Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a bizonyíték arra hogy a...

Mi a bizonyíték arra hogy a tudósok hazudnak az evolúcióról? Csak mert szerencsétlenen születtünk pokolba jutunk?

Figyelt kérdés

De mióta ismerjük a mentális betegeket, akiknek a szabad akaratuk nem értelmes, azóta a Biblia semmiképp sem hihető, hisz nem tudnak maguknak dönteni erről.

Akkor akik nem ismerik a kereszténységet, mert mondjuk szegények vagy olyan térségben élnek? (pl indiánok régen Amerikában) Tele van vallással a világ, a keresztény ugyanolyan csak jobban terjedt, mert annak az eredeti ötlete volt a legszimpatikusabb és sokaknak megtetszett és bővítették teóriákkal meg őrültek eszméivel. Vagy akit nem érdekel ez a téma, mind el vannak ítélve pokolba? Akkor Einstein is pokolba kerül, csak mert nem hitt? Meg a buddthák, mert nekik is tök jó magyarázataik vannak mindenre, de szerencsétlenségből nem olyan családba születtek hogy annak neveljék, vagy senki nem győzte meg őket, ezért pokol? Ez valami vicc?

És a tudósok hazudnak a csontokból szerzett evolúciós információról? Tudom hogy nektek nevetségesen hangzana, hogy majmok rokonai legyünk, de ezt legalább bebizonyították, Bibliát nem tudjuk kik írták. Már rég utánajártak volna ha csalás. Többször is biztosra mennek, rengeteg tesztet végeznek hogy jó legyen a megoldás. Darwin se lehetett photoshop mester. xD Volt hamisításra példa, de azt leleplezték. Keresztény tudósok is lehetnek, csak tudván ezt, áttérnek.

2018. júl. 4. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy nem hiszel Istenben. Meg kell mondanom, hogy abban az istenben, amelyikben te nem hiszel, abban én sem hiszek.

Nem hiszek olyan istenben, aki kívülem létezne számomra azért, hogy segítségemre jöjjön olyankor, amikor erre kérem.

Nem hiszek olyan istenben, aki nélkülem nem tudja, hogy mit kellene tennie.

Nem hiszek olyan istenben, aki az ember jogos kívánságainak teljesítésére van kitalálva.

Most elmondom, hogy milyen Istenben hiszek.

Olyan Istenben hiszek, aki bennem él mindaddig, amíg van némi fogalmam arról, hogy mit jelent jót akarni, tehát szeretni.

Olyan Istenben hiszek, aki csak akkor tud bennem élni, ha én vigyázok Reá!

Olyan Istenben hiszek, aki a földön a rongyos istállót is elfogadta szállásnak, s így szívemet sem veti meg, ha igazán vállalom, hogy befogadjam őt.

Olyan Istenben hiszek, aki hidegben, sötétben, piszokban, tehát a jelen világunkat jellemző körülményekben született meg, hogy e hidegbe meleget, e sötétbe világosságot, fényt, e piszokba erkölcsi tisztaságot hozzon.

Én ebben az Istenben hiszek. Nekem Ő a mindenem, s meggyőződésem, hogy akinek bármi és bárki más, tehát saját gyermeke is a mindene, az bálványimádó, és pontosan akkor fogja a legnagyobb csalódás érni, amikor legkevésbé várja.

Engem nem érhet csalódás, mert a bennem élő jó akarat, tehát a SZERETET nem más, mint Ő, a TEREMTETLEN SZERETET!

Tudom, hogy benned is él ez a SZERETET, ez az ISTEN, és azt is tudom, hogy miután kiábrándultál egy nem létező istenből, lehetővé válik a számodra a JÉZUSBAN közöttünk megjelent igazi Istennel való találkozás!

Igen! Ha megpróbálsz vigyázni a szívedben lévő JÓ AKARATRA, tehát az igazi Istenre, akkor feltétlenül meg fogod tapasztalni azt, hogy míg kacsalábon forgó kastélyokban is lehet boldogtalanul élni, addig rongyos istállóban, lehetetlen körülmények között is lehet szenvedve bár, de boldog szívbékével hinni és remélni.

A magyarországi Erzsébet királynét télvíz idején kizavarták a királyi palotából apró gyermekeivel együtt, akik szoknyájába kapaszkodva vágtak neki az éjszakának.

S ez az asszony, akinek valóban senki nem adott semmit a gúnyon és megvetésen kívül, ekkor is énekelni tudta az angyalok karácsonyi énekét: „Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek!” Igen, mert számára Isten a legnagyobb magasságban élt: e kisemmizett asszony szívének trónusán! Ennél magasabb magasság nem létezik sem ezen, sem a másvilágon!

