Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyképűség ha azt gondolom,...

Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?

Figyelt kérdés
2018. febr. 10. 12:55
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
83%

A kérdésből sok minden nem derült ki.

Én speciel ateista vagyok, szóval nem nagyon tanulmányozom a Bibliát.

Nem a Biblia és nem is annak értékrendje alapján élek, ebből kifolyólag.

Viszont megvan a személyes értékrendem. És azért ez az értékrendem, mert számomra ezek az értékek a jók, jobbak, mint esetleg más értékek (pl a Biblia értékei).

De ha te speciel mélyen kereszténynek gondolod magadat és azt sem tudod, hogy miről szól a Biblia az igen fura.

És félreértés ne essék, az, hogy hiszen Istenben nem jelenti azt, hogy mélyen keresztény vagy egyáltalán keresztény vagy. Nem csak a keresztényeknek """létezik""" istene.

2018. febr. 10. 13:09
 2/49 KZitus ***** válasza:
14%

szia

1-es hsz

Nekem nagyon ellentmondásosnak tűnik az, amit írsz. Ha félreértettelek, elnézésedet kérem

Azt írod:"...zámomra ezek az értékek a jók, jobbak, mint esetleg más értékek (pl a Biblia értékei)." - ok, számodra a saját értékrended jó. De honnan tudod mi a Biblia értékrendje, ha nem olvastatd?

Ezért gondoltam erre, mert valamikor én is a saját "értékrendem" szerint éltem, de amikor megismertem a Bibliáét, tapasztalatből mondom, hogy sokkal minőségesebb lett az életem. Jobbak az emberi kapcsolataim, jobb feleség és anya lettem,(a férjem szerint, aki ateista)

Kérdező: mit jelent az, hogy "én magasabb szinten gondolkodom", ha nem ismered a Biblia tanítását?

2018. febr. 10. 13:22
 3/49 A kérdező kommentje:
Általános és középiskolában is egyházi iskolába jártam, szóval elégszer hallottam a Bibliáról. De valahogy sosem fogott meg különösebben, most úgy tűnik, mintha a visszamaradottabb embereknek íródott volna hogy megértsék. Ezt nem lealacsonyításként gondolom, mindenki más értelmi képességekkel rendelkezik és ez így van rendjén. De ez a 2 ezer éve íródott és játszódó példabeszédszerű költemény számomra felnőtteknek szóló tanítómese szinten van. Engem nem zavar ha valakit érdekel.
2018. febr. 10. 13:29
 4/49 anonim ***** válasza:
47%

Attól, hogy valaki nem tanulmányozza folyamatosan a Bibliát és nem az alapján éli az életét, még ismerheti annak tartalmát, esetleg olvashatta is azt.

És igen, teljesen biztos vagyok abban, hogy az értékrendem nem tükrözi a Biblia értékrendjét, sőt... Ha írnék egy kicsit életemről biztos vagyok benne, hogy azonnal jönne valami "Bibliaprofesszor", aki kioktatna, hogy mennyire helytelen, hogy "ezt teszem".

Na mindegy, nem foglalkozom ezekkel. :)))

2018. febr. 10. 14:27
 5/49 imakommandós ***** válasza:
49%

Persze, hogy nagyképűség.

Semmi más nem alkalmas az ember megjobbitására, igazságban nevelésére csak Isten beszéde.

Amikor bölcsnek gondolja valaki magát, akkor a bölcsesség távol vala tőle.

2018. febr. 10. 15:07
 6/49 anonim ***** válasza:
48%

Ha az ószövetségi "kiválasztott" népnek külön le kellett írni,hogy "Ne ölj",és még így sem tartották be,akkor nincs min aggódnod...

Nem nagyképű vagy,hanem náluk sokkal értelmesebb.

2018. febr. 10. 15:09
 7/49 anonim ***** válasza:
63%

szerintem igen, pofátlan, ostoba és sötét a felvetett gondolat. Miért? Mert lehetsz egyszerűen JÓ, ahogy József Attila anélkül, hogy szentiratot gyaláznál - hívőket aláznál, ezzel viszont nem.

Jónak lenni jó, egyszerűen és nagyszerűen, minden hátsó-gondolat és alattomos szándék, érdek nélkül - csak úgy...

/ a zenhez tartozó japán "musotoku" kifejezéssel/

József Attila

KÉT HEXAMETER

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

2018. febr. 10. 15:10
 8/49 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező,

Milyen egyházi iskolába jártál? Miből gondolod, hogy jó ember vagy?

2018. febr. 10. 15:11
 9/49 A kérdező kommentje:

#7 Sajnos sokszor tapasztalom ezt a zűrzavart az emberekben.

#8 Ahogy tapasztalok folyamatosan, rájövök hogy egyesek mennyire rosszindulatúak, a saját bajaikat vetítik ki másra. Én is csinálom és csináltam ezt persze, mert nem vagyok szent, de van egy kis különbség a dolgok komolyságában.

2018. febr. 10. 15:17
 10/49 anonim ***** válasza:
53%

"Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?"

Szerintem nem érted azt a "jót", amit a Biblia definiál. Te kevered az emberi, relatív jóval az isteni jóságot.

Tehát lehetsz Biblia nélkül relatíve jó ember, de ettől bőven elkárhozol. És ez nem magasabb, hanem jóval alacsonyabb színvonalú gondolkodás a Bibliánál. Inkább beteg gondolkodás

2018. febr. 10. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!