A kérdésem azokhoz irányul, akik vallási alapon ítélik el a melegeket, vagy magát a homoszexuális kapcsolatokat. Hogyan reagálnátok, ha egy ismerősötök vagy közeli barátotok vagy a gyereketek elmondaná, hogy meleg?
"Luxemburgot, amely Európa leggazdagabb és legjobban menő országa, ahol a miniszterelnök meleg, Írországot, amely nemcsak magas életszínvonaláról, hanem katolikus mivoltáról és konzervatív társadalomáról is híres, ahol szintén maga a miniszterelnök meleg, Belgium előző miniszterelnöke meleg, Izland (volt) kormányfője leszbikus, Madrid polgármesternője, ha jól rémlik pont tavaly coming outolt, Berlin polgármestere 13 évig szintén meleg volt..."
Ezért tart itt Európa.
Kedves utolsó! Hol tart Európa? Jobb életszínvonal, magasabb fizetések, élhetőbb körülmények? Tényleg borzasztó :-)
Igaz, vannak dolgok nyugaton, ami már nálam is kiütötte a biztosítékot, pl. anya és apa fogalmának törlése és egyes szülő, kettes szülő bevezetése egy svédországi óvodában? Egyesek átesnek a ló túloldalára.
Na de a kérdés nem erről szólt.
Ha egy ismerősöm meleg lenne, nem kezelném emiatt máshogy, mint eddig. Ha történetesen vallásos meleg lenne, akinek az értékrendjébe nem fér bele a homoszexuális kapcsolat, akkor javasolnám neki az egyedül maradást, mint megoldást, de arra sem szólnék egy rossz szót sem, ha mégis lenne párja. Ő élete.
2 dologtól óva inteném:
- hogy magára erőltessen egy hetero kapcsolatot
- hogy csak szexpartnert keressen. Itt is érvényesnek tartom, mint a heteroknál, hogy alkalmi kalandokba nem megyünk bele.
Engem hetero nőként a "meleglobbi" abszolút nem befolyásol a családalapításban, sem a gyerekvállalásban :-) igaz még egyik sincs, de erről abszolút nem a melegek tehetnek. Minek még ezt is rájuk fogni?
Látom az általad említett folyamatokat. Ez egy olyan korjelenség, amely sajnos vagy nem sajnos, de nem megállítható. Ez szerintem se nem negatív, se nem pozitív, hanem egyszerűen ez van. Változik a világ.
"Engem hetero nőként a 'meleglobbi' abszolút nem befolyásol a családalapításban"-írod.
Ez örvendetes dolog, köszönhető ez egyrészt a jelenlegi konzervatív kormánynak, akik nagyon helyesen támogatják a hagyományos (férfi és nő által alapított) családokat, a gyermekvállalást, kedvező hitelekkel, és adókedvezménnyel. Nyugat Európában a homoszexuális "házasságok" több országban jogi legitimitást kaptak, a gyermekeket 3-4 éves korban olyan tananyaggal, brossúrákkal látják el, amelyben az szerepel, hogy az embereknek nem csak 2, hanem vagy 50 féle nemi identitása lehet, és ez nagyon "izgalmas", ha valamelyik megtetszik nekik, nyugodtan válasszák azt, stb. Ez a generáció kb. 20 év múlva felnő, közöttük sokkal magasabb lesz már a homoszexuálisok aránya, 20-30% fölötti lesz várhatóan ez az arány, ma ez "csak" a nyugat-európai politikusok és a római katolikus papok között ilyen (vagy ennél magasabb). Európa ilyen értelemben rossz úton jár, család válsága, demográfiai válság, nyugdíjrendszer összeomlása, migránsválság, erkölcsi sötétség.
"Látom az általad említett folyamatokat... Ez szerintem se nem negatív, se nem pozitív"-írod.
Majd ha nem kapsz nyugdíjat - a befizetett temérdek nyugdíjjárulékaid ellenére -, talán megváltozik a véleményed.
"Ezzel meg tudod vigasztalni a homoszexuálisokat is?
Mondjuk "Géza,nincs semmi bajunk veled addig,amíg csak fantáziálsz a Sanyiról.De ne ránts rá soha,a személyes randit meg végképp felejtsd el"
Vagy,hogy kell ezt elképzelni?"
Hogy kit mivel vigasztalok, az személyfüggő. Nem volt még ilyen velem, hogy ismerősöm nekem szegezte volna a tényt, hogy ő homoszexuális. Ha lett volna ilyen és megkérdezte volna, hogy keresztényként mi erről a véleményem, akkor azt mondtam volna, hogy van lehetősége így is kereszténynek lennie. Igen, le kell mondani a párkapcsolatról. Mit ahogy lemond sok más hereto is azért, hogy olyan hivatásának éljen, ami teljes embert kíván. Erre jó példa számos tudós, művész, kutató, stb.
