Mit tehet egy hithű, vallásos nő, ha leszbikus vágyai vannak?
Szia
Mivel itt tetted fel a kérdésedet, biztosan érdekel az is, mi az Isten véleménye a helyzetről, és egyben segítsége is a számodra.
Amikor olyasmire "hajt" a bűnre való hajlamunk, amit sajnos örököltünk, akkor sokat segít a Bibliában leírt emberek történetei, azt illetően, Isten hogyan tekinti az esetünket, mert Isten nem változik, és a helytelenségről a véleménye sem, mindegy hogy ma, vagy ezer évekkel ezelőtt történt.
Ma nem szól le Isten nekünk mint Káinnak, de tanulhatunk abból, amit Isten mondott neki. Látta a rosszra való hajlamot Káinban, ezért figyelmeztette erre(nekünk meg leíratta, hogy tanuljunk belőle).
Azt mondta neki:"... ha nem cselekszel jót, akkor a bűn ott lapul az ajtónál, és uralkodni akar feletted. Felülkerekedsz majd rajta?”1Mózes4:7
A válaszod nálad van! Tudsz uralkodni rajta? Káin nem tudott. Learatta a következményét...
Ha rám hallgatsz felteszed ugyanezt a kérdést a szexualitás rovatban is. Ott értelmes válaszokat fogsz kapni.
A Bibliának pedig a lelki részét kell követni, nem a testit, amely csak a több ezer évvel ezelőtti közel-keleti erkölcsi szokásokat tükrözi. Ha élsz az Istentől kapott szabad akarattal és kiéled a vágyaidat (amiket szintén Istentől kaptál), és Isten ezért megbüntet, akkor Isten a s3ggfej és nem te.
Kedves kérdező :-)
Sajnálom ha megijjesztettelek, nem volt szándékom. Ha így történt elnézésedet kérem.
Praktikus segítségedre lehet, ha: amikor kísértést érzel képzeld el magad mellett Krisztust, és gondolatban kérdezd meg tőle: most mit tegyél? Kérd Isten zegítségét, éa tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy elkerüld a kísértést jelentő helyzeteket. Szerinted? fog menni? :-)
Nekem nem voltak homoszexuális vágyaim, de szerintem e tekintetben a szexuális vágyak nem különböznek.
Ugyan azt tudom mondani mint heterő esetben:
Megelőzni kell azt, hogy felfokozódjanak.
1. Vedd észre, hogy valami ösztönöz a szexre. Sajnos folyamatosan minden irányból ezt öntik ránk: tévé, mozi, palakát, magazin, reklám...
2. Állítsd le a fantáziálgatást.
3. Csatornázd át a felgyülemlett energiáidat szellemi tevékenységekbe
4. Egyensúlyozt tested vegetatív idegrendszerét testmozgással, légzési gyakorlatokka.
"De míg a heteroszexuális vágyakat házasságban nyugodtan ki lehet élni,addig a homoszexuális vágyakra nincs "gyógyír"."
Attól függ, milyen heteroszexuális vágyakról van szó. Ha pl. valaki csoportszexre érez hajlamot, vagy pedofil fantáziái vannak, arra sincs "gyógyír". Itt igazából az lenne a lényeg, hogy fel kell ismerni, mi az egészséges, mi az Isten szerinti szexualitás (milyennek tervezte el Isten), és a torz dolgoknak nem szabad helyet adni még gondolatok, fantáziálgatások szintjén sem.
Egyébként, ha érdekel, el tudom neked küldeni A szeretet illúziója c. könyvet pdf formátumban (ha küldesz egy emailcímet privátban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!