Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kérdésem azokhoz irányul,...

A kérdésem azokhoz irányul, akik vallási alapon ítélik el a melegeket, vagy magát a homoszexuális kapcsolatokat. Hogyan reagálnátok, ha egy ismerősötök vagy közeli barátotok vagy a gyereketek elmondaná, hogy meleg?

Figyelt kérdés
2018. jan. 5. 23:21
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
0%

19.Hsz!

Ha a wikipédiát idézed,illik korrektnek lenni,mert ezt is írja:

"A pszichológiában néha nehéz megkülönböztetni az (átlagtól való) eltérés, a furcsaság, az elváltozás, a viselkedészavar, illetve a pszichés betegség fogalmát. Egy széles körben elfogadott definíció szerint az egyén csak akkor tekinthető pszichés értelemben betegnek, ha a megvalósított viselkedést egyszerre jellemzi az alábbi négy jellemző:

deviancia: a megvalósított viselkedés mások számára feltűnést keltő, szokatlan, esetleg érthetetlen(Minden hetero számára undort kelt a homokosok csókolózása,és hasonló viselkedése.)

distressz: a viselkedést produkáló egyén a boldogtalanság, a kellemetlenség érzését tartósan átéli

diszfunkcionalitás: az egyén képtelenné válik önmaga és társas kapcsolatai fenntartására, a munkavégzésben zavar áll be

veszélyeztetés: az egyén által megvalósított viselkedés a társadalomra és/vagy magára az egyénre nézve veszélyes

1.Minden hetero számára undort kelt a homokosok csókolózása,és hasonló viselkedése.

2.Minden általam ismert homokos boldogtalannak érzi magát,amelynek okát a heterók elutasítására hárítnak.

3.Bizonyos munkavégzésre alkalmatlanokká válnak homoszexuális viselkedésük miatt.

4.Az HIV fertőzöttek zöme homoszexuálisok közül kerül ki.

2018. jan. 6. 23:48
 22/51 anonim ***** válasza:
0%

Jav.

Az idézőjel bezárása itt aktuális:

"...egyénre nézve veszélyes."

2018. jan. 6. 23:50
 23/51 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező!(20.Hsz.)

Elárulnád hány szakembernél(pszichológusnál,speciálisan képzett lelkésznél)próbálkoztál,és hány terápiás órán vettél részt?

2018. jan. 6. 23:53
 24/51 anonim ***** válasza:
4%

Kedves Kérdező!(20.Hsz.)

Akartál-e megszabadulni a homoszexualitásból,vagy csupán szerettél volna?

2018. jan. 6. 23:55
 25/51 A kérdező kommentje:

Akartam. Most már nem akarok. Boldog vagyok így, csak érdekelt az úgymond ellenvélemény. A kérdést abszolút nem vitagenerálásként írtam ki, csak 44% kicsit provokatívan "beindult", ezért kifejtek pár apróságot.

Szerencsére értelmiségi közegben vagyok. És sokkal inkább a homofób embereket ítélik el és nem a melegeket. A környezetem

azon része, akiknek meséltem erről is nagyon meglepődött azon, amikor arról meséltem, hogy mennyire igyekeztem megváltozni és mi mindent elkövettem ezért.

"1.Minden hetero számára undort kelt a homokosok csókolózása,és hasonló viselkedése."

Pont annyira, mint a melegből a heteroké.

(Semennyire, mert aki heteroszexuális nem képzeli magát a helyzetbe, hogy fiúval csókolózzon, ahogy mondjuk mi sem, ha egy leszbikus párt látunk.)

"2.Minden általam ismert homokos boldogtalannak érzi magát,amelynek okát a heterók elutasítására hárítnak."

Hány meleget ismersz, hogy az reprezentatív legyen a meleg társadalomra?

Másrészt meg... Te sem lennél boldog, ha mindenhol meleg párokat látnál csókolózni és a társadalom egy szegmense elítélni azért, mert hetero vagy és rejtőzködnöd kellene a barátnőddel/barátoddal és esetleg a saját családod, barátaid ítélnének el azért, mert ellenkező neművel vagy és mondjuk közben a vallásos emberek a "változz meg" szöveget kántálnák.

