Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tehet egy hithű, vallásos...

Mit tehet egy hithű, vallásos nő, ha leszbikus vágyai vannak?

Figyelt kérdés

2018. jún. 8. 17:09
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
44%
#40 az előítéletek általában nem alaptalanok. sajnos több rosszindulatú kereszténnyel találkoztam eddig, mint elfogadóval
2018. jún. 18. 09:59
 42/49 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos a vallások, még a régi világban alakultak ki, amikor még ami furcsa volt, ràfogtàk hogy az ördögtől való. És itt van a kérdező, aki ártatlan szenvedője ennek. Leszbikus vágyak! Ennek nem kéne, hogy problémát jelentsen az életében. Ki kell elégíteni ezeket a vágyakat, különben nem lehet teljesen boldog. Élvezd az életed! Ne paràzz a bűnbeeséstől! Gondold csak àtt. Olyanokra hallgatsz akik a pokollal fenyegetnek a vàgyaid miatt,vagy rám aki szerint élvezned kéne azokat? Tàmogatlak és nem csak én, hanem a világon még rengeteg ember. EZ NEM BŰN!!!!!
2018. jún. 18. 11:36
 43/49 anonim ***** válasza:
7%

:D

"Olyanokra hallgatsz akik a pokollal fenyegetnek a vàgyaid miatt,vagy rám aki szerint élvezned kéne azokat? Tàmogatlak és nem csak én, hanem a világon még rengeteg ember. EZ NEM BŰN!!!!

:) Ez olyan sátáni mint a Hollywoodi filmekben! :)

Névtelenül ilyet beszólni!

:)

2018. jún. 18. 14:10
 44/49 anonim ***** válasza:
55%
Làtod éppen erről beszélek :) ha élvezet hajszolasrol van szó, akkor az emberek nagy része arra gondol bűn! Egyébként meg mi rosszat tett az a vén patàs? Ràvette évaekat ,hogy egyenek egy almàt....... Na bumm.... Micsoda egy gazfickó. Az öreg meg ezért a pokolba szàműzte, szép...... Egy almàért???!?!? Szóval ha még bűnös is leszel ez miatt kedves kérdező, màr ha megéled a vagyaidat, akkor se valószínű,hogy ez miatt kerülsz a pokolba. Ha az ürdögöt nézzük, neki elég volt egy alma!!!!!
2018. jún. 18. 20:31
 45/49 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező! Vallásos leszbikusként előtted két út áll: 1) belekényszeríted magad egy heterószexuális házasságba, ami Neked valószínűséggel nem fog működni, mivel kizárólag nőkhöz vonzódsz. Persze lehet kiderül, hogy van benned biszex hajlam, és férfival is jól tudod érezni magad, mert erre is van példa azért. De most leírásod alapján maradjunk az első esetnél, vagyis hogy nem igazán való neked a heteró házasság. 2) Nyitva áll előtted még a frusztrált, ba...atlan 3,14csa életút is, de azt Te is tudod, hogy semmi sem olyan szörnyű mint egy frusztrált aggszűz, akiről kilométerekről ordít, hogy “valaki jöjjön és bszon meg végre, mert utálom a világot és ezért másokon vezetem le a 0 szexuális életemet”. Szexre azért vágysz, mert az ember szexuális lény is, és igénye van testi-lelki intimitásra is, mivel társas lény. Tehát tök mindegy, hogy a szexualitás mindenhonnan ömlik manapság, ugyanis -most meg fog lepődni sok begyöpösödött vallásos - de az ókorban is szexeltek az emberek jó sokat, pedig akkor sem filmek, sem reklámok stb-k sem bombázták a jónépet. Ugye milyen meglepő ez hívők? :D Tehát Kérdező, hagyd el a vallást, és éld az életed egy nővel, az agyament vallást pedig hagyd el! Egy életed van, azt éld boldogan! A szenteskedő baromságokat pedig hagyd!
2018. okt. 18. 17:29
 46/49 anonim ***** válasza:
Úgy egyébként azok a válaszolók, akik azt írták a Kérdezőnek, hogy éljen cölibátusban, és, hogy a leszbikus párkapcsolat bűn és Isten utálja, tisztában vagytok-e azzal, hogy a ti válaszotok kimeríti a pszichológiai abúzus fogalmát? Amúgy az iszonyat gáz, hogy ti keresztények azt várjátok el, hogy aki azonos neművel boldog párkapcsolatban él, az imádkozzon Istenhez, hogy megszabaduljon “beteges “vonzalmától és vagy éljen cölibátusban vagy heteró kapcsolatban. Nektek ez mégis hogyan esne hogy vki azt mondja hogy hagyjátok ott a boldog párkapcsolatotokat, és éljetek magányosan, cölibátusban mert hogy ez Isten akarata?! Ezt az utolsó megjegyzésemet nem a Kérdező kontextusában írtam, mert ő szegény valláskárosult, és sanyargatja magát egy hülye könyv miatt,hanem, úgy általában, hogy milyen undorító a hozzáállásotok a melegekhez/leszbikusokhoz, és, hogy észre sem veszítek, hogy pszichés abúzust követtek el... Nézzetek magatokba, de nagyon alaposan!!! Csak azért mert a Biblia azt mondja, hogy a homoszexuális kapcsolat bűn, még nem kell lesüllyedni annak a könyvnek a szintjére!!!Eleve, hogy tudtok egy olyat könyvet erkölcsi mércének tekinteni, amely szerint a megerőszakolt nőnek hozzá kell mennie ahhoz a férfihez, aki megerőszakolta őt? (Igen, tudom a Biblia kontextusában nemi erőszaknak számít minden házasság előtti szex, de azért senki ne legyen naív, akkor is volt már mai értelemben felfogott nemi erőszak... és hogy ez még a férfinak büntetés...pff.., és a nő megalázása és bántalmazása az smafu?! ) Az előző kommentelő vagyok.
2018. nov. 14. 14:04
 47/49 anonim ***** válasza:

