A katolikus egyház miért tagadja, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia?
Szia!
Esetleg azon nem gondolkodsz el, hogy esetleg te értettél félre valamit? Én nem ismerek olyan hívőt, aki hisz a Szentháromságban, és azt gondolja, hogy az Atya és az Úr Jézus Krisztus egy személy volna. Hozzáteszem, szinte minden felekezetben vannak barátaim...
Üdv. Péter
Nem értem, már megint mért a katolikusok vannak elővéve, amikor Jézus istenemberségét az ortodoxiától a hit gyülekezetéig minden egyes keresztény felekezet vallja. Aki nem, az nem keresztény. Lehet vallásos ugyan, de semmiképp sem keresztény.
A Bibliában Jézus istensége elég egyértelműen benne van, a Biblia nem úgy működik, hogy csak azokat az igéket vesszük ki belőle, amik nekünk szimpik.
Na akkor most egy isten van, vagy három?
Az atya is isten, a fiú is isten és a szentlélek is isten. Ez eddig három. Mi az a logikai csavar ami ebből kihozza az egy darab istent?
"Keresztény azt jelenti, hogy Krisztus követő, nem pedig, hogy egy dogmában hisz."
Így van, a keresztény Krisztus követőt jelent, de ha tagadod a Krisztust és Jézust csak egy embernek hiszed, akkor nem lehetsz keresztény. :)
"Abban meg egyet értek amit a versek kiragadásáról mondtál."
Oké. A Bibliában Jézus Istensége egyértelműen benne van, nem lehet csak úgy kirakni belőle, vagy átírni. Tudod mit mond a Biblia azokról, akik egy szót is elvesznek vagy hozzáraknak az íráshoz?
Na szóval Jézus isteni mivoltára utaló igék:
"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!"
(Ézsaiás 9:5)
Én és az Atya egy vagyunk.”
(János 10:30)
Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: „Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én.” Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.
(János 1:1-18)
"Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én test szerinti rokonaim helyett; akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség, a szövetségek és a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek, akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenekfelett: áldott legyen mindörökké. Ámen."
(Róma 9:3-5)
"Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg."
(Kolossé 2:8-9)
"de a Fiúról így szól: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája."
(Zsidók 1:8)
"De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet."
(1János 5:20)
O MY GOD.
Jézus nem Isten hanem isteni.
Sajnos ezért van ez a zavarodottság, mert ugyan olyan nagy betűvel, és jelzővel illetik, mint ami kizárólag, az Atyjának jár.
"hála" a rossz biblia fordításért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!