Hogy szokjak le arról hohy állandóan mindenből, , keresztet látok"? (Elég fura kérdés)
Nem tűnik nagy dolognak, de ha neked mégis az, akkor lehet, hogy kényszerbeteg vagy. Én is az vagyok, és ennek az a lényege, hogy kényszergondolataid vannak, amiket nem tudsz kiverni a fejedből, akárhogy próbálod, irritálóak és/vagy félelmet keltenek. Lehetnek ezek egészen apró dolgok is, mint pl nálad az, hogy mindenben a keresztet látod, de adott esetben az a világ legnagyobb problémájának tűnhet.
Ha veled is ez van, akkor nem árt foglalkozni vele, nehogy eldurvuljon.
Ha viszont csak szimplán idegesít ez, akkor ne foglalkozz vele.
"tér és idő keresztjére
vagyunk mi verve emberek"
Nem tudom, milyen traumák érhettek a kereszténységgel kapcsolatban, de az biztos, hogy mély nyomokat hagyott benned a dolog. Gondolom, szabadultál, ahogy tudtál, de olyan mélyen beléd ültették az ezzel kapcsolatos lelkifurdalást, hogy tudat alatt előjön. Szerintem érdemes lenne pszichológussal beszélned erről.
"Most már tudom hogy nincs isten"
Ezt senki sem tudja, legfeljebb te úgy gondolod, vagy tudatosan úgy döntöttél, hogy azon az állásponton leszel, hogy nincs Isten. Talán az is segítene, ha a görcsös elzárkózásból át tudnál térni egy lazább hozzáállásra. Neked nem Istennel van problémád, hanem a kereszténységgel, ahogy azzal a gyakorlatban találkoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!