Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus egyház miért...

A katolikus egyház miért tagadja, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 24. 10:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Az, hogy valakit provokál és fogalma sincs a válaszról az legyen az ő baja. Amúgy sem lényeg, mert közben eszembe jutott a válasz.
2018. ápr. 24. 14:57
 22/68 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Esetleg azon nem gondolkodsz el, hogy esetleg te értettél félre valamit? Én nem ismerek olyan hívőt, aki hisz a Szentháromságban, és azt gondolja, hogy az Atya és az Úr Jézus Krisztus egy személy volna. Hozzáteszem, szinte minden felekezetben vannak barátaim...

Üdv. Péter

2018. ápr. 24. 15:12
 23/68 A kérdező kommentje:
A Pap így magyarázta. Ha pedig nem úgy hisznek benne, akkor nem az eredeti dogmában hisznek, amit egyik kommentelő is megosztott, az az egy Isten 3 személyben. Bár amiről itt most elkezdtek magyarázni egyesek az még mindíg csak egy kétséget igazolna azt sem úgy ahogy az eredeti dogmában szerepel.
2018. ápr. 24. 15:34
 24/68 anonim ***** válasza:
70%
Mutasd már meg azt az eredeti dogmát, mert mindig arra hivatkozol és csak hadoválsz össze vissza, mint egy... hogy is írta nekem régen egyik jehovás pajtásod, mint egy részeges.
2018. ápr. 24. 15:46
 25/68 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem, már megint mért a katolikusok vannak elővéve, amikor Jézus istenemberségét az ortodoxiától a hit gyülekezetéig minden egyes keresztény felekezet vallja. Aki nem, az nem keresztény. Lehet vallásos ugyan, de semmiképp sem keresztény.

A Bibliában Jézus istensége elég egyértelműen benne van, a Biblia nem úgy működik, hogy csak azokat az igéket vesszük ki belőle, amik nekünk szimpik.

2018. ápr. 24. 15:58
 26/68 anonim ***** válasza:
11%

Na akkor most egy isten van, vagy három?

Az atya is isten, a fiú is isten és a szentlélek is isten. Ez eddig három. Mi az a logikai csavar ami ebből kihozza az egy darab istent?

2018. ápr. 24. 16:08
 27/68 A kérdező kommentje:
#25 Keresztény azt jelenti, hogy Krisztus követő, nem pedig, hogy egy dogmában hisz. Abban meg egyet értek amit a versek kiragadásáról mondtál.
2018. ápr. 24. 16:21
 28/68 anonim ***** válasza:
83%

"Keresztény azt jelenti, hogy Krisztus követő, nem pedig, hogy egy dogmában hisz."

Így van, a keresztény Krisztus követőt jelent, de ha tagadod a Krisztust és Jézust csak egy embernek hiszed, akkor nem lehetsz keresztény. :)

"Abban meg egyet értek amit a versek kiragadásáról mondtál."

Oké. A Bibliában Jézus Istensége egyértelműen benne van, nem lehet csak úgy kirakni belőle, vagy átírni. Tudod mit mond a Biblia azokról, akik egy szót is elvesznek vagy hozzáraknak az íráshoz?

Na szóval Jézus isteni mivoltára utaló igék:

"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!"

(Ézsaiás 9:5)

Én és az Atya egy vagyunk.”

(János 10:30)

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: „Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én.” Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

(János 1:1-18)

"Mert azt kívánom, hogy inkább én magam legyek átok alatt, Krisztustól elszakítva, testvéreim, az én test szerinti rokonaim helyett; akik izráeliták, akiké a fiúság és a dicsőség, a szövetségek és a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek, akiké az ősatyák, és akik közül származik a Krisztus test szerint, aki Isten mindenekfelett: áldott legyen mindörökké. Ámen."

(Róma 9:3‭-‬5)

"Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg."

(Kolossé 2:8‭-‬9)

"de a Fiúról így szól: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten, és királyi pálcád az igazság pálcája."

(Zsidók 1:8)

"De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat; és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet."

(1János 5:20)

2018. ápr. 24. 16:48
 29/68 anonim ***** válasza:
0%

O MY GOD.

Jézus nem Isten hanem isteni.

Sajnos ezért van ez a zavarodottság, mert ugyan olyan nagy betűvel, és jelzővel illetik, mint ami kizárólag, az Atyjának jár.

"hála" a rossz biblia fordításért.

2018. ápr. 24. 17:16
 30/68 anonim ***** válasza:
83%
#29, akkor tanulj meg ógörögül, és olvasd el azt. Meg fogsz lepődni. 😉
2018. ápr. 24. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!