Amúgy pl én maximálisan boldog vagyok és leginkább ilyeneket ismerek, nyilván itt az mutatkozik meg, hogy én elfogadó értelmiségi közösségben élek, ahol az emberek kevéssé ítélkeznek, te meg nem.

"3.Bizonyos munkavégzésre alkalmatlanokká válnak homoszexuális viselkedésük miatt."

Erről még soha nem halottam. Mesélj kicsit erről, kérlek. Kíváncsi vagyok, hogy milyen munkára vagyunk alkalmatlanok. :)

"4.Az HIV fertőzöttek zöme homoszexuálisok közül kerül ki."

Ennek egészen egyszerű okai vannak:

1. A női nemi szerv könnyebben tágul, mint a végbélnyílás, így anális közösülés esetén sokkal nagyobb annak az esélye, hogy sérülés következik be a végbélnyíláson.

2. Míg a férfi-nő együttlét esetén fennáll annak veszélye, hogy a női teherbe essen, melegek vagy leszbikusok esetén nem.

Emiatt a kevésbé elővigyázatos és körültekintő emberek (akik nyilván mindkét oldalon vannak) nem igazán fektetnek bele energiát és pénzt a védekezésbe. Ami nyilván hiba.

A leszbikusoknál pedig kevesebb lehetőség van erre.

3. A melegek között egyrészt nehezebb (kevesebben vannak és meg kevesebben vállalják) és kevésbé elvárt a párkeresés (egy konzervatív szülő, barát, rokon nem fog piszkálgatni egy melegeket, hogy keressen végre párt magának). Ennek egyenesági következménye az alkalmi partnerek, szexbarátságok meg hasonló dolgok nagyobb számaránya, ami az első 2 ponttal együtt jobban hozzájárul az ilyen betegségek terjedéséhez.

A férfiaknak átlagosan nagyobb a libidója, mint a nőknek és a férfiak alapvetően jobban kaphatóak szexre, mint a nők (persze, igen, van rengeteg kivétel, én most a nagy átlagról beszélek) és ez szintén az alkalmik számarányát növeli, ami pedig a fertőzések terjedésének veszélyét.

Amúgy nem értem mit bizonyít az, hogy a HIV-fertőzötteknek arányosan nagyobb része meleg, mint hetero.

Ma Magyarországon kb 2000 HIV pozitív ember él.

Ennek becslések szerint mondjuk a fele lehet meleg vagy leszbikus.

Nyilván a melegek leszbikusok, kevesebben vannak ezért magasnak tűnik ez a számarány, de mondjuk így is 4-500 ezer leszbikus és meleg él hazánkban, meg még pár százezer biszexuális, szóval, ha arra akartál utalni, hogy ez "Isten büntetése", nem értem, hogy miért mondjuk 1000-ből egyet "büntetne" Isten, mondjuk azt sem, hogy miért büntetne.

Ha arra akartál utalni, hogy a melegek többsége egyébként is beteg az szintén téves.

Egyébként pont most olvastam, hogy egyre inkább megfordul az arány és a most bejegyzettek többsége valószínűleg hetero, mert egyrészt a melegek tudatában vannak a nemi betegségek kockázatának (megfelelő lakossági tájékoztatás, internet, HIV-fertőzöttek aránya), másrészt meg az anális közösülés a heteroknál is egyre inkább elterjed és legalább annyira óvatlan formában.

A többire is szívesen reagálok, amit leírtál, ha igényét érzed, de én már ezeknek a tükrében úgy látom, hogy eléggé megcáfolódott a mondandód lényege. :)

Emellett pedig abszolút nem vitázni akarok, csak tekintve, hogy nem a kérdésre reagáltál, hanem a kommentre, én is reagáltam arra, amit írtál.

2018. jan. 7. 01:30
 26/51 anonim ***** válasza:
54%

Ne foglalkozz ezzel a sok homofób f@$ztariaznyával. Én heteró vagyok, de semmi bajom a melegekkel. A parádézókkal van bajom, de akik csak élik a mindennapjaikat, azokkal semmi gond nincs. Van meleg ismerősöm is, nem is egy. Ha elmennek együtt sörözni, meg nem mondod róluk hogy melegek. Mint ha két haver sörözne, ennyi. De azzal sincs bajom, ha kézen fogva sétálnak, az meg hogy a négy fal között mit csinálnak, az hidegen hagy. Egy heteró pár is kiverné a biztosítékot, ha a nyílt utcán kezdene szexelni.

