Ha keresztet tetováltatok a karomra, akkor Isten fog érte haragudni?
Utána meg Krishna-alakot is fogsz?
Van, akik őt tekintik Istennek...
Miért pont keresztet akarsz?
Nem provokállak, csak gondold át, mert könnyebb tetováltatni, mint azt később eltüntetni.
Egyébként a Biblia alapján nem ajánlott tetoválás. Igaz, hogy az Ószövetségben van, így sokan belekötnének, hogy akkor a többi 100000000000 szabályt is be kellene tartani.
Az Újszövetség szerint pedig a test a Szentlélek temploma, így arra vigyáznunk kell, és a tetoválás nem éppen fér ebben bele.
(Most saját írásomra: keresztet tetováltatni, éppen azért, mert az a Szentlélek TEMPLOMA.. :) )
szerintem is gondold át még egyszer érdemes e, a tetoválásnak inkább egy mélyebb meggyőződésből kellene fakaidnia, bármit is varrass magadra, de persze te tudod
a hagyományos kereszténység szerint nem "bántja Istent" ha tetoválsz magadra, de nemsokára megérkeznek majd jehova tanúi és más szekták(vagy provátban már írtak?) akik kardoskodni fognak hogy a tetoválás milyen szörnyű dolog és egyebek
"Az Újszövetség szerint pedig a test a Szentlélek temploma, így arra vigyáznunk kell, és a tetoválás nem éppen fér ebben bele."
Hát, ha nekem lenne tetoválásom, akkor lehet hogy jobban is vigyáznék a testemre, hiszen egy kisebb vagyont költöttem annak dekorálására. Ha ilyen szemszögből tekintünk a tetoválásra, akkor sem "fér bele"?
(Elvégre a templomokat is kifestik olykor, meg dekorálják mindenféle szentképekkel, faragványokkal meg egyéb vallási motívumokkal.)
En keresztény vagyok, és én szeretnek majd tetkót, méghozzá kifejezetten keresztény tetkót. Nem keresztet, hanem halat, ilyet.
Valóban, a testünk a Szentlélek temploma, de kérdem én, a templomokat nem szoktuk díszíteni, ékesíteni? Nekem ez a tetoválás a hitvallásomat fogja jelképezni, nekem sokat jelent, és mások felé is egy nagyon jó evangelizációs forma. A Biblia nem tiltja a tetoválást, mégha bizonyos emberkék szeretik is belemagyarázni. :) Nekem fontos lesz ez a tetkó. Hogy Isten mit szól hozzá? Szerintem semmit. Istent a tetteink érdeklik, nem az, hogy hogyan nézünk ki.
Viszont ne haragudj, nem bántásból, de te miért szeretnéd azt a keresztet magadra tetoválni, ha nem vagy mélyen hívő? Tényleg érdekelne, hogy neked mit fog jelenteni ez a tetoválás. :)
#8 vagyok. Azt kifelejtettem, hogy a kopt keresztényeknek is van tetoválásuk. Ilyen, vagy ehhez hasonló.
Az ószövetségi részben pedig nem a tetoválásról van szó, hanem arról, hogy a zsidók a gyász egy kifejezési formajaként meghasogatták a börüket, és ez erre vonazkozó tiltás, nem a tetoválásra.
Itt van néhány evangélikus, akik tetováltattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!