Van olyan vallásos ember, aki homoszexuális?
én több homoszexuális keresztényt is ismerek
még a leginkáb konzervatív hozáállás szerint sem magát a homoszexuális beállítottságot tekinthetjük bűnnek ,ez egyértelmű
viszont sok keresztény szerint a legkevésbé sem olyan egyértelmű, hogy a melegek bűnösök, mint ahogy azt sokan gondolják 18. század óta, tudniillik előtte szinte teljesen semleges volt a témával kapcsolatban a kereszténység
Isten szava ebben a témában is egyértelmű, minden más körítés, belemagyarázás, félremagyarázás, a bűnnek való olyan "tálalása" ami jó színben tüntetné fel az egész problémát, teljesen hiábavaló és felesleges.
Mózes harmadik könyve 18. fejezet
22Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.
Attól hogy homoszexuális, még lehet vallásos!
Nem feltétlenül kell gyakorolnia hajlamait.Az lenne a lényeg hogy bűn nélkül éljen!
Mint ahogy heteroszexuális ember is élhet egyedül, párkapcsolat nélkül.
Van ilyen.
Hogy értsd: Én is bűnös vagyok, tehát nem vagyok jobb ember mint egy homoszexuális. Sok embert nem szeretek, előfordult már hogy hazudtam, stb.
"Nem foghatja arra, hogy így született... az ő Istene csak nem csinál "selejtet""
Ez a "Hét legostobább mondata" díj eheti nyertese!
De tuti benne van a havi top 3-ban is!
Persze. Például Michelangelo is az volt, köztudott volt, mégis az egyház volt a legnagyobb mecénása, és olyan művek elkészítésével bízták meg, mint például a sixtusi kápolna mennyezete.
A középkori felfogás szerint eleve minden ember bűnös, és mindegy, hogy egy férfi egy másik férfival együtt követ el bűnt, vagy másik nővel. Tettek által úgysem lehet megigazulni, valójában a bűnben való megfeneklést ítélték el, amikor valaki nem is törekszik a jóra. Ezt hívták átfogó értelemben szodómiának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!