Mi a bizonyíték arra hogy a tudósok hazudnak az evolúcióról? Csak mert szerencsétlenen születtünk pokolba jutunk?
De mióta ismerjük a mentális betegeket, akiknek a szabad akaratuk nem értelmes, azóta a Biblia semmiképp sem hihető, hisz nem tudnak maguknak dönteni erről.
Akkor akik nem ismerik a kereszténységet, mert mondjuk szegények vagy olyan térségben élnek? (pl indiánok régen Amerikában) Tele van vallással a világ, a keresztény ugyanolyan csak jobban terjedt, mert annak az eredeti ötlete volt a legszimpatikusabb és sokaknak megtetszett és bővítették teóriákkal meg őrültek eszméivel. Vagy akit nem érdekel ez a téma, mind el vannak ítélve pokolba? Akkor Einstein is pokolba kerül, csak mert nem hitt? Meg a buddthák, mert nekik is tök jó magyarázataik vannak mindenre, de szerencsétlenségből nem olyan családba születtek hogy annak neveljék, vagy senki nem győzte meg őket, ezért pokol? Ez valami vicc?
És a tudósok hazudnak a csontokból szerzett evolúciós információról? Tudom hogy nektek nevetségesen hangzana, hogy majmok rokonai legyünk, de ezt legalább bebizonyították, Bibliát nem tudjuk kik írták. Már rég utánajártak volna ha csalás. Többször is biztosra mennek, rengeteg tesztet végeznek hogy jó legyen a megoldás. Darwin se lehetett photoshop mester. xD Volt hamisításra példa, de azt leleplezték. Keresztény tudósok is lehetnek, csak tudván ezt, áttérnek.
Szia
Nem születtünk szerencsétlennek! Sajnos Ádámék miatt örököltük a bűnt. De ettől még nem vagyunk szerencsétlenek, mert Isten szerencsénkre gondoskodott kivezető útról az ember számára a bűnből, a halálból.
Bár az ember sokat fejlődött az emúlt több ezer év alatt, de Isten mindig is mérhetetlenül többet tudott az embernél, ezt bizonyítja az egész teremtésműve, a csillagok, galakszisok, és maga az ember felépítése is. Szinte minden testrészünk, a szemünk, az agyunk, a szívünk....egy egy csoda. Az ember felvág azzal a tudásal amit megszerzett, de Isten csak mosolyog rajta, mert nyílván CSAK adig mehetünk el az ismeret és tudás világában, amedig Isten engedi. Azt, hogy napjainkban nagy lesz az ismeret és tudás, már Dániel leírta isteni ihletés alatt a 12:4-ben.
Noha Pál művelt férfi volt, mégis kijelentette: „Ha valaki azt hiszi, hogy bölcs ti köztetek e világon, bolond legyen, hogy bölcscsé lehessen. Mert e világ bölcsesége bolondság az Isten előtt” 1Korinthus 3:18, 19. Egyedül Isten tudja megadni azt az ismeretet, amelyre valóban szüksége van az emberiségnek. Erre az ismeretre vonatkozólag a Példabeszédek 2:1–6 ezt mondja: „Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál, ha figyelmeztetvén a bölcseségre a te füleidet, hajtod a te elmédet az értelemre, igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled, ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt: akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz. Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik.”
Akiket jó szív ösztönöz, azok figyelmet fordítanak a bölcsességre, mégpedig azáltal, hogy helyesen használják fel az Isten adta ismeretet. Hajlamossá teszik szívüket a megkülönböztető képességre, gondosan mérlegelve azokat a tényeket, melyeket megtanulnak. Tulajdonképpen kiáltanak a megértésért, vagyis azért a képességért, hogy lássák, hogyan függnek össze egy adott téma különböző oldalai. Az igaz szívűek úgy munkálkodnak, mintha ezüst után kutatva ásnának, s mintha rejtett kincseket keresnének. De milyen nagy kincset találnak a fogékony szívű emberek? Ez a kincs „az Istennek ismerete”. Mi az? Egyszerűen szólva az Isten Szavában, a Bibliában megtalálható ismeret.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ha ezt a kérdésemet is megnézitek jobban megérthettek, de gondolom ide már vissza se tértek annyira el vagytok vakulva a reménytől. Dehogynem akarok hinni, sokkal könnyebb lenne, néha hittem is, aztán néha nem, de mostanra már eleget kutattam hogy lássam a keresztény érvek és bizonyítékok nem stabilak. Csak olvassátok végig ezt a kérdésemet is, és eskü megértetek, kérdezzetek ha nem, ha meg mégcsak nem is tudtok valamire válaszolni vagy nem érdekel, akkor inkább ne is értetlenkedjetek. Egyáltalán nem ítélem el a keresztényeket, ti ítéltek el minket, tapasztalatból. Pedig már annyit kutattam hogy elítélhetnék bárkit, de mindennek van oka, és én még mindig nem adtam fel hogy megértsem őket ughh. Bár már értem csak szomorú, mint a világ. Mindig van lehetőség változtatni. És a Föld jólétével foglalkozni, emberek jövőjével, globális felmelegedéssel, energiatakarékossággal, mert ki tudja mikor fedezünk fel újjabb bolygót amin élhetünk és lesz annyira fejlett a technológiánk, lehet hogy nem tudunk még hozzá eleget.
