Jézusról, miért nincs semmi hir, leirás, tevékenység, stb.30 éves koráig? Ez nem furcsa?
Már akkor, ha TÉNYLEG létezett.
Tudod, ehhez lenne nagyon jó egy pár dolog a fiatalságából. Főleg olyan, amit más források is megerősítenek, nem csak a Biblia.
Mondjuk, ha téged nem érdekel, hogy létezett-e, az más kérdés.
De akkor leszel szíves nem lepontozni! Nem a pontozástól függ, hogy létezett-e!
"Helyesebben, a hivatalos történelem nem veti el a lehetőségét, hogy létezett egy Jézus nevű ember valamikor azidőtájt, mint valami vallási próféta, akit aztán kivégeztek a tanai miatt. De hogy tényleg létezett azt semmilyen hiteles történelmi forrás nem támasztja alá, azt meg pláne nem, ha létezett is, akkor tényleg tett bármilyen csodát is, nem csak egy önjelölt próféta volt."
Az ókortörténetben számos emberről van sokkal kevesebb írott forrás, mint Jézusról. PL. Szókratész létezését valóban kétségbe lehet vonni, de Jézust nem. A feltámadást meg lehet kérdőjelezni, mert az már túlmutat a történettudományi kutatás tárgyán, de a létezését nem vonja kétségbe a történelemtudomány. Érdemes olvasgatni egy kis ókortudományt (jstor-on van fent elég sok, lehet célirányosan keresni), nem csak az "ateista mémbázist".
Időpont ma 06:24
Én nem vallásos maszlag miatt ünneplem, bocsi. :P Felőlem születhetett, de dögölhetett is meg akkor.
Mert az újszövetségi iratokat a tanítványai írták, és a leírások többsége azt érinti, amit szemtanúkként megéltek, miután a tanítványai lettek.
Az iratok tehát tanúbizonyságok, nem Jézus által gyerekkorából elmesélt történetek.
Hmmm... Jézus, aki évekig csak beszélt - soha, egyszer sem mondott a gyermekkoráról egyetlen történetet sem?
Mária, aki büszke volt rá - soha, egyszer sem beszélt róla semmit?
Jézus gyermekkoráról több történet is szerepel az Evangéliumokban.
Pld.: Amikor menekülniük kellett Egyiptomba, vagy amikor Jézus "elmaradt" a szüleitől, és a templomban találtak rá.
De erre a kérdésre válaszoljon Ő maga, Jézus, hogy miért:
1. Jó úton járok-e?
2. Mi volt Jézussal nyilvános működése előtt?
"Kedves Barátom!
1. Önmagatok magatartásának megítélése nem az Én feladatom. Kétezer évvel ezelőtt elmondtam és elétek éltem egy UTAT, melyet Magammal azonosítottam. Sem halálotok előtt, sem halálotok után nem Én, hanem ti fogjátok eldönteni, hogy mennyire azonosultatok Velem. Első kérdésedre tehát a válaszom ez: Ismerj meg Engem egyre jobban, és mérd magadat Hozzám! Így olyan önismeretre jutsz, melyre szükséged van, hogy fel tudd mérni magadat.
2. A Názáretben való nevelkedésem alatt sokat kellett tanulnom kívülről, tehát az emberi megtapasztalásokra nekem is éppen olyan szükségem volt, mint bárkinek, aki emberként születik a földre. És még többet kellett tanulnom belülről.
Nekem fokozottan fontos és szükséges volt az imádság. Vagyis az az állapot, szellemi elmélyülés, mely által bensőmben ráláthattam arra, hogy honnan jöttem, miért jöttem, kikhez jöttem, és hová megyek vissza.
Tehát a gyakorlati emberi cselekvések által kibontakozó élet és a szemlélődő életforma erkölcsileg arányban állt nyilvános működésem ideje alatt eltöltött életemmel, küldetésemmel.
Ez azt jelenti, hogy nyilvános működésem előtt sem voltam szándékomban, és az Atyámmal való kapcsolatomban más, mint bármikor később. Egy hasonlattal élve: Amit közel negyven évig csendben, halkan, pianóban csak közvetlen családomnak, vagy csupán önmagamnak muzsikáltam, azt ezután hangszóróval fölerősítve, világgá kiáltottam. Hát ez történt.
Bennem semmi minőségi változás nem történt. Csupán az történt, hogy küldetésem teljesítése következtében szükségszerűen jobban Magamra, tanításomra irányítottam a közvélemény figyelmét. "
Jézus; A HANG - könyv 477
:)
Nekem inkább az a furcsa hogy ő kb 33 évesen meghalt, viszont jóval a halála után kezdték el írni az újszövetséget.
Márk kb 40-70 között tevékenykedett közben eltelt 7 év, ő volt az első Mátéval együtt.
Pl: ha egy középiskolai osztálynak elmesélnék egy történet azt mindenki a saját emlékeihez igazítana mikor azt tovább adják. Azaz mindenki hozzátesz valamit elvesz, ha sokszor ismételünk magunknak valami kamu dolgot idővel magunk is elhisszük ilyen az emberi természet. Egyszerűsítve régen az iskolában játszottunk olyant, hogy a tanár mondott egyetlen összetett mondatot és mire a 22. (utolsó diák ) is vissza mondta a tanárnak nem sok köze volt az eredetihez.
A lényeg 7 év hosszú idő, gondoljatok bele hány olyan ember létezik a Földön aki pontosan visszaemlékszik mit csinált 2011.07.06-án (ez egész napját a párbeszédekkel együtt visszaidézni)
#17-es, nyilván beszélgetett a tanítványaival a gyerekkoráról és korábbi életéről, de az újszövetségbe ezek a sztorik nem kerültek bele, mert mint írtam, az újszövetség iratai tanúságtételek Jézus tanításairól, csodáiról, nem életrajzok. Nem 500 oldalas regény írása volt a cél.
A születésének ideje, körülményei belekerültek pl., mivel próféciák teljesültek be vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!