Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyképűség ha azt gondolom,...

Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?

Figyelt kérdés
2018. febr. 10. 12:55
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

"#14 Nem zavarsz össze, viszont céljaim között van hogy a hozzád hasonló embereket teljesen kizárjam az életemből, mert negatív hatással vannak rám."

Hát te tetted fel VALLÁS kategóriában a kérdést, én meg vallásos szemszögből válaszoltam.

Na mindegy, sok pozitív hatású embert kívánok akkor az életedben....

2018. febr. 10. 20:04
 22/49 A kérdező kommentje:
#21 Van egy kis különbség vallás és hit között, valamint vallás és vallás között is.
2018. febr. 10. 20:09
 23/49 anonim ***** válasza:
90%
Igen, határozottan. Csak csodálkozni tudok, hogy ekkora arccal hogyan férsz át az oldal sávszélességén?! Isten nélkül esélyed sincs arra, hogy eléggé jó ember legyél ahhoz, hogy odaát jó dolgod legyen, Biblia nélkül pedig arra nincs esélyed, hogy Istennel rendbe hozd a dolgaidat. Persze, előtted az élet, hogy átgondold.
2018. febr. 10. 20:20
 24/49 anonim ***** válasza:
95%

Az ördög egyik hazugsága, vagy épp önbecsapás, hogy azt hiszed, jónak kell lenni ahhoz, hogy üdvösséged legyen.

Egyrészt a te fogalmad a jóról nem azonos az enyémmel. Akkor kinek van igaza? Mi alapján határozod meg a jót? A Biblia bizony ezt is leírja, hogy senki sem jó, csak az Isten és nem csodálom, hogy a nagy önelégültségedben taszít a Biblia olvasása.

2018. febr. 10. 20:31
 25/49 A kérdező kommentje:
Még szerencse, hogy a velem kacsolatban lévő emberektől, akik legalább valamennyire ismernek is, nem kapok ilyen becsmérlő szavakat. Akkor kinek van igaza? Rátok halgassak, vagy azokra akikkel van közös pontom a jövőben? :D
2018. febr. 10. 20:37
 26/49 anonim ***** válasza:
93%

"Nagyképűség ha azt gondolom, hogy én magasabb szinten gondolkodom, minthogy a Biblia tanulmányozása legyen szükséges nekem ahhoz, hogy jó ember legyek?"

IGEN.

2018. febr. 10. 20:50
 27/49 anonim ***** válasza:
0%
A legjobb ember akit ismerek, hithű ateista. Remélem ezzel megkaptad a választ a kérdésedre.
2018. febr. 10. 21:57
 28/49 anonim ***** válasza:
Jó ember nem létezik, csak olyan, aki jó akar lenni, és igyekszik az életében több jótettet végrehajtani, mint rosszat.
2018. febr. 10. 22:24
 29/49 anonim ***** válasza:
8%

"Kakasmanó, most, azaz a 21. században a világ szinte összes országának törvényei bűncselekménynek tartják és büntetik a gyilkosságot. Meg a lopást, a csalást, a sikkasztást, a testi sértést stb. Mert LE KELL írni sokaknak, holott normális embernek nem kellene.

Ráadásul rengetegen még így sem tartják be a jelenlegi "állami parancsolatokat".

Akkor?"

Most igazából mi a kérdésed?

Ettől még képmutatás marad az,ami a Bibliában az ószövetségben van.És Isten "szent" népéről beszéltem,ők állították saját magukról,hogy azok.

2018. febr. 10. 22:48
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

"Szép és jó, csak azóta kicsit továbbhaladt a világ és vannak olyan dolgok, amiknek manapság semmi létjogosultsága és értelme nincs. Tehát a Biblia szava nekem nem szent"-írod.

Mondhatod a gravitációra is, hogy egy régi fazon, valami Newton dumált róla, túl van haladva, azóta tovább fejlődött a világ, de ezzel a filozófiával nem javaslom, hogy lelépj a háztetőről. Isten Beszéde is egy törvény, ami örök érvényű, ég és a föld el fog múlni, de ez a Beszéd meg fog maradni érvényesnek.

Például különbség van (ma is!) a paráznaság és a házasság között. A szentség, erkölcsi tisztaság és a perverzitás között (Keró tanár úr, stb.), a hamis tanú, és a becsületes, igazat mondó ember között. A földi kincs és a mennyei kincs között. És még sorolhatnám...

Ezek örök törvények.

"inkább azt vallom hogy amit szeretnék hogy velem tegyenek, úgy állok másokhoz is. És ha jól emlékszem ez is szerepel benne, nem kell hozzá a körítés, ebben minden benne van."-véled.

Részben igaz. A két legnagyobb parancsolat - ami a törvény összefoglalása - közül az egyik valóban az, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Csakhogy ebben nincs benne minden! Tudod mi nincs benne? Isten nincs benne, Aki létezik, megteremtette az egész világot, ráadásul Ő tényleg jó. Ő nem körítés, nem kitaláció, hanem a Teremtő.

Az első nagy parancsolat:

"Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből."

Tudom, hogy ebben a káromlásokkal teli világban ez nehéz, ahol Istent sokan csak akkor emlegetik, ha valami baj van, és Őt okolják minden bajért, de ez egyszerűen nem igaz, ennek a felismeréséhez persze meg kell ismerni Őt. (Jézus óta megadatott, hogy az élő Istennel személyes kapcsolatba lehet kerülni, sőt, fiává válik, aki befogadja Jézust.)

Isten áldjon meg, hogy valóban jó ember legyél!

2018. febr. 10. 23:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!