Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos vagy? Ezt kerdezték...

Vallásos vagy? Ezt kerdezték tőlem, de nem tudom ezt hogyan kell érteni, mit értenek az alatt hogy vallásos?

Figyelt kérdés
Koszonom a valaszokat!

2018. jún. 29. 19:21
1 2 3 4
 11/32 Lux morulus ***** válasza:

Az egyik legjobb magyarázat.

"Vallásnak azt a – megismerésben, gondolkodásban, érzésben, akaratban és cselekvésben kifejeződő – meggyőződést nevezzük, amely szerint személyes vagy személytelen, transzcendens erők vannak működésben."

2018. jún. 30. 10:16
 12/32 anonim ***** válasza:
No, tehát akkor már van egy jó meghatározásunk a vallásra. Most már csak azt kéne kicsit pontosabban meghatározni, hogy mik is azok a "személyes vagy személytelen transzcendens erők", és mit is és hogyan csinálnak ezek tulajdonképpen, amikor "működésben vannak".
2018. jún. 30. 10:58
 13/32 A kérdező kommentje:

A vallás az oké, de ha simán nem ateista vagyok hanem hiszek egy felsőbb hatalomban akkor vallásos vagyok?

Tehat 2 kozul lehet valasztani ezek szerint: vallasos vagy ateista?

Szerintem a vallasos az akinek a legfontosabb vagy kihagyhatatlanul fontos valamilyen rituálé/k

De az hogy hiszek Istenben az nem azt jelenti h vallasos vagyok; akkor ti is vallasosak vagytok nem? Vagy épp ateisták?

2018. jún. 30. 12:34
 14/32 anonim ***** válasza:
Nem, akkor te agnosztikus vagy, esetleg deista. Bár leírásod alapján inkább előbbi.
2018. jún. 30. 12:50
 15/32 anonim ***** válasza:

Nem, nem csak vallásos van meg ateista. Ez egy kisarkított látásmód és értelmetlen.

Te hiszel Istenben. És kêsz.De ha szeretnéd hívhatlak ateistának😆

2018. jún. 30. 14:23
 16/32 anonim ***** válasza:

Hívő keresztyén körökben a vallásos emberek a meg nem tért, de mégis templomba járó embereket jelentik. Akik úgymond isteni tiszteletet cselekesznek, mint Jézus idejében a farizeusok, sadduceusok, stb., de mégsincs bennük igazi istenfélelem, vagy igazándiból nem rendelik alá magukat Isten akaratának, mennek a maguk feje után. Ehhez kérik Isten segítségét, és ezen a földön akarnak boldogulni. Még ha ezt maguknak nem vallják be, akkor is. Ezek azok az emberek, "akiknek nincs szükségük megtérésre", mivel sokan azt hiszik, hogyha meg vannak keresztelve, bérmálkoztak, konfirmáltak, akkor az már elég az üdvösséghez. Pedig nem. Tehetnek bármi jót, erkölcsös életet élhetnek, mindez semmi Isten szemében(lásd a farizeus és vámszedő példázatát).

Szóval vannak a hívők és vannak a vallásosak. Ezek mindig ellentétesek. Ugyanúgy, mint ahogy az apostolok idejében is volt: a vallásos emberek üldözték a Krisztus hívőket. És ez van ma is, még ha nem is olyan drasztikus módon.

2018. jún. 30. 14:25
 17/32 anonim ***** válasza:

"Hívő keresztyén körökben a vallásos emberek a meg nem tért, de mégis templomba járó embereket jelentik."

Nem... Ezt csak a buta, álkeresztény emberek körében jelenti, akik úgy vélik, hogy jobban ismerik mi lakik az emberek szívében, mint Isten, aki mindeneket megítél. Olyan "keresztyének" körében, akik magukat különbnek vélik a többi kereszténytől, ezek a "keresztyének" gőgjükben saját bűneiket és hibáikat sem látják, magukat pedig szentnek és bűntelennek gondolják.

2018. jún. 30. 14:33
 18/32 anonim ***** válasza:
65%

Leegyszerűsítve:

Attól hogy a templomba jársz minden vasárnap, nem fogsz közelebb kerülni Istenhez, vagy jobb ember se leszel.

Isten mindenhol ott van, benned is.A hit minden vallás mozgatórugója.

A hited ami számít és ahogy másokkal bánsz.

A többit meg felejtsd el.Higgy magadban és hogy nincs szükséged hittérítőkre.

2018. jún. 30. 14:43
 19/32 Lux morulus ***** válasza:

Hát ti teljesen kész vagytok.

Mi nem érthető(?), ott van benne.

Ettől meg én lettem kész.

"No, tehát akkor már van egy jó meghatározásunk a vallásra. Most már csak azt kéne kicsit pontosabban meghatározni, hogy mik is azok a "személyes vagy személytelen transzcendens erők", és mit is és hogyan csinálnak ezek tulajdonképpen, amikor "működésben vannak"."

Mos mit lehet kezdeni- azon kívül, hogy megfogod a "fülit" és bezárod kezdetnek egy könyvtárba - a tettetett; vagy valódi,(?) tudatlansággal?

2018. jún. 30. 17:23
 20/32 anonim ***** válasza:

Időpont ma 17:23

Minden kérdés alatt sugárzik belőled a sötétség. Rég láttam ennyire idióta embert, mint te. :"D

2018. jún. 30. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!