Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen pozitív és milyen...

Milyen pozitív és milyen negatív tapasztalataitok vannak a Jehova Tanúival kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekelnek a pozitív tapasztalatok is és nem csak a negatívak.

-Gondolok itt például olyan dolgokra mint segítség nyújtás,adakozás stb.

-A legtöbbünknek ugye volt alkalma találkozni Tanúkkal,sőt vannak nem kevesen olyanok akik szinte naponta össze futnak velük. Volt e esetleg olyan megfigyelésetek,hogy adjanak pár "fillért" egy hajléktalannak,vagy élelmet vagy ruhát vagy bármit,persze az Őrtorony kiadványain kívűl?

Komolyan érdekel mert eddig csak rosszat hallottam róluk...ezért is tettem fel a kérdést.

Köszi a válaszokat!

2014. nov. 4. 20:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem régen két jól öltözött fiatal ember csöngetett be hozzám.

Azt kérdezték, hogy egyetértek-e velük, hogy sok segítségre szoruló szegény család van?

Igennel feleltem. Azt hittem, hogy valamelyik segélyszervezettől jöttek.

Kiderült, hogy Jehovások, akik az Őrtornyukkal és a Bibliával akarnak segíteni a szegényeknek.

Megkérdeztem, hogy lesz ebből a gyerekeknek kenyér? Válaszuk az volt, ha tanulmányozzák a Bibliát, erőt merítenek belőle.

Ennyit a szegényke megsegítéséről.

2014. nov. 4. 21:06
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Csomagot vártam. Csöngettek. Rohantam, mint az őrült. És csak a JEHOVÁK VOLTAK!
2014. nov. 4. 21:11
 3/29 A kérdező kommentje:

1/ Hát az tényleg nem sok... :/

2/No komment :D

2014. nov. 4. 21:33
 4/29 anonim ***** válasza:
75%

A sötétség útján - Jehova Tanúi történelme:

https://www.youtube.com/watch?v=jzPyyyPIsf8

Rengeteget lehet belőle tanulni...

1914 -Rusel azt hirdette, hogy eljön a világvége. Ezt eltolták 1915-re, ám ekkor sem történt semmi. Russel meghalt 1916 okt. 31-én hólyaghurut komplikációban. Sírkövétől pár méterre egy 2m magas szabadkőműves emlékmű, valamint egy szabadkőműves templom áll...

------

1917 tanítás: Mihály arkangyal a római pápa

1920 tanítás: Jézus nem Isten, hanem Mihály arkangyal

1927: a házról házra járkálás alaptevékenységgé vált, amit minden tagtól elvártak

------

Rutherford jövendölései:

1918-20: armageddon

1925: Ábrahám, Izsák, Jákób és más bibliai pátriárkák feltámadnak, hogy fejedelmekként a föld felett uralkodjanak

1929: szállás építése a feltámadt próféták számára (tiszta vicc nem?)

Amikor a próféták nem jelentek meg, Rutherford ebbe a szállásba költözött a nagy gazdasági világválság idején, ahol királyként élt.

1930: Rutherford tanítása szerint a Szentlelket visszavették, és Isten ihletet adott neki az ortorony kiadványok megírásához, közvetlenül az elméjébe, angyalain keresztül.

1931-52: minden védőoltás elfogadásának tiltása, mivel Isten, Ábrahámmal kötött örök szövetségének megsértésének számított.

1935: a társulat új világossággal drukkol elő: Nem 1881-ben, hanem 1935-ig van idejük az égi reménységűeknek elfoglalni a posztjukat.

Így két reménységet találtak ki: nagy sokaság (Jonadabs), amely felett uralkodik Jézus és a 144.000 "kicsiny nyáj".

Rutherford kiadott egy könyvet "gyermekek" címmel, amelyben arra buzdította a tanúkat, hogy mondjanak le a házasságról, mivel az armageddont a II. világháború fogja elhozni. Sok tanú gyeremektelen és keserű maradt egészen haláláig, emiatt a hamis prófécia miatt.

1942 jan. 8: végbélrák idézte veseelégtelenségben Rutherford meghalt.

------

1940 tanítás: a társulat elmagyarázta, hogy a Máté 24/25 összes próféciája egy generáció alatt bekövetkezik, majd amikor ez a generáció szégyenteljesen elmúlt, 5 ÉVTIZEDNYI nyújtás után (1942-1995) a társulat többször megváltoztatta a generáció szó jelentését (1995 - The wicked, 2008 - The anointed, 2010 - An overlap of generations), hogy végül egymást átfedő nemzedékeket jelentsen, annak reményében, hogy megmeneküljenek egy újabb, hamis prófécia következményeitől.

1943: 1874-ről áthelyezték 1914-re, Jézus láthatatlan királyi uralkodását.

