Mit tehet egy hithű, vallásos nő, ha leszbikus vágyai vannak?
"mi a baj a csoportos szexszel és a homoszexualitással? amíg minden fél beleegyezik és senki nem szenved, miért ne lehetne csinálni?"
Mert torz dolog, egyébként szenvedéssel jár, csak nem mindenki vallja be. A testi kapcsolatnak Isten a feltalálója, adott is hozzá egy használati útmutatást, és igazán élvezni akkor lehet, ha azt követjük. Ha ezt nem így látod, akkor nyilván nem ismered Istent. Amíg úgy gondolod, hogy te szexuálisan a saját elképzelésed szerint tudsz kiteljesedni, addig nincs is értelme erről beszélni. Jézus is azt mondta, hogy "nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek". Majd ha rájössz, hogy üres az életed, hogy nem találtad meg azt a hűséget, szeretetet, elfogadást, mélységet a testi kapcsolatban, amire a szíved mélyén vágysz, hanem inkább csak sebeket szereztél, akkor fordulj Istenhez, és ő segíteni fog.
Gyerekkoromtól kezdve minden héten járok a templomba, és mostanra lehet, hogy az orvosi miatt, de teljesen megváltozott a véleményem a vallásról. Már tényleg csak a szemellenzőt látom azokon az embereken, akik a "bűn meg nem bűn" dolgot elhiszik. Akiket ismerek a templomban, azok közül nagyon kevés olyat tudnék mondani, aki nem veri a családját, meg nem önző.. Komolyan a pap a legönzőbb az összes közül (ezt most inkább nem részletezem).. Illetve azok közül, akik nem vallásosak hihetetlenül sok önzetlen és kedves embert ismerek. Őszintén szívesebben jutok egy leszbikussal a pokolra, minthogy a túlzottan vallásosokkal a "mennybe" menjek.. Hiszek Istenben, de totálisan az emberek alakították ezt az egész vallást, meg ezt a "bűn meg nem bűn" dolgot.. Nem értem, hogyha két ember élvez valamit, akkor azt mások miért szólják meg, hogyha az rohadtul az ő döntésük.. Semmi bajom nem lenne a vallásos emberekkel, ha nem erőszakolnák ezt az egészet másokra is.. Annyira boldog lennék, ha lehetne egy normális párom, de az embereknek muszáj megszólni, aztán hazamennek mintha misem történt volna, közben meg elcseszték az ember életét..
Ha változtatni akarsz, akkor akaraterő, igazából a te döntésed, csak ne bánj meg semmit
19L
23
"most röhögnék ha, nem tudnám, hogy komolyan beszélsz. van, aki szenved, csak nem vallja be? néma gyereknek az anyja p*csája. semmi se kötelező. de ha élvezed, miért ne csinálnád? "
Az alkoholt is lehet élvezni. Aztán ha sokáig csinálod más már nem is érdekel, a tested meg közben tönkre megy. Persze ott van rövid távú visszacsatolás is, ami kicsit visszatart, de nem mindenkit egyformán. Szerintem a sexben is van, csak nehezebb észrevenni, és a vonzó (motiváló) része sokkal erősebb hatású. Csak tudod ez olyan mint a fogyasztói társadalom: k#@&va jó, hogy mindent, amit adott pillanatban megkívánsz megkaphatsz, és költheted a pénzt (azaz az idődet, energiáidat), de érdemes feltenni a kérdéseket: Mi re jó ez? Szükségem van rá? Mi marad belőle? Mivel leszek több?
szerintem nincs torzabb dolog az önmegtartóztatásnál. a tested vágyik valamire, hát miért ne adnád meg neki (kivéve persze, ha nem morális dologról van szó pl pedofília vagy erőszak)? eszel, ha éhes vagy, nem?
A gond az, hogy ha nem figyelsz oda magadra, azt sem veszed észre, hogy valóban éhes vagy-e, vagy csak enni akarsz. Az önmegtartóztatás erről szól: megkülönböztetni azt amire vágysz attól amire valóban szükséged van. Ezt hívják tudatosságnak. Ezt fel lehet fogni agyban, ha hajlandó vagy rá elhiheted, hogy van értelme. Az önmegtartóztatással pedig gyakorlatban megmutatod a testednek, hogy a hétköznapok cselekedetei tulajdonképpen gépies öntudatlan akciók sorozata, melyek nem is a személyes döntésedből fakadnak. Nem az történik, amire valóban szükséged van, ami épülésedre szolgál, tehát nem is te élsz tulajdonképpen. Jézus szavainak ez is az egyik értelmezése, mikor azt mondja "hagyd a holtakat a holtakra" Vagy amikor az újjá születésről és életről beszél, melyet a világosság (azaz a megértés, a tisztánlátás: világnak világa - a vak szeme világának visszaadása) révén kapsz.
