Vallásos vagy? Ezt kerdezték tőlem, de nem tudom ezt hogyan kell érteni, mit értenek az alatt hogy vallásos?
Szegénykém...!
Szeretnél te ilyen, sötét lenni mint én.
Az meg, hogy nem bírom az álságos, tudatlan szövegeteket, az meg sugározzon is. Az a cél.
Próbáltam - nyilván - máshogy is, de az eredmény ugyan ez a vádaskodás volt, mint amit te most itt előadsz.
Úgyhogy maradt ez. A hozzád hasonló kvalitású embereknek, jó ez.
Ráadásul még szórakoztató is, amikor válaszolási kényszeretek okán, megpróbáltok agyat növeszteni.
Aki meg - nagy ritkán- esetleg értelmes, azzal elbeszélgetek priviben.
Irány "kisfiam" a tudás tárháza, majd 20 év egyéni kutakodás után gyere vissza beszélgetni.
szép napot
Sajnos most sem ertem igazan.. ha hiszem hogy van Isten akkor vallásos vagyok vagy sem?
És kire mondjuk/mondhatjuk azt hogy vallasos?
"Sajnos most sem ertem igazan.."
11- es válaszban foglaltakat próbáld meg értelmezni.
"ha hiszem hogy van Isten akkor vallásos vagyok vagy sem?"
Igen. Akkor vallásos vagy.
"És kire mondjuk/mondhatjuk azt hogy vallasos?"
Mindenkire akire a 11 es hsz.-ban megfogalmazott leírás illik.
A tévedés lehetősége abban rejlik, hogy - mint már mások is írták- a mi kultúrkörünkben ha vallásosságról esik szó, akkor egyből a kereszténységre gondolnak.
A 11- ben megfogalmazottak viszont; túlmutatva a kereszténységen, visszaállítják a vallás/vallásosság, eredetileg értelmezett állapotát.
A 11es valaszban csak magárol a vallásrol van szó.
De én a vallásosságra lennék kivancsi.
A 11 es valasz alapjan vagy atesitak vagy vallásosak lehetunk..es ezt nemigen látom helyesnek.. ?
A vallás az, amit a vallásos ember követ. Tehát vallásos az, aki vallást követ.
Ugyan az. Vissza a 11 hez.
Érthető(?), mert jobban nem lehet elmagyarázni.
"meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen, transzcendens erők vannak működésben."
Meggyőződés - itt - egyenlő hit.
Isten pl. transzcendens erő.
Tehát ha ebben hiszel : "személyes vagy személytelen, transzcendens erők vannak működésben."
akkor igen vallásos vagy.
Ha azt hiszed, hogy felmehetsz az autópályára matrica nélkül és megúszod, akkor csak simán hüly©.
Ritka értetlen ember vagy, vagy tényleg egy troll, aki ezen veri ki esténként.
Nem válaszolok többet. Uncsi.
Hát itt két dolog van ami ugyan nagyjából kizárja egymást, de a hétköznapi szóhasználatban gyakran keveredik, sőt szinonimaként is használják.
1. Hívő ember. Hívő ember akinek a cselekedeteit a hite motiválja. A hite alapján hozza meg a döntéseit az életben.
2. Vallásos ember. Életében meghatározó szerepe van a vallásgyakorlatnak illetve gyakran vallási közösséghez tartozásnak. A vallásos ember vallási közössége szokásai szerint él és ez befolyásolja döntéseiben, életvezetésében is.
Nagyon ritka az olyan vallásos ember aki e mellett még mélyen hívő is, mert gyakran ellentétbe kerül a hit-ből fakadó belső meggyőződés és a vallásos közösség külső elvárása. Viszont minden vallásos ember hívőnek mondja magát és azt akarja, hogy annak látszódjon.
28as. Lux m. A transzcendes erők nem a vallásossághoz kapcsolódnak.
Nem megbántásbol irom de értelmetlen dolgokat irsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!