Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mikor halt meg?

Jézus mikor halt meg?

Figyelt kérdés
Az nyilvánvaló, hogy nem december 24-én, de pontosan mikor, lehet tudni?

2018. júl. 2. 07:50
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Ha jól értelek, az a problémád, hogy ha te holnap írsz egy evangéliumot "27%-os evangéliuma" címmel, akkor a keresztények cenzúrázni fognak téged, mert nem teszik hozzá a Biblia kánonjához.

Hát van ilyen, élj együtt ezzel. Ha ezt cenzúraként éled meg, akkor legyen az.

2018. júl. 11. 15:40
 42/54 anonim ***** válasza:
0%
Nem jól érted. Engem lehet cenzúrázni, Istent nem. S mivel megtették, te teljesen tévúton jársz, és még csak nem is sejted!
2018. júl. 11. 16:28
 43/54 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Annyira szeretem az ilyen nagyon okos kommentelőket, akik szerint mindenki tévúton jár, csak ők tudják a tutit, főleg a reakcióikat amikor szembesíted őket ezzel...

Üdv. Péter

2018. júl. 11. 16:30
 44/54 anonim ***** válasza:
Én is szeretlek! Ez a szeretet vallása😁!
2018. júl. 11. 17:12
 45/54 anonim ***** válasza:

itt mindenki mindenkit szeret

Isten mosolyogva tekint le reánk, rissz-rossz gyermekeire.

2018. júl. 11. 19:13
 46/54 anonim ***** válasza:

Decemberi napéjegyenlőséget az egyház választotta Jézus születésének ünnepének, így a szentírás megerősítése nélkül vihetett pogány ünnepeket a vallásba.

Jézus születése előtt élő Mithras király emlékére, Mithras (kb.600 évvel Jézus előtt lett Istenként elfogadva) perzsa nap- vagy fényisten, akit a Római Birodalomban is, mint egyik főistenként tiszteltek. A tulajdonságai szinte azonosak voltak Jézuséval. December 25-én született egy szűztől. Nagy mesternek tartották az emberek. Ö volt a bölcs, az igazság és a hit. Messiásnak, megváltónak is hívták. Az ő szentnapja vasárnap volt, az isten napja. 12 kísérője volt. Csodákat tett. El lett temetve és három nap után feltámadott. A feltámadását minden évben megünnepelték az emberek.

Kanonizáláskor a szombati pihenőnap is vasárnapra változott, ami szintén isten akarata ellen van.

2018. júl. 11. 19:56
 47/54 anonim ***** válasza:
Téli napforduló lesz az, amire gondolsz (ősszel-tavasszal van napéj egyenlőség) és amit én végtelenül szeretek! Mert a fény születése - és Krisztus a világ világossága! Nem voltak ám a régiek sem buták! Nem baj az, hogy van egy folytonossága az egyetlen egyetemes tradíciónak.
2018. júl. 11. 20:01
 48/54 anonim ***** válasza:

Ki dönti el, hogy melyik 2., 3., vagy 7. vagy 19. században írt írás származott Istentől vagy sem? Esetleg te?

Mi keresztények úgy hiszzük, hogy Krisztus az Úr, miként szerepel a Szentírásban, így az apostolai és tanítványai által leírt írásokat tartjuk Istentől valónak. Hogy később a sok hamis próféta és tévtanító miket vésett le, senkit sem érdekel. Legalább is minket keresztényeket nem. Nagyjábol olyan számunkra, mint szerepelt a példámban, akár te is írhatnád ezeket saját neveddel fémjelzett evangéliumként.

A rómaiak főistene Jupiter volt, egyébként a mitrászos mondandód is elég kamu szagú. Tudom, hogy néhány konteós oldalon ez van róla elterjedve, viszont sose láttam hozzá forrásokat, csak egyszerűen kijelentették, hogy így van. Például korábban elég elfogadott volt, hogy sziklából született, később szűzre módosult. Még is egy sziklából hogy lesz szűz?

2018. júl. 11. 20:20
 49/54 anonim ***** válasza:

Sziklából, hogy lesz szűz? Ennél gagyibbat még nem hallottál? Pedig van egy pár.

Egyetértek veled nem lehet minden iratot szentiratnak nevezni. Mivel az evangélusták emlékezetből írták le azt amit ők felfogtak a tanításból cím nélkűl. 80 év múlva valaki címet adott nekik innen vesszük, hogy ki írta.

Ha ma valaki beszél istennel, leírja ide a gyakorin, hogy mit hallott, le vagy felpontoznátok?

2018. júl. 11. 20:46
 50/54 anonim ***** válasza:
" hogy mit hallott, le vagy felpontoznátok?" Nem tudom, én ásítottam Nagyot, majd kiestem a számon. Pontozás? az mi?
2018. júl. 11. 20:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!