A kérdésem azokhoz irányul, akik vallási alapon ítélik el a melegeket, vagy magát a homoszexuális kapcsolatokat. Hogyan reagálnátok, ha egy ismerősötök vagy közeli barátotok vagy a gyereketek elmondaná, hogy meleg?
"A te érvelésed már ott megbukik, hogy a "melegkultúrát átvevő és a bulikultúrát preferáló, züllött nyugaton, ahol lábbal tiporják a hagyományos családmodellt" nagyobb a termékenységi ráta, mint a "nagy hagyományos családmodellt és családokat támogató nemzeti keresztyén vezetésű" Magyarországon."-írod.
Képzeld el, hogy mi lenne Magyarországon, ha nem támogatná a kormány ennyi pénzzel a gyermekvállalást? Nyugat Európa ma züllik, a család esik szét, ugyanez a tendencia érvényes Mo-on is, plusz itt még szegényebbek is az emberek, azért nem vállalnak annyi gyermeket. Kint több a pénz, ezért lehet pl több gyermek. Ettől még jó, hogy a kormány támogatja a családokat, ettől még züllik a Nyugat (és sajnos Mo is). Ez nem kormánypropaganda, ez tény. Az, hogy a kormány beveszi ezt a propagandájába, mert szavazatokat akar szerezni magának, az egy másik dolog.
"Figyelj... A melegek a társadalom kb 5%-át teszik ki"
Az egyik munkahelyen megmértük, kb 300 dolgozó közül kb. 7-10% jött ki. Sajnos. Volt aki az év végi partira egyszerűen a fiújával jött, kézenfogva, csókolózva (fujj). Ma már egy munkahelyen nem lehet kimondani azt, hogy "Meleg van."
"5% Soha nem lesz ennél sem több, sem kevesebb a melegek száma" Hát, ha te mondod...
De akkor elismered, hogy a Nyugat sikeresebb? Hogy ott több gyerek születik?
Mert akkor ninvs miről beszélni, te is elismered.
A számok magukért beszélnek, a többi mellébeszélés.
"Megmértük, hogy hány meg van"
Mivel, vonalzóval vagy szemmértékkel?
Ugyan már... Baromság, amit írsz. Nyilván nem mentél oda egyenként 300 emberhez éd kérdezted meg. :D Ha mégis, akkor meg honnan veszed, hogy mindenki őszintén válaszolt?
Az, hogy 7-10%-ot írsz alapból azt bizonyítja, hogy ez egy "becslés", amit szemmértékkel készítettél. Képtelenség ránézésre megmondani, hogy ki meleg és ki nem, ezáltal valósághoz köze sincs. Bukta.
(Miért zavar az, ha ők boldogok?)
És szerinted az a munkahely reprezentálja a magyar társadalmat (feltéve, hogy az arányok tényleg ilyenek).
Egy adott munkahelyen adott társadalmi rétegből származó emberek vannak.
A legkisebb sztereotípiára való hajlam nélkül kijelenthető, hogy mondjuk a divatszakmában lévő férfiak jelentős része meleg, ahogy a tévécsatornák vezetőségének a nagy része is vagy ahogy a művészek, de még az alapvető értelmiség körében is jobban reprezentált, mint az átlag.
Egyunkahelyen az emberek adott munkakörben dolgoznak, ami esetleg jobban vonzza a melegeket (természetesen ezzel nem azt mondom; minden munkakörben vannak melegek, ez egyértelmű). Ez is szempont, hogy egy melegbarát munkahely maga jobban vonzza a melegeket.
Tehát ilyen szinten sem reprezentatív. Bukta.
Szerinted egy 300 részvevős felmérésen mennyi a mérési hibahatár amúgy? Ha feltennénk, hogy ez tényleg egy reprezentatív felmérés (nem mintha az lenne) 5-10%? Bukta.
Egyébként nem azt írtam, hogy pontosan 5%, hanem, hogy kb 5% és írtam szerintem valami olyasmit, hogy plusz biszexek.
Amúgy meg én is beismerem, hogy csak egy körülbelüli értéket írtam, lehet, hogy tényleg valamivel magasabb az arány én csak arra utaltam, hogy mem változik.
Amúgy nem értem, hogy miért zavarna, ha esetleg tényleg nőne a melegeket száma (AMI NINCS ÍGY), mert semmi közöd hozzá.
Értem én, hogy elvakít a félelem/gyűlölet, se attól még nem értem mi a problémád azzal, hogy viszonylag sok meleg van (volt és lesz).
