Milyen pozitív és milyen negatív tapasztalataitok vannak a Jehova Tanúival kapcsolatban?
Komolyan érdekelnek a pozitív tapasztalatok is és nem csak a negatívak.
-Gondolok itt például olyan dolgokra mint segítség nyújtás,adakozás stb.
-A legtöbbünknek ugye volt alkalma találkozni Tanúkkal,sőt vannak nem kevesen olyanok akik szinte naponta össze futnak velük. Volt e esetleg olyan megfigyelésetek,hogy adjanak pár "fillért" egy hajléktalannak,vagy élelmet vagy ruhát vagy bármit,persze az Őrtorony kiadványain kívűl?
Komolyan érdekel mert eddig csak rosszat hallottam róluk...ezért is tettem fel a kérdést.
Köszi a válaszokat!
Ne szeresd az alkoholistákat!
Ne szeresd a bagósokat!
Ne szeresd a drogosokat!
Mondta ezt Jézus?
Azt mondta,hogy szeresd felebarátodat mint ömnmagadat...
De vajon miért mondta ezt?
Tanúk ti láttok a jövöbe?...Kétlem!
nos soha nem tudhatod,hogy egy jó cselekedeted mire képes,lehet,hogy megváltoztatod egy ember élet felfogását.
Jézus nem hiába mondta azt amit mondott kedveseim... :)
Kerdezo!
Te hany embernek segitettel valojaban,hogy;
-Felhagyott a dohanyzassal,
-Az italozassal,
-A drogozassal?
Es tudod Jehova Tanui hany embernek segitettek mar?
Biztosan nem.
Csak mi nem hangoztatjuk ezeket.
;Amit a jobb kezed tesz ,ne tudja a bal;.
Ez a felebarati szeretet.
Te viszont csak okoskodni szeretnel,nem jon ossze.
Ha ismerned a Tanuk tortenelmet,nem beszelnel igy.
Kepesek meghalni egymasert is.
Ha ezt megteszik,vajon miert nem szorjak a penzt mindenkinek,ahogy te sem teszed szerintem.
Ezen kellene kicsit gondolkodni,es keresni a miert-jet.
Kedves kérdezö!
Személyes tapasztalatom,hogy ha valaki Isten felé fordul,akkor gondoskodik róla!!Csak el kell öt fogadni.(Máté 6/31-33)"Ne aggodalmaskodjatok tehát,és ne mondjátok:Mit együnk?Vagy :Mit igyunk?,vagy:Mivel ruházkodjunk?Mert mindezeket a pogányok kérdezik.Mert jól tudja a ti Mennyei Atyátok,hogy mindezekre szükségetek van.Hanem keressétek elöször Isten országát és az ö igazságát;és ezek mind megadatnak nektek."
Ez teljesen így van!Aki megtért,és megtapasztalta Isten gondoskodását,az tudja ezt bizonyítani.Ez nem azt jelenti,hogy ne adjunk senkinek semmit,söt,én hiszem,és tapasztaltam,hogy mennél többet adsz másoknak,annál többet kapsz vissza az Atyától.De mi nem törhetünk pálcát senki felett,mert nem a mi feladatunk mások megítélése,hanem arra illetékesé,aki a szívek és vesék vizsgálója.A gyülölet pedig nem vezet jóra.Mert az ördögtöl van az.
Nekem még ez az eset elégé negatív tapasztalat jehovatanuival kapcsolatban:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Tanúk, jöhetnétek már válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!