Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent, hogy "Európában...

Mit jelent, hogy "Európában még az ateista is keresztény"?

Figyelt kérdés
2017. dec. 23. 17:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Még soha nem hallottam. De feltételezem hogy a kultúrára utal.

Tehát a Krisztus születése utáni 3. évezredben élünk, a Gergely pápa szerinti naptár december hónapjában, és a karácsonyt ünnepeljük nemsokára. Ha baj van akkor "jaj Istenem" felkiáltást használjuk, születésnapkor "Isten éltessen", Magyarországra Isten áldását kéri a Himnusz, a magyar címerben kettős kereszt található. Gyakori nevek a Dávid, Péter, Pál, Eszter, János, Máté, Márk, Magdolna, Anna, Mária, József, stb stb... Az egyházi esküvő és temető még teljesen istentelen embereknél is gyakori. Az erkölcsi felfogásunk alapjait a tíz parancsolat és Jézus adja akkor is ha valaki nem hisz Istenben (pl. egyáltalán nem jellemző minden kultúrkörben hogy az emberi élet nagy értékkel bír, vagy hogy a bűnözőket / leszakadt embereket rehabilitálni és integrálni akarnák, hogy új életet kezdhessen).

Folytasd te a sort...

2017. dec. 23. 17:12
 2/13 anonim ***** válasza:
*temetés
2017. dec. 23. 17:13
 3/13 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudom ki mondta, de egy baromság.

Az elsőre reflektálva pedig:

senki sem tudja, hogy Krisztus létezett-e, a karácsonyt azért ünnepeljük, mert a téli napfordulót évezredek óta ünneplik az emberek (igen, a pogányok, ez egy pogány ünnep, az egyházak csak rátelepedtek egy már meglévő ünnepre).

Aki tudja magáról, hogy ateista, az nem használja a "jaj istenem" és az "isten éltessen" felkiáltásokat, nem templomban esküszik és mindenkinek a tudtára adja, hogy nem igényli a papot/egyéb csuhást sem majd a temetésén. Persze azzal is tisztában van, hogy akkor már halott lesz úgyhogy valószínűleg tökéletesen leszarja, hogy mi lesz a halála után. :)

Az erkölcsi felfogásról pedig, akinek egy képzelt barát kell hozzá, hogy erkölcsös életet éljen, mert magától nem megy, az kb eláshatja magát..

2017. dec. 23. 19:05
 4/13 anonim ***** válasza:

"Aki tudja magáról, hogy ateista, az nem használja a "jaj istenem" és az "isten éltessen" felkiáltásokat"

Én minden ateista ismerősömtől szoktam hallani, de lehet hogy te kivétel vagy.

2017. dec. 23. 19:17
 5/13 anonim ***** válasza:
36%
Rólam még az Isten is tudja, hogy ateista vagyok.
2017. dec. 23. 19:36
 6/13 anonim ***** válasza:
43%

Nem vagyok kivetel. Sem en sem az ismeroseim nem mondunk ilyesmiket. Miert is tennem? Azt se mondom, hogy "jaj rozsaszin egyszarvucskam!" :-DD

Es ha halalfelelmem van, akkor sem kezdek el imatkozni :D

2017. dec. 23. 21:31
 7/13 anonim ***** válasza:
Akkor bocsáss meg, nem tudtam hogy ilyen különleges emberrel van dolgom. :)
2017. dec. 23. 22:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Léteznek második generációs ateisták, ők már nem mondják.

Aztán ebből egyre több lesz majd.

2017. dec. 23. 22:21
 9/13 dq ***** válasza:
(Ha az első generációsok mondják, akkor a második generációsok is.)
2017. dec. 24. 00:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, dq. Butaság, amit mondtál.

Az első generációsok azért mondják, mert a vallásos szüleik naponta 50-szer mondják ezeket.

A második generációsoknak pedig az ateista szülei évente háromszor.

2017. dec. 24. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!