" Elvárják tőlük, hogy ne a belső kényszer szerint cselekedjenek."

Nem csak a homoszexuálisoktól "várják el" ezt... csupán azt felejted el, hogy a nem csak szexuális "belső" kényszer létezik.

Mindenkinek az a kihívás az életben, hogy vágyainak ellenálljon. De nem mindenkinek mérteik egyforma kiindulási helyzet. Felesleges a sexualitás a végső, leghatalmasabb és egyedül fontos vágynak beállítani, mint ami boldogságunk (vagy hiány esetén boldogtalanságunk) forrása lehet.

A feladat és a kihivás lényege éppen az, hogy meglássuk, nem vágyaink beteljesülése tesz boldoggá (hivő szóval: visz közelebb Istenhez). Hidd el a heteróknak is van elég be nem teljesedő vagy tiltott vágya.

2018. nov. 20. 15:52
 48/49 KZitus ***** válasza:

Szia

"Én tisztában vagyok vele, hogy mind a házasságon kívülis heteroszexuális kapcsolat,mind a homoszexuális kapcsolat a paráznaság egy-egy "alfaja" és teljesen egyenértékű bűn a Biblia nézőpontja szerint." - lehet, hogy tudod - ez bűn. De azt tudod?, hogyan tekinti Isten azt, hogy az ember tudja valamiről hogy nem helyes és mégis csinálja? Ez nem szándékos bűn?

Segítségedre lehet Káin példája. Bár ő gyilkosságot követett el(mind a gyilkosság, mind a homoszexualitás halálos bűn), az alapelv ugyan az. Mit mondott Isten Káinnak? "Ha jót cselekszel, akkor vajon nem fogadlak újra a kegyembe*? De ha nem cselekszel jót, akkor a bűn ott lapul az ajtónál, és uralkodni akar feletted. Felülkerekedsz majd rajta?”1Mózes 4:7

Tehát a kérdés az, tudunk-e uralkodni bűnös vágyainkon? Ha isten tanácsaira támaszkodunk, akkor igen!

