Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mikor halt meg?

Jézus mikor halt meg?

Figyelt kérdés
Az nyilvánvaló, hogy nem december 24-én, de pontosan mikor, lehet tudni?

2018. júl. 2. 07:50
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a Bibliában.
2018. júl. 2. 07:54
 2/54 anonim ***** válasza:
94%
mi van dec 24-gyel? hogy jön az ide?
2018. júl. 2. 08:29
 3/54 anonim ***** válasza:
85%

Az valóban nyílvánvaló, hogy nem december 24-én halt meg, te egy lángész vagy kedves kérdező.

Valamikor április elején, pontos dátumot nem tudni, illetve 2-3 lehetséges dátumot számoltak ki. Gugliban rákeresve például ezt a találatot kapod:

[link]

Jó olvasást.

2018. júl. 2. 08:58
 4/54 anonim ***** válasza:
44%

Niszán hó 14.-én.

Ez a Gergely naptár szerint, Március közepétől, április közepéig tartó időszak.

ezért minden évben más napra esik. Idén ez, március 31.-e volt.

Érdekes azért a kérdésed, ugyan is sokan a születés napját gondolják December 24.-én.

Azonban ez is téves, mert Jézus október elején született. Ezt a királyok könyve, illetve más Bibliai beszámolókból is kilehet számolni, jól lehet napra pontosan nem, de a hónap biztos.

2018. júl. 2. 09:39
 5/54 anonim ***** válasza:
Senki sem gondolja dec. 24-én a születésének napját, mindenki 25-én tartja vagy jan 6-án...
2018. júl. 2. 09:45
 6/54 anonim ***** válasza:
0%

"mindenki 25-én tartja"

Ez tévedés, csak azok tartják, akik nem tudják, vagy nem akarják figyelembe venni, hogy Jézus születésének napját, szándékosan nem adja meg a szent írás, ellenben a halálának napjával.

Jézus október elején született.

Lukács 1:5 Történt pedig, hogy Heródesnek, Júdea királyának napjaiban volt egy Zakariás nevű pap az Abija osztályából, és volt neki egy Áron leányai közül való felesége, akit Erzsébetnek hívtak.

Keresztelő János hat hónappal született előbb Jézusnál.

Zakariás, az írások szerint, az Abija rendjébe tartozott, s a templomi szolgálatakor jelentették be neki János születését.

Az Abija rend kétszer szolgált egy évben.

November vége-december eleje, vagy június vége július eleje.

Ha hozzá adunk kilenc hónapot, akkor János vagy szeptemberben vagy április elején születhetett.

Így ha ezekhez hozzá adunk hat hónapot, akkor Jézus vagy március elején, vagy október elején született.

Azonban a bibliai kronológia és beszámolók alapján, az október a biztos.

2018. júl. 2. 10:01
 7/54 anonim ***** válasza:
52%
Oké, de mi köze mindennek dec. 24-hez, amit te is és a kérdező is írt?
2018. júl. 2. 10:04
 8/54 anonim ***** válasza:
0%
Számomra csak annyi, hogy tiszteletben tartom a megváltómat. Így nem ünneplem hamis dátum alapján azt ami nem kért imádat.
2018. júl. 2. 10:13
 9/54 anonim ***** válasza:
56%
jól van 8-as, jól feleltél, leülhetsz, de nem kérdezte ezt most senki. A kérdező kérdezett valamit, amiből kiderül nem tudja megkülönböztetni a születést és a halált. Bár valahol érdekes lehet ez a téma is: mert a halállal átlépünk egy másik állapotba, és az tekinthető új születésnek :) Ezért szokták a szentek halála napját ünnepelni, meghalt a halandó létben, megszületett /feltámadt az öröklétben
2018. júl. 2. 10:17
 10/54 anonim ***** válasza:
33%

Szia!

A kereszténység december 24-én Krisztus születését ünnepli és nem a halálát. Azt a húsvét előtti nagypéntekre teszik.

Krisztus születésének pontos időpontját nem tudjuk. Annyit tudunk, hogy Nagy Heródes ie. 4-ben Niszán hónap 1-én halt meg, így Jézus nem születhetett utána! Ezt pontosan lehet tudni, mert holdfogyatkozás volt, így ez egy pontos csillagászati dátum. Tehát Jézusnak ie. 4. előtt meg kellett születnie. Minden valószínűség szerint ie. 5 őszén született meg.

A Biblia szerint fellépésekor mintegy 30 esztendős volt. A fellépése pontos dátumhoz köthető Dániel próféciája alapján: isz. 27. (Dán. 9:25). Innentől pedig az evangéliumok összevetéséből teljesen pontos kronológiát lehet felállítani, amely egy 3,5 éves időszak, és isz. 31 tavaszához vezet, amely Jézus halálának időpontja. Fontos még kiemelni, amit sajnos kevesen tudnak, miszerint 0 év nem volt, vagyis ie. 1 után isz. 1 következett. Így jön ki a kb. 33,5 év. Tehát a kérdésedre a pontos válasz: isz. 31. niszán hónap 14. napján.

Üdv. Péter

2018. júl. 2. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!