Üdv.: Emmánuel

2018. júl. 9. 10:40
 52/78 A kérdező kommentje:

A rossz sorsúaknak könnyű egy istenben reménykedni, megszokták a helyzetüket, de jobbat akarnak, apám gazdag, spórolunk, de szinte mindent megengedhetünk magunknak, adományt is meg fontol néha. Nem mindenki olyan hataloméhes mint Orbán. Jó dolgok vesznek körül, de magamban mégsem bízom és Isten nem segít azzal hogy kommunikálna velem, megjelenne, hogy segít az embereken. Nem, ő igenis meg mutatja Sátánnak hogy nincs igaza. Hogy tudsz egy jó Istenben hinni, ha nem ad biztosítékot kommunikálással?? Könnyű a keresztény családoknak, akik csak összetarthatnak és reménykedhetnek, de atheistákkal körülvéve, akiken senki nem segít, hogyan hihetnék?? Szószerint félek Istentől hogy bármit megtehet velem, de az igazat nem fogja elmondani, én meg nem vagyok elég okos hogy kitaláljam. Miért hagyja hogy ne legyen önbizalmam? Miért hagyja hogy .................. SOROLHATNÁM

Te komolyan akkor is szeretnéd ha megöleti a fiadat? Nm érdekel hogy Ábrahámot megállította az utsó pillanatban, önzőn elvárta hogy jobban szeressük őt mint a családunkat, hurá nagyon kedves, de ez szerencsére nem történt meg mert kitaláció, és példákat állítottak fel a hűséges emberekre a mese írói, hogy mások is így tegyenek. Na erre mit léptek?

2018. júl. 9. 16:19
 53/78 A kérdező kommentje:
Nyílván elsősorban magamon kell segíteni, de neki meg példát mutatnia, én próbálkoztam 4 pszichológusnál, internetes segítséggel, kísérletekkel, hogy szociális félelmeim elmúljanak, de meg vannak a határaim, nem vagyok Isten, semmire nem mentem. Példát kéne mutatnia.
2018. júl. 9. 16:25
 54/78 A kérdező kommentje:
A félelem pedig nem múlik el, nemtom mi kell még hogy elmúljon, próbálom elterelni a figyelmem más forrásból szerezni boldogságot. De nagyobb problémák is vannak mint a szociális életemmel foglalkoznom.
2018. júl. 9. 16:33
 55/78 anonim ***** válasza:
0%

Istent mindennél jobban szeretni azt jelenti, hogy a családunkat is jobban szeretjük. A szeretet soha nem fogy el. Istent máshogy kell szeretni, mint az embereket.

Istennel megéri üzletet kötni, nála nem tudsz nagylelkűbb lenni. Ha valamit felajánlasz neki, a többszörösét kapod vissza, ez biztos. Ő nem akar elvenni tőlünk semmit, de minden csak akkor lesz áldott, ha először felajánljuk neki. Ezért semmihez és senkihez sem szabad túlságosan ragaszkodni, csak Isten szeretetének és igazságának elfogadásához. Aki hajlandó magát (büszkeségét, kívánságait) megtagadni, az mindent megnyer. Ha a világon semmihez nem ragaszkodsz, akkor minden félelmed elmúlik.

2018. júl. 9. 19:32
 56/78 anonim ***** válasza:
A világnézeti meggyőződés nem bizonyítékokból alakul ki.Ezért hiába keresed őket. Előbb a meggyőződés alakul ki, és utána gyűjtünk hozzá érveket, amivel alá tudjuk támasztani. Nem az a lényeg hogy mi a teljes igazság, hanem hogy az általad ismert információkból és összefüggésekből megtaláld a saját lelki békédet. Fogadd el, hogy a boldogsághoz nem kell mindent értened. Ami kell, azt mind tudod.
2018. júl. 9. 22:33
 57/78 A kérdező kommentje:

Persze mindenkinek vannak hibái, ez nem olyan.

Önbizalomhiány legyőzésének akaratában mi a hiba/büszkeség/kívánság? Ez rajtam múlik.

Tudjátok mennyit tettem már ellene, youtube, emailekre iratkoztam, sport, meditáció, terapeuta és bár valamennyire segített, felelem elmúlhat, de az önbizalomhiány nem fog, ahogy néhány mentális betegnek sem mindig a baja. Vannak sikersztorik, meg lehet találni a jó utat, de nagy akaraterővel, ami nem egy lehetetlen de miért nem mindenki ugyanolyan megpróbáltatásnak van kitéve? Meg kell bíznom istenben hogy megtaláljam utamat, ez az én próbám gondolom. Másoknak a szegénység jut megpróbáltatásnak, vagy mi? Most csak a boldogságomról van szó...