Mai golábálissan mindent uralma alá hajtó fogyasztói társadalom meg arról szól, hogy elhitesse veled: azt tesz boldoggá, hogy megteszed, (megeszed azaz elfogyasztod) amit megtehetsz.
"ha szomjas vagy, iszol. miben más a szexuális vágy?"
Innod kell, hogy működjön a tested. A sexszel meg kiadod tested működéséhez használt energiákat. Azaz mondhatni a kettő épp ellentétes eredményű. Nem, nem azt mondom, hogy egyáltalán nincs funkciója a szexnek...
"mert ki más elképzelései szerint teljesedjek ki? senki másnak nincs semmi köze a testemhez és a szexualitásomhoz (kivéve, akinek én engedélyt adok)"
Valóban meg vagy győződve arról, hogy a szexuális vágyaid mai világunkban tisztán a személyes elképzeléseid?
"ilyenkor szokás szakítani. ha azt érzed, nem vagy teljes a partnered mellett, akkor elég valószínű, hogy nem vagytok egymásnak valók. egy isten se segít ezen, neked kell szakítanod, és nyitni egy új kapcsolatra"
Ez kb. olyan, mintha használnád az autót, és amikor elfogy az üzemanyag otthagyod, mert nem működik tovább.
Nem vagy TELJES a partnered MELLETT? Hát mellette nem is leszel soha! Együtt lesztek teljesebbek. És ezt nem úgy kell érteni, hogy egyitkőtök kettő nyolcad a másikotók meg három tizenhatod, azaz a egészet sosem teszi ki! A lényeg az, hogy folyamatában teszitek egymást egyre teljesebbé. Ha a kirakós két darabkája nem illeszkedik, nem kidobod, hanem megkeresed melyik darabkák hiányoznak közülük. Mindenkiben rengeteg darabka van, melyek keresik helyüket, de a teljes készlet darabkái nem konkrét emberpároknak kerültek kiosztásra.
Ide tartozik, hogy tulajdonságok a nemek közti megoszlása magában hordozza azt, hogy a teljességet két ellentétes nemű kirakósainak összesítésével tudod a legjobban megközelíteni.
A boldogtalanság nagyrészt valamilyen hiányérzet. Az egyik nem hiányait a mási nem egészíti ki. Testileg, szellemileg, lelkileg. Ez a hármasság is egységben működik. A homosexualitásban az a nehézség, hogy hiányzik ez az egység. Hatványozottan nehezebb olyan párt találni akiben épp komplementer módon borult fel ez az egység.
24
"Gyerekkoromtól kezdve minden héten járok a templomba, és mostanra lehet, hogy az orvosi miatt, de teljesen megváltozott a véleményem a vallásról.Már tényleg csak a szemellenzőt látom azokon az embereken, akik a "bűn meg nem bűn" dolgot elhiszik."
Az nem merült fel benned, hogy az orvositól rajtad kezd kialakulni valami szemellenző? Mert én meg ezt látom számos pédán.
Akiket ismerek a templomban, azok közül nagyon kevés olyat tudnék mondani, aki nem veri a családját, meg nem önző.. Komolyan a pap a legönzőbb az összes közül (ezt most inkább nem részletezem).. Illetve azok közül, akik nem vallásosak hihetetlenül sok önzetlen és kedves embert ismerek.
Ilyemivel akkor van értelme érvelni, ha reprezentatív és releváns mintavételű adathalmazokat tudunk összevetni. Én nem azt tapasztalaom, hogy a vallásossak köztt több az erőszak, vagy az ateisták önzetlenebbek.
Őszintén szívesebben jutok egy leszbikussal a pokolra, minthogy a túlzottan vallásosokkal a "mennybe" menjek..
Értem a tréfát. Nagyon vagyán a kijelentés, de ugye nem gondoltad át a pokol vagy a menny jelentését. Pokoli szenvedéseid épp a vágyaidra épülnének, ahogy mennyei örömeid is.
"Nem értem, hogyha két ember élvez valamit, akkor azt mások miért szólják meg, "
Azért, mert ők sincsenek a helyükön, vagy mert egyszerűen rosszul kommunikálnak. Tudod emberi sajátosság az, hogy ha valami jót találunk azt szeretnénk megosztani másokkal. Ettől még jobb lesz a jó, és nagyobb az örömünk. Sok megvilágosodott úgy tartja addig nem lehet boldog, míg mindenki nem válik azzá. A keresztén vallás a hit közösségi megélésére alapul.
