Jézus mikor halt meg?
"Sziklából, hogy lesz szűz? Ennél gagyibbat még nem hallottál? Pedig van egy pár."
Sok mindent hallottam, de itt egyszerűen arra utaltam, hogy néhányan tudatosan ferdítenek el egy ókori legendát, hogy saját kitalált konteójukat alátámasszák. Az ókoriak úgy hitték, hogy egy sziklából pattant ki Mitrász, az elmúlt években átköltötték szűzre. Na miért...
"Mivel az evangélusták emlékezetből írták le azt amit ők felfogtak a tanításból cím nélkűl. 80 év múlva valaki címet adott nekik innen vesszük, hogy ki írta."
Persze ez nem így van. Például Lukács eavngéliumának nem csak a szerzőjét, de a címzettjét is ismerjük, Teofilt. A címeket nem hasraütésszerűen kapták és nem is 80 vagy több évvel később.
"Ha ma valaki beszél istennel, leírja ide a gyakorin, hogy mit hallott, le vagy felpontoznátok?"
Előfordulhat, hogy valakihez szól Isten akár ma is. Ez úgy nevezik, hogy magánkinyilatkoztatás. De ez csak annak az egy illetőnek szól, így nekem nem kell vele törődnöm. Ha esetleg világgá kürtöli a neten, akkor meg kell vizsgálni, hogy van-e ellentmondás benne a Szentírással. Amennyiben van, világos, hogy nem Istentől származik, mert Ő nem hasonul meg önmagával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!