Ha a 10 parancsolatból csak az utolsó hatot tudom elfogadni akkor én ateista vagyok?
Ezekkel nem tudok mit kezdeni.
1. Ne tisztelj más isteneket.
2. Ne csinálj faragott képet (bálványt) és ne imádd.
3. Isten nevét hiába ne mondd.
4. Szenteld meg a hetedik napot.
Viszont törekszem rá, hogy a következők szerint éljek.
Úgy gondolom ezek a valláson és hiten túlmutató
általános érvényű igazságok. Ha csak ezeket tartanák
be az emberek - a vallásos emberek is ! - akkor béke
és nyugalom lenne a földön.
5. Tiszteld apádat és anyádat.
6. Ne ölj.
7. Ne törj házasságot (ne paráználkodj).
8. Ne lopj.
9. Ne tégy hamis tanúságot.
10. Ne kívánd, ami embertársadé.
Ateista az, aki nem hisz az istenekben.
Ha te hiszel valamelyik istenben, csak nem tartod be a parancsait, attól még hívő vagy.
A 10 parancsolatnak nem véletlenül ez a sorrendje, ami.
Az Istenben való hitünkre és a szeretetünkre alapozzuk a másik ember tiszteletét és szeretetét is. Ha nincs Isten, akkor honnan van az ember személyes méltósága? Hiszen csak egy halom sejt és szövet, ami szervezetként működik és valamilyen ok folytán az agyunk fejlettebb lett a többi állaténál, ezért egy kicsit értelmesebbek vagyunk. Keresztényként mi azt mondjuk, hogy ha van Isten, akkor minden ember Isten gyermeke, ráadásul minden ember egyedi és értékes. Már a szervezetünk is egy csoda, de Isten lelket is adott belénk. Ezért nem szabad ölni, ezért nem szabad lopni a másiktól vagy hazudni neki. Ezért ne paráználkodjál, mert a másik ember is egy értékes személy, nem csak teste van, hogy szórakozzál vele.
Szia
Mi is a kérdésed? HISZEL ISTEN 6 parancsának, a többi nehéz(elfogadhatatlan) a számodra!
Akkor most hiszel Istennek, vagy sem?
Én azt gondolom, inkább válogatol Isten törvényében, mi az ami számodra jó, és mi az ami nem. Nem érzed, hogy valami hasonlóat teszel mint Ádám? Neki Isten minden parancsa jó volt, addig, ameddig az nem ütközött a saját elképzelésével. Talán felül kellene vizsgálni a "mit is hiszek valójában"-t?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!