A lélekvándorlásra van bizonyiték? Összeegyeztethető a keresztény tnitásokkal?
Nem. A monoteista (zsidó, muzulmán, keresztyén) vallások szerint szerint nem egy hosszú körforgás az élet, hanem egy egyenes út, aminek a végén Isten majd megítél.
És abban különbözik a keresztyén vallás, hogy nálunk mivel úgyse tartják be az emberek még a tíz parancsolatot se, Jézus viselte el a büntetést helyetted.
3.Válaszoló.
Meglehetősen liberális szemléleted van,meg kell hagyni.Jézus szenvedte el a büntetést helyettem?
Inkább értünk,nem??
"Jézus szenvedte el a büntetést helyettem?
Inkább értünk,nem??"
Ha engem elítélnek, és egy ártatlan ember szeret engem ezért börtönbe megy helyettem, hogy én szabad legyek, akkor helyettem ment börtönbe vagy értem? Mindkettő, a kettő nem zárja ki egymást...
Érdekes kérdés. Hát bizonyíték az ugye nincs. Ha lenne, fel sem tetted volna a kérdést, mert ha döntő erejű bizonyíték lenne, akkor tényként, és nem vallási koncepcióként kezelnénk a lélekvándorlást. A szubjektív tapasztalat viszont elég nehezen fogadható el bizonyítékként. Ha kellően nagy számban lenne ilyen tapasztalat, akkor még talán, de nincs.
Hogy összeegyeztethető-e? Első pillantásra nyilvánvalónak tűnik, hogy nem. A lélek teremtettségét valló monoteista és az örökkévaló lélek vándorlását (pontosabban a "reinkarnációt") tanító vallások elképzelései látszólag kizárják egymást. Viszont én úgy gondolom, hogy egyik vallás sincs a teljes igazság birtokában. "Tükör által, homályosan látunk." Nem zárom ki, hogy mindkét koncepció egy-egy bizonyos aspektusból ugyanazt az igazságot jeleníti meg. Meglehetősen hosszadalmas és szerintem kissé erőltetett is lenne végigmenni azon, hogy milyen pontokon lehetne a két koncepciót "összecsiszolni", de szerintem végső soron nem lehetetlen feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!