Mutassál nekem egy tudományos bizonyítékot erre:
Majom->Ember
"Mutassál nekem egy tudományos bizonyítékot erre:
Majom->Ember"
Australopithecus afarensis, Paranthropus robustus, Paranthropus boisei, Homo habilis, Homo erectus
Elég látványos az átmenet a majom és az ember között.
Vagy gondolod hogy az istened teremtett egy rakás "már nem majom de majdnem embert" piszkozatnak, mire végre sikerült Homo sapienst alkotnia?
Keresztények közül, van aki elfogadja az evolúció elméletét, van aki nem.
Van aki szerint az ősrobbanás Isteni akarat következménye, van aki szerint a világ 7 nap alatt teremtetett.
Azt mondtad utána kutattál, hát úgy tűnik rossz helyen. Ha te nem fogadod el a kreacionista elnéleteket, hát ne az ő munkájukat olvasd.
Vannak teológusok, tudósok, fizikusok, genetikusok, akik kutatják, hogy mi a közös a tudományban, és vallásban. Ha téged ez győz meg, járj hát ezeknek utána.
Mert hidd el, Isten táplálta beléd ezt a kíváncsiságot, így akar téged rávezetni a helyes útra, mert maga mellett akar tudni téged is!
Ez most tudományos, vagy vallási kérdés?
Ádám-Éva történetét egy akkori Andersen írta meg.
Hány isten volt és van a térben és időben kitalálva?
Rá, az Egyiptomi, Zeusz, az ókori görög, Jupiter, az ókori római, Isten, a ketesztény isten, Allah, a musulim mindenható?
És marha rövid a lista.
Ugyan már! Ádám és Éva néhai létezésésére Semmi komolyan vehető nem utal!
Szakócát meg a saját szemeddel láthatsz, ha veszed a fáradtságot.
#13 Ne minket kérdezz, vannak érdekes tudományos cikkek, gondolod hogy kitaláció és minden adat mögötte hihető random évszámok és az egész csak egy teória és csak hazudtak felmutatva a régészeti csontokat semmi kutatás nélkül? Na látod hogy nem:) Ha mégis ezt hiszed/hiszitek, komoly problémáitok vannak az egóval, bizalommal és logikus szemlélettel, meg a kérdésem figyelmes olvasásával.
Úgy látom el se olvassátok mit mondok, vagy kérdezek, mert nem a kérdésre kaptam a választ.
A biblia még a külső űrről sem ír, csak arról amit láttak régen: hold, csillagok, ég, nap, fény:
1,16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: [Zsolt. 136,7-9] a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
1,17 És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre;
1,18 És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó.
Ok. Ti csak halgassatok a SZENT tökéletesség könyvére, ahogy tanultátok, ha azt látjátok szimpatikusnak de...
Kreatívak tudtok lenni az biztos! De a gondolatmenetekkel vannak problémák, meg a másik fél meghallgatásával, azt hittem meggyőzni fogtok, de pont ellenkezőleg, a netes barátom legalább beismeri ha nem tudja valami miért van, vagy instabil okot mond. (Nem össze-vissza beszél vagyis keres valami okos nem ideillőt hhkhm)
A tudósok nem hazudnak, csak esetleg hibás következtetéseket vonnak le.
Ha te tisztességesen hiszel Istenben, nem kell aggódnod, hogy pokolra kerülsz. Ha nem hiszel, akkor meg nincs értelme aggódnod se magadért, se másért. Ha Isten végső igazságában nem hiszel, légy inkább ateista, és ne foglalkozz ezzel a témával.
Hiába kérem Istent, nem segít hinni:D
Pedig egyszerű kérés, utána végre tudnám mit kell tennem.
A kiváncsiság az evolúcióból ragadt bennünk, ahogy az óvatosság is, sok tulajdonság kell a túléléshez.
Mint amikor a struccok akik nem tudhatják hogy tájékozódik egy ragadozó, mégis okos megoldást használnak, a tojásokat egy helyre rakják egy gödörbe, de elrejtik és fölül csak 3 tojást hagynak, így max 3 tojást lopnak el, és egy helyen marad a tojások szaga. Hát nem zseni? Struccok nem szagolnak jól tudtommal, de valahol bevált és tovább öröklődött.
A kutyám néha be akarja temetni az ürülékét, mint az ősei, a farkasok, hogy ne riasszák el az áldozataikat.
Az hogy hinni akarunk Istenben, hogy mennybe jussunk, az is túlélés. :D
A Teremtő, az Alkotó mindenkiben ott lakozik nem lehet elrejteni innen vagy amonnan mert egyszerűen bele van kódolva a "génünkbe" ahogy a Biblia is mondja...
Régen is hittek Istenben vagy valamilyen Hatalmas Természet feletti lényben aki irányitja mindezt...
A Lelkiismeret szava mindenkiben benne van, és ez elegendő arra hogy a mennybe juss!
A Biblia Istene igaz, megbocsát mindenkinek, még az ateistáknak is...
Az egész: Darwin,Ateista,Evoluciós elmélet TELJESEN BIZTOSAN KAMU!
Azért mondom hogy kamu mert a Biblia önmagát igazolja JÉZUS ÁLTAL!
Tehát Jézus Krisztus az a személy aki igazolja hogy a Biblia teljesen igaz és Hiteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!