Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos vagy? Ezt kerdezték...

Vallásos vagy? Ezt kerdezték tőlem, de nem tudom ezt hogyan kell érteni, mit értenek az alatt hogy vallásos?

Figyelt kérdés
Koszonom a valaszokat!

2018. jún. 29. 19:21
1 2 3 4
 21/32 Lux morulus ***** válasza:

Szegénykém...!

Szeretnél te ilyen, sötét lenni mint én.

Az meg, hogy nem bírom az álságos, tudatlan szövegeteket, az meg sugározzon is. Az a cél.

Próbáltam - nyilván - máshogy is, de az eredmény ugyan ez a vádaskodás volt, mint amit te most itt előadsz.

Úgyhogy maradt ez. A hozzád hasonló kvalitású embereknek, jó ez.

Ráadásul még szórakoztató is, amikor válaszolási kényszeretek okán, megpróbáltok agyat növeszteni.

Aki meg - nagy ritkán- esetleg értelmes, azzal elbeszélgetek priviben.

Irány "kisfiam" a tudás tárháza, majd 20 év egyéni kutakodás után gyere vissza beszélgetni.

szép napot

2018. júl. 1. 08:54
 22/32 A kérdező kommentje:

Sajnos most sem ertem igazan.. ha hiszem hogy van Isten akkor vallásos vagyok vagy sem?

És kire mondjuk/mondhatjuk azt hogy vallasos?

2018. júl. 1. 18:13
 23/32 Lux morulus ***** válasza:

"Sajnos most sem ertem igazan.."

11- es válaszban foglaltakat próbáld meg értelmezni.

"ha hiszem hogy van Isten akkor vallásos vagyok vagy sem?"

Igen. Akkor vallásos vagy.

"És kire mondjuk/mondhatjuk azt hogy vallasos?"

Mindenkire akire a 11 es hsz.-ban megfogalmazott leírás illik.

A tévedés lehetősége abban rejlik, hogy - mint már mások is írták- a mi kultúrkörünkben ha vallásosságról esik szó, akkor egyből a kereszténységre gondolnak.

A 11- ben megfogalmazottak viszont; túlmutatva a kereszténységen, visszaállítják a vallás/vallásosság, eredetileg értelmezett állapotát.

2018. júl. 1. 19:47
 24/32 A kérdező kommentje:

A 11es valaszban csak magárol a vallásrol van szó.

De én a vallásosságra lennék kivancsi.

A 11 es valasz alapjan vagy atesitak vagy vallásosak lehetunk..es ezt nemigen látom helyesnek.. ?

2018. júl. 2. 18:40
 25/32 Lux morulus ***** válasza:

A vallás az, amit a vallásos ember követ. Tehát vallásos az, aki vallást követ.

Ugyan az. Vissza a 11 hez.

Érthető(?), mert jobban nem lehet elmagyarázni.

2018. júl. 2. 21:30
 26/32 anonim ***** válasza:
A kérdező csak trollkodik.
2018. júl. 2. 22:32
 27/32 A kérdező kommentje:
És ha vki nem követ vallást csak hisz akkor az nem vallásos..-ez igaz?
2018. júl. 6. 09:01
 28/32 Lux morulus ***** válasza:

"meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen, transzcendens erők vannak működésben."

Meggyőződés - itt - egyenlő hit.

Isten pl. transzcendens erő.

Tehát ha ebben hiszel : "személyes vagy személytelen, transzcendens erők vannak működésben."

akkor igen vallásos vagy.

Ha azt hiszed, hogy felmehetsz az autópályára matrica nélkül és megúszod, akkor csak simán hüly©.

Ritka értetlen ember vagy, vagy tényleg egy troll, aki ezen veri ki esténként.

Nem válaszolok többet. Uncsi.

2018. júl. 6. 10:24
 29/32 anonim ***** válasza:
57%

Hát itt két dolog van ami ugyan nagyjából kizárja egymást, de a hétköznapi szóhasználatban gyakran keveredik, sőt szinonimaként is használják.

1. Hívő ember. Hívő ember akinek a cselekedeteit a hite motiválja. A hite alapján hozza meg a döntéseit az életben.

2. Vallásos ember. Életében meghatározó szerepe van a vallásgyakorlatnak illetve gyakran vallási közösséghez tartozásnak. A vallásos ember vallási közössége szokásai szerint él és ez befolyásolja döntéseiben, életvezetésében is.

Nagyon ritka az olyan vallásos ember aki e mellett még mélyen hívő is, mert gyakran ellentétbe kerül a hit-ből fakadó belső meggyőződés és a vallásos közösség külső elvárása. Viszont minden vallásos ember hívőnek mondja magát és azt akarja, hogy annak látszódjon.

2018. júl. 6. 21:24
 30/32 A kérdező kommentje:

28as. Lux m. A transzcendes erők nem a vallásossághoz kapcsolódnak.

Nem megbántásbol irom de értelmetlen dolgokat irsz

2018. júl. 8. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!