"Szóval ha valaki homoszexuális, akkor mégsem kárhozik el?"
Én római katolikus vagyok, az Egyház senkiről sem mondta ki és nem is mondhatja ki, hogy biztosan elkárhozott. Képzeld, még egy sorozatgyilkosról sem. Ugyanis nem tudjuk, hogy mi zajlik le a halál pillanatában.
Kedves 34%-os, ezzel most alaposan mellélőttél.
Való igaz, hogy engem a világon semmiben nem befolyásol az állítólagos meleglobbi, ám ez még véletlenül sem a mi kedves, családbarát kormányunknak köszönhető! Kicsit egyszerűen látod a világot: egyik oldalon a minden keresztényi erénnyel rendelkező magyar kormány, másik oldalon az erkölcsi fertőbe süllyedt nyugat, aki homoszexuálissá, transzneművé, nem nélkülivé stb. akar tenni mindenkit... érdekes egy világlátás, szó se róla, és bizonyos körökben meglehetősen gyakori.
Egyébként áruld már el: ha kormányunk annyira támogatja a család intézményét, akkor hogy lehet, hogy a családon belüli erőszak problémájával egyszerűen nem akar foglalkozni???? Miért nem akarja aláírni az Isztambuli Egyezményt? Ha valami, akkor EZ egy valós probléma, amely alapjaiban rengeti meg az embereknek a család szentségébe vetett hitét! Azok a gyerekek, akik bántalmazó családban nőttek fel, nagyon nagy eséllyel nem akarnak majd saját családot alapítani! Miért? Mert attól félnek, hogy az se lesz jobb, mint amiben ők felnőttek... konkrétan nem egy embert ismerek, aki ilyen okból kifolyólag nem akar családot, de olyat egyet se, aki a "meleglobbi" miatt nem akarna!
Ja és azt nagyon jól tudom, hogy nekem már nem lesz nyugdíjam... mit lehet tenni? Még időben meg kell halni :-)
"engem a világon semmiben nem befolyásol az állítólagos meleglobbi"-írod.
A lobbi nem közvetlenül téged befolyásol, hanem - amint írtam is - például a gyerekeidet fogja "felvilágosítani" az érdekük szerinti tartalmú szórólapokkal. Ez sem fog természetesen mindenkire hatni
"ez még véletlenül sem a mi kedves, családbarát kormányunknak köszönhető! Kicsit egyszerűen látod a világot"
Nem tartom a kormányt tökéletesnek, sem keresztény erények hordozójának, a korrupció például nagy probléma, de részben a keresztény értékek mellett kiálló kormánynak, családbarát kormánynak tartom.
"másik oldalon az erkölcsi fertőbe süllyedt nyugat, aki homoszexuálissá, transzneművé, nem nélkülivé stb. akar tenni mindenkit". Legalábbis a nemzeteket gyengíteni szeretné, a családokat gyengíteni, lerombolni szeretné, hogy a globális céljait akadálymentesebben megvalósíthassa.
"Ja és azt nagyon jól tudom, hogy nekem már nem lesz nyugdíjam..."
Talán nem kell ilyen hamar és könnyen feladni, küzdeni kell a nemzet megmaradásáért, és tenni érte gyermekvállalással, jó példa mutatással, stb. Nekem van több keresztény barátom is, akiknek 7-8-9-11 gyermekük van. :) Azt nem mondom, hogy ez elég az egész Magyarország, vagy főleg Eu megváltoztatásához, de legalább a mennyben több remek ember lesz. :)
34%
A te érvelésed már ott megbukik, hogy a "melegkultúrát átvevő és a bulikultúrát preferáló, züllött nyugaton, ahol lábbal tiporják a hagyományos családmodellt" nagyobb a termékenységi ráta, mint a "nagy hagyományos családmodellt és családokat támogató nemzeti keresztyén vezetésű" Magyarországon.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy Nyugaton egy nő átlagosan több gyereket vállal, mibt nálunk.
Figyelj... A melegek a társadalom kb 5%-át teszik ki, plusz a biszexuálisok.
Soha nem lesz ennél sem több, sem kevesebb a melegek száma, maxmimum a láthatósága.
A többi is baromság amit leírsz, de azért tényszerűen megcáfolja a leírásodat egy egyszerű szám, amit a termékenységi ráta fémjelez, tovább szerintem felesleges ennek a kifejtése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!