1945: vérátömlesztés és vérkészítmények tiltása (több ezer tanú halála)

1950: új világ fordítás kiadása, amelyben nem tüntették fel a fordítói bozottság tagjainak neveit. További fordításaikhoz/írásaikhoz spiritisztákhoz fordultak segítségért, amit szekta ellenes mozgalmak le is lepleztek.

1967-80: szervátültetések tiltása (több ezer tanú halála)

1975: világvége, armageddon jövendölése

1980: tanúk befenyítése

1985: a tanúk nem az Apa, Fiú, Szentlélek nevében keresztelkednek meg, hanem az ortorony nevében

És mindez amiket felsoroltam a videóból, csak a felszíne mindannak a trutyinak, ami az ortorony szervezetet vastagon bevonja. Jehova tanúi és az ortorony szervezet a kezdetektől fogva a sötétség útján halad. Jézus azt mondta, hogy jó gyümölcsöt csak jó fa tud teremni. A társulat történelmét áttekintve pedig, szerintem az ortorony szervezet sohasem volt jó fa.

2014. nov. 4. 21:34
 5/29 A kérdező kommentje:

Hát mit ne mondjak...szép kis C.V :/

Írjon már valaki valami jót is...könyörgöm!

2014. nov. 4. 21:45
 6/29 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, mond mit írjunk. De azt ne várd el, hogy hazudjunk a kedvedért jehovatanuival kapcsolatban. Nyilván tudnak ők is jó dolgokat tenni (adakozni szegényeknek stb.) mert végülis ők is emberek.... azt hiszem... :)

Itt ez az oldal meg ez a csatorna, hátha találsz valami jó hírt felőlük:

[link]

https://www.youtube.com/channel/UCCIOZXnDVwiNVayCDTX7Wyw/vid..

2014. nov. 4. 21:50
 7/29 sandor76 ***** válasza:
9%

A hivatalos oldaluk ;jw.org.

Ha felkeresed,talasz videokat es torteneteket a kerdeseddel kapcsolatban.

Az ehes ember ujbol megehezik,es mindig csak adni ugysem lehet.

A Biblia remenyt ad az embereknek,ami sok ember eletet megvaltoztatta mar.

A valodi remenyseg,pedig megmentheti az ember eletet Isten napjan.

Egyebkent igen adakoznak ,es ezt egy-egy segely alkalmaval a leghamarabb teszik meg.

2014. nov. 4. 22:15
 8/29 anonim ***** válasza:

"Az éhes ember újból megéhezik és mindig csak adni úgysem lehet." -magyarán a szerencsétlen nyomorult haljon éhen.

A keletinél mindig láttam legalább 3-4 hajléktalant (amikor feljártam tanulni) és pár méterre ott álltak mindig tőlük a tanúk, egy helyben állva mint a ####.

Nem tudom, emlékszünke erre a kis történetre:

Lukács 10,30 Jézus pedig felelvén, monda: Egy ember megy vala alá Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esék, akik azt kifosztván és megsebesítvén, elmenének, és ott hagyák félholtan. 31 Történet szerint pedig megy vala alá azon az úton egy pap, aki azt látván, elkerülé. 32 Hasonlóképpen egy Lévita is, mikor arra a helyre ment, és azt látta, elkerülé. 33 Egy samaritánus pedig az úton menvén, odaért, ahol az vala: és mikor azt látta, könyörületességre indula. 34 És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé néki. 35 Másnap pedig elmenőben két pénzt kivévén, adá a gazdának, és monda néki: Viselj gondot reá, és valamit ezen fölül reáköltesz, én mikor visszatérek, megadom néked. 36 E három közül azért kit gondolsz, hogy felebarátja volt annak, aki a rablók kezébe esett? 37 Az pedig monda: Az, aki könyörült rajta. Monda azért néki Jézus: Eredj el, és te is akképpen cselekedjél.

"Az éhes ember újból megéhezik és mindig csak adni úgysem lehet." -és te napfénnyel táplálkozol vagy mégis mivel?! Ember....

Szeresd felebarátod mint magad! Ezek szerint a tanúk eléggé rühellhetik magukat...

2014. nov. 4. 22:44
 9/29 anonim ***** válasza:
0%
Jó indulatúak. Szerintem ez elég is.
2014. nov. 4. 23:14
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem láttam még adakozni őket. Ha egy csoport hajléktalan mellett is állnak, elfordulnak. Ha nyomortanyára kopognak be, akkor is csak kiadványt adnak. Nem osztanak ételt, ruhát, szállást, szeretetet. Legfőképpen az utóbbi hiányzik belőlük, mert az őrtorony iránti lojalitás minden emberi érzelmet el nyom bennük.
2014. nov. 5. 06:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!