Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztet tetováltatok a...

Ha keresztet tetováltatok a karomra, akkor Isten fog érte haragudni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a nagy hívő,templomba járó,de amúgy hiszek Istenben,és érdekelne a véleménye.
2017. júl. 21. 16:28
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Istent nem kavarja fel a tetkód.Majd te fogsz haragudni magadra később,hogy miért voltál ilyen buta.
2017. júl. 21. 16:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy hívő, nem jártsz templomba, akkor minek akarsz keresztet tetováltatni magadra? Így szerintem csak egy felesleges képmutatás lenne. De ez csak az én véleményem.
2017. júl. 21. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem!
2017. júl. 21. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

Utána meg Krishna-alakot is fogsz?

Van, akik őt tekintik Istennek...

Miért pont keresztet akarsz?

Nem provokállak, csak gondold át, mert könnyebb tetováltatni, mint azt később eltüntetni.

Egyébként a Biblia alapján nem ajánlott tetoválás. Igaz, hogy az Ószövetségben van, így sokan belekötnének, hogy akkor a többi 100000000000 szabályt is be kellene tartani.

Az Újszövetség szerint pedig a test a Szentlélek temploma, így arra vigyáznunk kell, és a tetoválás nem éppen fér ebben bele.

(Most saját írásomra: keresztet tetováltatni, éppen azért, mert az a Szentlélek TEMPLOMA.. :) )

2017. júl. 21. 17:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is gondold át még egyszer érdemes e, a tetoválásnak inkább egy mélyebb meggyőződésből kellene fakaidnia, bármit is varrass magadra, de persze te tudod

a hagyományos kereszténység szerint nem "bántja Istent" ha tetoválsz magadra, de nemsokára megérkeznek majd jehova tanúi és más szekták(vagy provátban már írtak?) akik kardoskodni fognak hogy a tetoválás milyen szörnyű dolog és egyebek

2017. júl. 21. 17:52
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

"Az Újszövetség szerint pedig a test a Szentlélek temploma, így arra vigyáznunk kell, és a tetoválás nem éppen fér ebben bele."

Hát, ha nekem lenne tetoválásom, akkor lehet hogy jobban is vigyáznék a testemre, hiszen egy kisebb vagyont költöttem annak dekorálására. Ha ilyen szemszögből tekintünk a tetoválásra, akkor sem "fér bele"?

(Elvégre a templomokat is kifestik olykor, meg dekorálják mindenféle szentképekkel, faragványokkal meg egyéb vallási motívumokkal.)

2017. júl. 21. 18:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem. De nem is fog emiatt jobban szeretni se.
2017. júl. 21. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:

En keresztény vagyok, és én szeretnek majd tetkót, méghozzá kifejezetten keresztény tetkót. Nem keresztet, hanem halat, ilyet.

[link]

Valóban, a testünk a Szentlélek temploma, de kérdem én, a templomokat nem szoktuk díszíteni, ékesíteni? Nekem ez a tetoválás a hitvallásomat fogja jelképezni, nekem sokat jelent, és mások felé is egy nagyon jó evangelizációs forma. A Biblia nem tiltja a tetoválást, mégha bizonyos emberkék szeretik is belemagyarázni. :) Nekem fontos lesz ez a tetkó. Hogy Isten mit szól hozzá? Szerintem semmit. Istent a tetteink érdeklik, nem az, hogy hogyan nézünk ki.

Viszont ne haragudj, nem bántásból, de te miért szeretnéd azt a keresztet magadra tetoválni, ha nem vagy mélyen hívő? Tényleg érdekelne, hogy neked mit fog jelenteni ez a tetoválás. :)

2017. júl. 21. 19:37
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 vagyok. Azt kifelejtettem, hogy a kopt keresztényeknek is van tetoválásuk. Ilyen, vagy ehhez hasonló.

[link]

Az ószövetségi részben pedig nem a tetoválásról van szó, hanem arról, hogy a zsidók a gyász egy kifejezési formajaként meghasogatták a börüket, és ez erre vonazkozó tiltás, nem a tetoválásra.

Itt van néhány evangélikus, akik tetováltattak.

[link]

2017. júl. 21. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!