"Esetleg aki hasonló helyzetben van, nektek vannak bevált "túlélő praktikáitok"?" - nem vagyok haszonló helyzetben, de két esetet/történetet elküldök neked, ami talán segíthet:

"Egy hölgy, akit most nevezzünk Rose-nak, leszbikus párkapcsolatban élt, amikor néhány évvel ezelőtt hallott Isten királyságáról. Egy olyan szervezetnek volt az elnöke, mely a homoszexuálisok jogaiért küzdött. Rose a Biblia tanulmányozása közben felismerte, hogy milyen értékes kincs a királyságról szóló igazság. De azt is megértette, hogy jelentős változtatásokat kell tennie (1Kor 6:9, 10). Ezért úgy döntött, hogy lemond a tisztségéről, és véget vet a leszbikus kapcsolatának. 2009-ben megkeresztelkedett, és a következő évben elkezdte az általánosúttörő-szolgálatot. Annyira szerette Jehovát és a királyságát, hogy felül tudott kerekedni a testi vágyain Márk 12:29, 30)."

másik:

"Thaiföldről újabb bizonyítékok érkeznek arra vonatkozóan, hogy Isten Szavának ereje sok ember életét megváltoztatja. Egy úttörő testvérnő bibliatanulmányozást folytatott egy szépségszalon tulajdonosnőjével és az egyik vendégével. Amikor szóba került a családi élet és a jó erkölcs témája, ez láthatóan nem tetszett a vendégnek, aki abba is hagyta a tanulást. Nem sokkal később bizalmasan bevallotta az úttörőnek, hogy nagyon tisztátalannak érezte magát a Biblia tanulmányozására, mivel hét éve leszbikus. Az úttörő az Ésaiás 1:18. verse alapján rámutatott, hogy Jehova megbocsátja a bűnöket, amelyeket valaki tudatlan állapotban követett el. A hölgy ismét elkezdte a tanulmányozást, megszakította erkölcstelen kapcsolatát, és később férjhez ment."

2018. nov. 20. 19:42
 49/49 anonim ***** válasza:
Zitus, mégis miért lenne bűn, ha valaki a saját neméből él valakivel bensőséges, boldog párkapcsolatban? Mi van ha a másikban, aki történetesen szintén nő, abban a személyben találta meg a számára igazit? Erre ti jehovások miért nem tudtok soha gondolni?? Tudod a szerelem és vonzalom nem feltétlen genitáliákon alapszik, hanem a másik személyisége, intellektusa, kisugárzása, energiái váltanak ki vonzalmat egy emberben. Hogy lennél képes valakinek azt mondani, hogy “ tök mindegy , hogy boldog vagy a leszbikus kapcsolatodban, ezt Isten utálja, úgyhogy szakíts a pároddal!”Te ilyenkor hallod magad ?! Én nem vagyok leszbikus, de lever a víz a keresztények állandó pszichés abuzúsától, amit a melegek ellen elkövetnek! És a Biblia heterószexuális házasság melletti érvei nagyon gyengék, mert az alapvető emberi tényezőket nem veszi figyelembe, lásd amit fentebb írtam! Tehát jó lenne, ha te és minden más keresztény felfogná, hogy nem mindenkinek a számára igazi társ egy ellenkező nemű személy! (Nőnél legalábbis esélyesebb, hogy beleszeret egy másik nőbe, mert szexualitása rugalmasabb. Egy férfi szexualitása viszont kevésbé, ott a kizárólagos heteró, vagy kizárólagos meleg szexuális orientáció jellemző) Ja, és azt is, hogy az azonos neműek kapcsolata nem csak szexről szól, hanem ugyanúgy egy társkapcsolat, mint az ellenkező nemű pároké! A 45-46os válaszoló vagyok, heteroszexuális (kapcsolatban élő ) nő.
2018. nov. 20. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!