Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyképűség ha azt gondolom,...

Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?

Figyelt kérdés
2018. febr. 10. 12:55
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
Az evolúció ténye miért zárja ki a teremtőt? Vagy a teremtő esetleges létezése miért zárja ki az evolúciót?
2018. febr. 11. 18:19
 42/49 anonim ***** válasza:

Igen.

Teljes mértékben!

2018. febr. 13. 03:35
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Igen, szerintem nagyképűség.

Az"ÉN magasabb szinten gondolkodom" már mutatja ezt.

Ráadásul a Biblia tanulmányozása nélkül eldöntötted, hogy nincs rá szükséged.

Hidd el mindenből és mindenkiitől lehet tanulni.

Én is tanultam tőled és a lelkes válaszadóidtól.

Köszönőm.

2018. febr. 13. 11:40
 44/49 HaEv ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Tetszik, hogy megkérdőjelezed a hozzáállásod, és hagyod, hogy megítéljenek más emberek ebben. Mert szeretnél jól cselekedni! Szuper! Cssak kicsit féltelek. :)

A #15. kommentben azt írtad, hogy "negatív hatással vannak rád" az olyan emberek, mint a #14-es hozzászóló. Miért? Nem kötözködni akarok, csak megérteni. Tényleg. És elfogadom a válaszod. A megváltozhatatlan és megkérdőjelezhetetlen igazság birtoklására gondolsz?

A #31. kommentben azt írtad, hogy jó-rossz párharcáról szól ez a rendszer - és ez igaz is. Benned is harcol a jó a rosszal, mert jól akarsz élni. A jóra törekszel. Ha olvastad a Bibliát, eszedbe kellene jusson, erről a küzdelemről hol ír. Mert elég részletesen ír arról, ahogy gondolkozol. És abszolút nem ítéli el.

"Egy valamit nem fogok megérteni, ha annyira hibátlan, akkor hogy lehet hogy elbaszta ezt az egész emberiséget? :) Ha igaz lenne a tökéletesség, akkor csak jóság létezne és végtelen boldogság."

Az emberiség eleve nem tökéletesnek lett teremtve. Csak Isten tökéletes! Nem rontott el Isten semmit! Az embernek választási lehetősége volt, és az ember az Isten nélküli személytelen, jó gondolkodást választotta - elszakadt Istentől. Nem kért abból, hogy a jó forrása isten. És mivel a felelősség az emberé volt, hiszen uralkodásra kapta a földet, a jó uralkodásától megfosztotta az EMBER a földet. Isten nem fogja gátolni a szabad akaratot. Ha olvastad a Bibliát, akkor emlékszel arra, ahogy Ádám viselkedett, amikor Isten rákérdezett, hogy mit tett. Ugyanazt tette, amit te is én is teszünk, és bárki ember ebben a helyzetben: mindenki hibás, még Isten is - kivéve engem, nem, én nem vagyok hibás.

A taoizmus is egy kétezer éves "vallás" - inkább gondolkodásmódnak hívnám, ahogy a Biblia is - nagyon sok jó dolgot tanít! Még olyat is, ami biblikus is - már ha ez a mérce egyáltalán érdekel. És mivel emberek írták, persze, hogy emberközelibb, ez normális. Könnyebben érthető.

A kérdésedben nem a nagyképűség feltételezése a sértő, hanem az, hogy a Bibliát alacsonyabb rendűnek tartod, mint azt, ahogy gondolkozol. Hány éves vagy, 20, 30, 40? A Biblia és a taoizmus is sokkal idősebb nálad! Legalább emiatt legyen benned tisztelet, és ne emeld magad ezek fölé - egyik fölé se. Ez nem fogja elősegíteni azt a harmóniát, amire a taoizmus törekszik. Ezt nem ítéletként írom, hanem csak egy észrevétel, hogy nem vagy hű ahhoz a tanhoz, ami után kutatsz, és ezzel rossznak állítod be. Ha ezen az "út"-on akarsz járni, jobban kell figyelned az egyensúlyra. Ha nincs tisztelet benned egy gondolkodásmód felé, akkor nem fogsz tudni attól szabadon gondolkodni, mert mindig be akarod majd bizonyítani, hogy az nem jó, MERT TE ELDÖNTÖTTED - és fuccs a harmóniának. És megkötöz a saját véleményed, hozzáköt ahhoz, hogy be kell bizonyítani a saját igazadat, tehát .... A taoizmus nem ezt tanítja.

Fedezd fel a harmóniában és nem a harcban rejlő békességet ezen az úton! Szurkolok Neked!

Hajrá!

2018. febr. 15. 13:19
 45/49 A kérdező kommentje:

#44 "Ugyanazt tette, amit te is én is teszünk, és bárki ember ebben a helyzetben: mindenki hibás, még Isten is - kivéve engem, nem, én nem vagyok hibás."

Nem, én nem ezt teszem. És ez a legvisszataszítóbb az egészben, hogy belém próbálja magyarázni hogy rossz vagyok. Sok idő után voltam misén nemrég, és hányingerem lett attól a mocskolódástól, ami ott ment. Persze papja válogatja, de annyira idegennek érzem már ezt az egészet magamtól, én örülök hogy így alakult.

2018. febr. 15. 13:45
 46/49 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnálom, hogy ilyen megrázkódtatás ért téged abban az egyházban, ahová jártál - ha jól értem, már nem mész oda. Megértem. Semmi kivetni való nincs abban, ha ellenállsz annak az istenképnek, amit leírtál, hogy le akarják nyomni a torkodon, hogy hú te milyen rossz és bűnös vagy. Isten nem így néz Rád. Nem tudom, pontosan mit tanítottak neked, de abban biztos vagyok, hogy vannak olyan helyek, ahol a bűntudatkeltéssel tartják rettegésben az embereket, hogy azt tegyék meg, amit ők akarnak. Ez undorító visszaélés, és nagyon sokan vagyunk keresztények, akik nem értünk egyet ezekkel.

Jól tetted, hogy egy ilyen helyen nem maradtál ott. De tudd, hogy nem egyedül ők olvasták a Bibliát. Nem kérem, hogy olvasd újra.

Találd meg az utadat, a békességet és a harmóniát, amire vágysz - imádkozni fogok érted.

2018. febr. 15. 15:10
 47/49 anonim ***** válasza:
Igen,nagyképűség. Jézus,aki tökéletes volt,azt mondta,hogy ne nevezzék jónak,mert csak az Atya jó. Hacsak nem te vagy maga az Atya Isten személyesen,akkor igen,nagyképűség.
2018. febr. 22. 11:53
 48/49 anonim ***** válasza:
Ha nem a Biblia hanem egy átlag ember szempontjából közelítjük meg a dolgot, rögtön kiderül, hogy anélkül is lehet valaki jó ember.
2018. febr. 22. 12:23
 49/49 anonim ***** válasza:
- csakhogy nem ez volt a kérdés előző, és nem így volt a problémafelvetés - a kérdező gondolkodási szintjét a Bibliához "méri" és ezen keresztül kívánja meghatározni morális szintjét.
2018. febr. 22. 12:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!