"De akkor elismered, hogy a Nyugat sikeresebb? Hogy ott több gyerek születik? Mert akkor ninvs miről beszélni"-írod.
De nem a melegek miatt sikeresebbek. Isten áldjon meg, és szabadítson meg a romlott vágyaidtól, és adjon neked értelmes életet! Hogy ne egy nagy bukta legyen, amikor a földi életedet befejezed. Isten jó, de egy meleg sincs a mennyben. Ez van.
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,"
Kedves kérdező,
Mindegy, hogy pulya vagy (női szerepet eljátszó), vagy férfiszeplősítő (férfi szerepet eljátszó), ha nem térsz meg, elkárhozol! Ez az igazság. Meg kell térned, hogy elnyerd az örök életet!
Ezt nem gyűlöletből mondom, hanem ez az igazság. Ha nem térsz meg, annak a vége pokol, majd a második halál.
Isten nem örül a gonosz halálának, egyetlen homokos halálának sem. (Én sem.) Most viszont még meg tudsz térni.
Kedves kérdező.
Mint azt írtam korábban, semmi bajom a melegekkel, sőt, tisztelem és becsülöm azokat, akik a jelen elutasító társadalmi rendszer ellenére fel merik vállalni nyilvánosan (nem a celebekre gondolok, hanem egy átlagemberre). Ha rám hallgatsz, akkor nem engedsz a homofób marhák nyomásának, és a hasonló vitákból és szapulásokból nem csak itt, hanem amúgy is, megtanulsz emelt fővel távozni. Tudod, lehet, hogy szapul téged mert meleg vagy, meg elutasít, lenéz stb, de te lehet már 10 éve élsz a pároddal, ő meg már 3szor elvált ezalatt. Kérdem én, ez jobb?
Emberek ünnepelhetik a melegeket a bátorságuk miatt. De Isten jelenlétében, a mennyben akkor sincs egyetlen meleg sem. Ez itt a vallási rovat, és a kérdező is a vallási megközelítésre kérdezett rá.
Nekem ha csak személyesen nézem, semmi bajom a melegekkel, ha a 4 fal között csinálják, és nem szórólapozzák tele a gyermekeim óvodáját szivárványos propaganda brossúrákkal. Ha vallási alapon nézem - amire a kérdező kérdése is irányul -, hazudnék ha azt mondanám, hogy Isten úgy ahogy vannak szereti a melegeket. A mennyben egyetlen meleg sincsen, meg vagy vissza kell ebből térni. Ez az igazság.
5 éves házassági évfordulónk lesz a feleségemmel pár hét múlva, van 2 gyönyörű szép gyermekünk, nem váltunk el, és nem is tervezünk a jövőben sem.
Öhm...elnézést,hogy beleszólok (kedves kérdező,elismerésem)...de...honnan lehet tudni,hogy kik kerülnek a mennybe? Ki látja,hogy kik vannak a mennyben? Tényleg, én már csak erre is kíváncsi vagyok.
Egyébként... Leszbikus vagyok. A barátnőmmel köszönjük szépen, teljesen megvagyunk.
Igaz, én nem gyakorlom egyik vallást sem, mégis tiszteletben tartom az összeset. Felőlem egy ember lehet bármilyen vallású, én nem az alapján fogom eldönteni, hogy kedvelem-e, vagy sem.
Elkeserítő azt látni,hogy ennyi utálat van az LMBTQ+ közösség felé. Hogy betegségnek fogják fel azt, hogy én szeretek egy nőt, és egészséges párkapcsolatban élek vele. A betegségek megnehezítik, sőt, tönkreteszik az ember életét, de nekem inkább szebbé tette.
A vallás nagyon szép dolog, amíg nem gyűlöletre használják. Olyan sok értelmetlen,rémes dolog történt a gyűlölet miatt, ne tegyünk rá még egy lapáttal...
"Öhm...elnézést,hogy beleszólok... honnan lehet tudni, hogy kik kerülnek a mennybe? Ki látja,hogy kik vannak a mennyben?"-kérdezed.
Isten dönti el, hogy ki kerül a mennybe, és ki a pokolba. Nem elsősorban személyes döntés ez, hanem megadott törvények alapján dől ez el, pl. meleg vagy házasságtörő nem kerül oda (igazságtalanok):
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,"
Sajnálom, de a leszbikusság is a sötét oldal, vagyis őrájuk is a pokol vár megtérés hiányában, ezt nem gyűlöletből mondom, hanem ez az Isten igazsága:
21
az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22
Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
24
Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25
Mint akik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, aki mind örökké áldott. Ámen.
26
Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27
Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!