Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tehet egy hithű, vallásos...

Mit tehet egy hithű, vallásos nő, ha leszbikus vágyai vannak?

Figyelt kérdés

2018. jún. 8. 17:09
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
33%
Önmegtartóztatás. Az, ha ilyen vágyaid vannak, nem bűn. Ha ezeket szexuálisan kiéled, az már bűnnek számít a Szentírás szerint.
2018. jún. 8. 17:39
 2/49 anonim ***** válasza:
18%
Ahogy az első is írta: meg kell tartóztatnod magadat, ha mindenáron ragaszkodsz a vallásossághoz. A vágyaidnak nem tudsz parancsolni, de a tetteidnek igen.
2018. jún. 8. 17:44
 3/49 anonim ***** válasza:
69%
Komolyan elgondolkodtat ez a kérdés, mert érdekes. Szerintem - nem vallásosként: lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni, csak azért, hogy a vágyódás ne őrölje fel az embert. Utána ezen "vétket"(?) megvallani és megbocsájtatni kellene. Lehet, ha 1* valahogyan kipróbálja ezt az ember, akkor utána nem is tartaná olyan érdekes dolognak az életében, így elmúlna. Pl.: egy kölcsönös lábfétises játékkal megismerkedni ezzel a dologgal még az enyhébb fokozat, és talán még nem is annyira nagy bűn.
2018. jún. 8. 18:04
 4/49 anonim ***** válasza:
31%

Érdekes ez a kipróbálás ötlet. Bár attól még ugyan úgy bűnt követ el. Viszont ezt a bűnt heterok is gyakran elkövetik. Hiszen ez nem más, mint a házasságon kívüli szexuális kapcsolat. Ebben pedig teljesen mindegy szerintem a szexuális orientáció. Ugyan úgy paráznaság, ha két nő, ha két férfi vagy egy férfi és egy nő követi el.

A Szentírás alapján Isten csak a házasságban engedélyezi ezt, ami nem más, mint egy férfi és egy nő szentesített kapcsolata. Minden más paráznaság, például egy férfi és egynél több nő kapcsolata is.

Nem is szeretek ilyen tekintetben különbséget tenni.

Talán segítettem ezzel a kis kitérővel kicsit jobban kifejteni a témakört.

2018. jún. 8. 18:14
 5/49 anonim ***** válasza:
12%

"Ebben pedig teljesen mindegy szerintem a szexuális orientáció"

Ez nem igaz! Sokkal nagyobb bűn azonos neművel szexuális kapcsolatot létesíteni!

2018. jún. 8. 18:16
 6/49 anonim ***** válasza:
51%
ne hagyd hogy egy több1000 éves könyv szabja meg az életedet
 7/49 anonim ***** válasza:
27%
Ugyanazt mint nekem ha mit tudom én, lopási vágyaim vannak: nem kiélni.
 8/49 anonim ***** válasza:
86%

"Ez nem igaz! Sokkal nagyobb bűn azonos neművel szexuális kapcsolatot létesíteni!"

Miért? Ugyan úgy paráznaság mind a kettő.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy sokkal nagyobb bűn valakit egy karddal megölni, mint egy bárddal. Mind a kettő gyilkosság. Persze ez durva példa volt, a szexuális bűnök meg se közelítik az élet ellenes bűnöket.

"Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében."

Már Jézus itt is paráznaságról beszél, hát ha ha nem csak rá néz, de szexuális kapcsolatot is létesít vele.

Másrészt pedig az Ószövetségben halál volt a büntetés azért is, ha hetero paráználkodott (gondoljunk a bűnös asszonyra, akit meg akartak kövezni), azért is, ha meleg. Ha ugyan olyan súlyos a büntetés, miért lenne az egyik nagyobb bűn, mint a másik?

2018. jún. 8. 18:22
 9/49 A kérdező kommentje:
Én tisztában vagyok vele, hogy mind a házasságon kívülis heteroszexuális kapcsolat,mind a homoszexuális kapcsolat a paráznaság egy-egy "alfaja" és teljesen egyenértékű bűn a Biblia nézőpontja szerint. De míg a heteroszexuális vágyakat házasságban nyugodtan ki lehet élni,addig a homoszexuális vágyakra nincs "gyógyír". Az érdekelne,hogy hogyan lehetne ezeket a vágyakat csillapítani, elnyomni (nyílván anélkül, hogy leszbikusságba keverednék). Esetleg aki hasonló helyzetben van, nektek vannak bevált "túlélő praktikáitok"?
2018. jún. 8. 18:37
 10/49 anonim ***** válasza:
52%
Mindig az a sokkal nagyobb bűn, amit nem én követek el. Igen érdekes szellemi pszihózisa van egyeseknek.
2018. jún. 8. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!