Aki erőszakolja az persze téved. De adj rá esélyt, hogy csak rosszul kommunikálja azt a vágyát, hogy megossza veled azt a jót, amit talált.
"Ha változtatni akarsz, akkor akaraterő, igazából a te döntésed, csak ne bánj meg semmit"
Igen, ebben egyet értünk. Csak előtte el kell választani mi/ki vagy Te és ki az Egód. Ezért kell fejlesztni a tudatosságot.
És ez az amihez a vallásosság némileg csavartan kapcsolódik:
A vallás gyakorlati norma rendszert tesz az ember elét, hogy el tudjon idulni a fejlődés útján. (úgy mondja Isten felé). Ezek a normák olyan ok-okozati összefüggéseket tanakarnak, melyeket nem feltétlenü értünk vagy látunk át. A szabályrendszer a fejlődés különböző szintjein viszont különböző kell legyen. A megértés bizonyos szintjére érve a szabályok mögé láthatunk. Elvesztik merevségüket, ugyanakkor természetessé válik betartásuk, úgy akár az evés és az ivás - beleértve, amit fent írtam: éhség és étvágy között óriási különbség lehet.
Mit tehet? Megéli a vágyait, azt.
Isten nem haragszik rád azért, mert szeretsz valakit. A gyûlölet az, ami bûn, nem a szeretet két ember között (nemektôl függetlenül). Isten egyformán szeret mindenkit, heterot, meleget, bûnöst, ártatlant...stb. Hiszen Ô maga a szeretet. Ne félj attól, hogy más vallásos mit fog mondani. Egyedül csak Isten ítélhet el téged, de Ô nem fog.
És még valami: a Bibliát emberek írták, nem Isten.
Üdv,
egy vallásos leszbikus
Jelenlegi 24-es nagyon sok dologban egyet értek veled, és felnézek rád, hogy nem csak nyomsz egy "nem hasznos"-at a válaszomra, nem úgy, mint a többiek, akik lepontozzák a melegpárti kommenteket, és egy értelmes szót nem fűznek a témához. Egyébként sok dologban teljesen igazad van, és abban is reménykedek, hogy tényleg vannak olyan vallásos emberek, akiket említettél. Igazából elég sz*r példát mutatott az apám egy olyan keresztény ember képében, akiért mindenki odavan, de amikor fojtogatta az anyámat a kanapén azt csak én láttam.. Mivel nem ő az egyetlen ilyen, hanem sajnos rengeteg barátom szülei is hasonlóao, ezért akár vallásos valaki akár nem, bármilyen arcot mutathatnak feléd.
Amúgy az orvosi annyiban nem mutat szemellenzőt, hogy miután megismered az embert és a természetet, amennyire a jelenlegi tudomány engedi rájössz, hogy ez magától nem jöhetett létre. Biztosan van egy teremtő, azomban nem tudhatjuk, hogy mi az és mennyire áll közel az emberekhez. Ki hogyan hívja ezt a teremtőt, mi Istennek, van aki az Univerzumnak. Valaki akinek hálával tartozunk a létezésért.
Ezt most azért ecsetelem ennyire, mert reménykedek benne, hogy aki elolvassa utánanéz a dolgoknak akár a meleg témában, akár a vallások témájában. Nem szeretném, hogy elítéljék az emberek egymást, mert egyébként mindenkinek van oka mindenre. Régen én is azt gondoltam egyébként, hogy amit az ember ösztönből cselekszik "lopás, veszekedés, a vágy az intimitás iránt" mind bűnök. Igazából ki tudja, hogy a halál után mi lesz. Lehet, hogy büntetés jár érte, de lehet, hogy ha nem teszem meg, akkor bánhatom, mert nem tudhatom, hogy miután meghaltam élek e tovább, vagy az egész lényem elveszik. Mindenki maga dönti el, viszont ha valaki már biztos abban, hogy ő hogyan akarja élni az életét, akkor a lehetőségekről felvilágosíthatják, de a legrosszabb módszer a tiltás. Még egyszer leírom, hogy nem siránkozni akarok, csak annyi embert ítélnek el, és szólnak meg, hogy az már siralmas, és ez egy olyan téma ahol talán utánanéz a dolgoknak majd pár ember, és átgondolja, hogy mivel bánthat meg másokat.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy maga isten is részben homokos. És Jézus is! Mivan akkor ha az a hejes irány? Hisz azt irja a konyv felebarátod asszonyát ne kivànd. És mi van a felebarátod al? Arra nem tér ki!
Lehet hogy a homoszexualitás az igaz út, és minket tesznek próbára heterokat, hogy nem próbáljuk e inkább mégis ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!