2018. júl. 10. 01:17
 58/78 anonim ***** válasza:
Az önbizalomhiány azért zavar téged, mert fontosnak tartod az emberek véleményét. Ez egyfajta mély hiúság, és büszkeség. Tudom a világi álláspont szerint egészséges büszkeség, de ha közelebb akarsz kerülni a probléma gyökeréhez, akkor tisztában kell vele lenni. Az önbizalomhiány egy ördögi kör, és egy öngerjesztő folyamat. Tudod, hogy ilyen vagy, és hogy látják rajtad, ezáltal produkálod a zavart viselkedést, ez pedig visszaigazolja neked, hogy tényleg ilyen vagy. Nem tudsz kikerülni belőle, csak ha felül tudsz emelkedni az emberek véleményén. Ha mindenáron a saját boldogságodat akarod megvalósítani, nem fog menni. Egy másik öngerjesztő folyamatot kell segítségül hívni: Bíznod kell az emberekben. Tudom nem könnyű, és nem is szabad 100%-ig, de mindenkinek meg kell előlegezni. Ezt észre fogják venni, és ők is bízni fognak benned, ezáltal tud egyre jobban feloldódni az önbizalomhiányod. Ebben segít az Istenhit, mert amellett hogy bízni kell, valakiben mindig csalódni is fogsz, de meg tanulni szívből megbocsájtani.
2018. júl. 10. 07:58
 59/78 anonim ***** válasza:
38%

Azok a tünetek melyeket megfogalmaztál nem szüntethetőek meg felületes kezelésekkel, amelyek magát az okot nem szüntetik meg. Csakis gyökeres kezeléssel szüntethetők meg, melyek az okot is megszüntetik.

Ez pedig nem más, mint a hited helyreállítása!

Néhány lépésben ide idézem, hogy mi vezet el ahhoz, hogy valóban meg tudjál gyógyulni, és amelyek nem felületes kezeléseket, hanem lényegi, tartalmi, a gondolkodási módodnak a megváltoztatását segítik a gyógyulás irányába.

A gondolkodási módodat neked kell megváltoztatni, mert ezt hiába is várod az Istentől, ezt helyetted nem fogja tudni elvégezni, mert nem úgy van, hogy: "hiszem, ha látom" hanem fordítva: "mivel hiszed, ezért látod"!

Az önbizalommal kapcsolatban ide idézem Jézus tanítását:

"Gyermekem!

Ha jobban ismernél, akkor már régen túl lennél azokon a nehézségeken, melyeket most szenvedsz. Tehát jobban meg kell Engem Jézust ismerned, hogy ne tüneti kezelésekkel szórakozzanak veled, hanem belülről találd meg azt a terápiát, mely képes tökéletesen meggyógyítani benső sebeidet.

Az első lépés, hogy ne azzal az istenképpel foglalkozz, mely benned él, hanem örülj annak, hogy te Istenben élsz. A második lépés pedig az, hogy gondolkodj el ezen: a Jézus név annyit jelent, hogy Isten a szabadító.

El kell hinned, hogy valóban szabadító az Isten azáltal a Jézus által, aki most hozzád beszél, és aki minden problémára megoldást, gyakorlati megoldást ad.

A harmadik lépés az, hogy az EVANGÉLIUMOKAT olvasd, s próbáld meg az azokban találtakat párbeszéd-imában Velem megbeszélni.

Az önbizalom hiánya nálad – ha hiszed, ha nem – onnan ered, hogy túlértékeled magadat.

Ha nem így lenne, akkor nem foglalkoznál annyit önmagaddal. Én valójában ezt ajánlom.

Foglalkozz feladatokkal, olvasással, munkával, szórakozással, de ne annyit önmagaddal! Ne akard magad annyira megváltoztatni! Helyette inkább akard elvégezni azt, amire képes vagy! Ne menj bele a mulasztással vétkezés depressziójába. Annak örülj, hogy azért valamire te is képes vagy! Azt tedd és annyit, amit és amennyire képes vagy! Ha pedig mások véleményeivel, elvárásaival nagyon meg vagy kötözve, hát akkor tudd meg, hogy ez egy olyan hiúsági komplexus, mely baj volna, ha nem volna kellemetlen.

Jézus; A HANG - könyv 247

2018. júl. 10. 10:48
 60/78 A kérdező kommentje:
De az önbizalomhiányomnak oka is van: ahhoz hogy másokkal és munkával foglalkozzak, jól kéne működnie az ADHD-s agyamnak, de ha nem működik akkor soha nem lesz önbizalmam, és nem fogok ügyesen, jól működni a mindennapi dolgok felében, a gyógyszerek meg függővé tehetnek. Fogadjam el hogy Isten így teremtett, de nem segít megoldani, magamnak kell enyhítenem a tüneteket? Nem lett volna sokkal egyszerűbb 300 IQ-nak teremteni mindenkit? Ha hülyének teremt hogy várja el hogy jól döntsünk...xd
2018. júl. 11. 01:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!