Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?
" A kereszténység Istent állítja be egy mindenható jóakaró teremtőnek, ő a tökéletes. Egy valamit nem fogok megérteni, ha annyira hibátlan, akkor hogy lehet hogy elb**ta ezt az egész emberiséget? :) Ha igaz lenne a tökéletesség, akkor csak jóság létezne és végtelen boldogság."-írod.
Nem Isten rontotta el az emberiséget, hanem Ádám és Éva, az ősapánk és ösanyánk, és a tőlük örökölt bűnös természet, és a bűnök következményei (pl. temető). Isten szabad akaratot adott a teremtett emberpárnak, ebben benne volt ugyan a bukás lehetősége is, de Istennek már akkor volt egy megmentő terve, hogy az Ő Fiát elküldi, hogy megmentse a bűnben elbukott emberiséget. Olyan ez, mint egy sakkmeccs, ahol világos vezéráldozattal bemattolja a sötét oldalt. A vezéráldozat oka az ember bűn melletti döntése. De a végén a világos nyert, az általad említett jóság és boldogság részlegesen valósult meg (azoknak, akik hisznek), illetve akik hitben elköltöztek, és a mennyben vannak már most is.
"Akárki csinálta ezt a rendszert, az egész a jó-rossz párharcáról szól, akármilyen vallásról beszélünk, de valláson kívül is ugyanezek a folyamatok játszódnak le mindenki életében."-véled.
Egyetlen más vallás nem vallja, hogy Isten az Ő Fiát odaadja az emberekért, csak a zsidó és keresztény vallás. Mohamed nem halt meg érted, hanem ő (a hitük szerint) a 7. menyországba ment a nem tudom hány szűzzel körülvéve. Buddha ételmérgezésbe halt bele, Krisnát lelőtte egy vadász, ki van még? Micimackó? :)
Egy idézet, Jézus egy zsidó tanítóval beszélget éjjel:
9
Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?
10
Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?
11
Bizony, bizony mondom néked, amit tudunk, azt mondjuk, és amit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok.
12
Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek?
13
És senki sem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennyből szállott alá, az embernek Fia, aki a mennyben van.
14
És amiképpen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképpen kell az ember Fiának felemeltetnie.
15
Hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
16
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17
Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
18
Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Kakasmanó,
igazából nem volt kérdésem, pusztán rámutattam arra, hogy a logikád többszörösen is kifacsart, és ebből következőleg egy téves következtetést vontál le.
Vagy népeket hasonlítunk össze népekkel (ami egyébként marhaság), és akkor egyetlen nép sem különb a másiknál, vagy embert az emberrel (ez a nyerő), de egy-egy embert egy-egy néppel semmiképp, gondold át, hogy miért.
"mit szeretnék hogy velem tegyenek, úgy állok másokhoz 13"
ez a minimum az emberi világban- és a 7 milliárd 99.999%-a így él, vallástól, világnézettől függetlenül- a kevés bulvárban hangos maradék a potenciális köztörvényes bűnöző, börtöntöltelék.
A plusz: a jónak lenni "musotoku"(#7) - vagyis minden viszonzásvárás, előfeltételezés, "üzletkötés" nélkül, elismerés várás nélkül, "csak úgy" - mert ezt érzem jónak, és mert ez a szívembe írt törvény mozgat, ezáltal tudom, mit kell mondanom, cselekednem minden helyzetben.
Ehhez nem jó a felfuvalkodott tudatállapot, a mindenféle előítélettel prekoncepcióval teletömött tudat- hanem "üresség" kell tiszta nyugodt tudat - amiből megteremtem azt, amit kell mondanom, cselekednem, alkotnom, ahogy kell dolgoznom, emberi kapcsolataimban részt vennem. - röviden élnem.
--------
ez fellelhető az ÚSz-ben is, kevesen figyelnek rá, kevesen értik - mert "nem akarják érteni" -mivel (látszólag) "jobb", könnyebb nyargalászni a haszonért, a vágyaink beteljesítéséért, és könnyebb magunkat úrnak képzelni, a trónra Isten helyére ülni.
"Ne keresse senki a maga hasznát, hanem mindenki legyen tekintettel a másikra is.Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is volt,aki amikor Isten formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Istennel egyenlő,hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vett fel, és hasonló lett az emberekhez.És amikor emberi formában volt, megalázta magát, engedelmes volt halálig, mégpedig a kereszthaláláig.Ezért Isten is felmagasztalta őt, és olyan nevet ajándékozott neki, amely minden név fölött való,hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és a föld alattiaké,és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.”
Fil 2,1–11
----------------------------------------
Weöres Sándor:
Én is világot hódítani jöttem,
s magamat meg nem hódíthatom,
csak ostromolhatom nehéz kövekkel,
vagy ámíthatom és becsaphatom.
Valaha én is úr akartam lenni;
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten,
s uraktól nyüzsög a végtelenség.
*
"Azért kezdtem kételkedni az evolúcióban, mert rájöttem hogy amit tanítottak nekem, az nem valódi bizonyítékokra épült, hanem jobbára olyan elméletekre, amelyeket inkább nevezhetünk találgatásnak, mint valós tényeknek."
Jehovák ide, evolúciótagadás oda, nem tudok ehhez mit hozzáfűzni. Ha ezzel ők boldogok, hát legyenek, viszont az ilyen bugyuta próbálkozásokkal inkább nevetség tárgyává teszik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!