 percem rá,pedig talán kibeszélhette volna magából a feszültségét,és élhetne most.

Nagyon fontosnak látom,hogy mindenki ismerje a szuicid depresszió tüneteit,és egy módszert arra,hogy miként lehet visszabillenteni őket az ésszerűség állapotába,netán profi segítséghez juttatni.

2017. dec. 31. 02:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát ez nem egy le küzdés. De mikor Jézust keresztre fesziteték Judás felakasztotta magát...
2018. júl. 6. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!