Másrészről, a homoszexualitás egy természetesnek nevezhető jelenség, a gerinces állatok közül nem csak az embernél fordul elő. A legújabb kutatások szerint az adott faj túlszaporodását hivatott megakadályozni. De nem kell túlragizni. Akiben van hajlam a gyűlölködésre, az így is, úgy is gyűlölködni fog, a vallásosak meg amúly is előszeretettel takaróznak a mesekönyveikkel.

2018. jan. 7. 01:58
 27/51 anonim ***** válasza:
13%

Kedves Kérdező!

Válaszodból nyilvánvaló,hogy a hetero élet,csak lehetőség szinten vetődött fel benned,és egyetlen szakember segítségét sem vetted igénybe a változás érdekében.Aki nem AKAR változni egy szokásában,semmi esélye sincs változásra.

1.A homokosok viselkedése deviancia.Mivel a többség nem homokos,a heterók hasonló viselkedése nem okoz a többségben undort,bár egy kisebbség(sajnos csak) nem szereti,ha a 4 fal közé való dolgokat nyilvánosan teszik.

2.Ismerőseim közt mintegy tízen élnek homoszexuális kapcsolatban.Egyik sem boldog.Nem a heterók miatt.(Egy kórusban mellettem énekel egy homokos,akivel korrekt viszonyunk van.Ő beszélt sokat,az ők világukról.)

3.Kifejtetted érveidet a laza emberi kapcsolataitokról.

Pedagógiai hívatásban,lelkészi hívatásban elképzelhetetlenek.Politikusi hívatásban nevetség,megvetés tárgyai.

4.Kifejtetted az ön,és közveszélyesség okait.

Néhány baromi rágalmadra nem reagálok.Csak el kell olvasni,és megérteni,amit írtam.

2018. jan. 7. 04:59
 28/51 anonim ***** válasza:
4%

26.Hsz!

Akkor is természetes jelenségnek neveznéd a homoszexualitást,ha házastársad jelentené azt be,netán szülőd,gyermeked,testvéred?

2018. jan. 7. 05:03
 29/51 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező!

Válaszodból nyilvánvaló,hogy a hetero élet,csak lehetőség szinten vetődött fel benned,és egyetlen szakember segítségét sem vetted igénybe a változás érdekében.Aki nem AKAR változni egy szokásában,semmi esélye sincs változásra."

Dehogynem. Csak éppen rájöttem, hogy azok a nevezetes "szakemberek" nem ért el semmi eredményt, azon kívül, hogy totál ráment a személyiségem és a pszichém épsége erre a "terápiára".

"1.A homokosok viselkedése deviancia.Mivel a többség nem homokos,a heterók hasonló viselkedése nem okoz a többségben undort,bár egy kisebbség(sajnos csak) nem szereti,ha a 4 fal közé való dolgokat nyilvánosan teszik."

Mivel a többség nem zöld szemű ezért a zöld szem deviancia. Mivel egy kisebbségnek (sajnos csak) nem tetszik a zöld szem, bár ezt a zöldszemű emberek nem takargatják és nem titkolják.

(Remélem átjött az irónia, amúgy nekem is zöld szemem van.)

"2.Ismerőseim közt mintegy tízen élnek homoszexuális kapcsolatban.Egyik sem boldog.Nem a heterók miatt.(Egy kórusban mellettem énekel egy homokos,akivel korrekt viszonyunk van.Ő beszélt sokat,az ők világukról.)"

Hát, én már azt is megkérdőjelezném, hogy tényleg van-e 10 meleg ismerősöd.

Csak belegondolok, hogy én totál nyitott környezetben élek, de ha nem keresném a melegek társaságát, nem fórumoznék ilyen formában, és nem lennék nyitott a témára, akkor nem lenne 10 olyan ismerősöm, akiről tudom, hogy meleg.

Így persze van jóval több is, de...

Másrészt, bár ilyen szinten egy ítélkező ember szájából a 10-es szám igen soknak hangzik, közel sem reprezentatív.

Harmadrészt, te magad mondtad, hogy csak az egyikükkel van korrekt viszonyod és hogy ő szokott a "világunkról" (mondjuk nem értem, ugyanebben a világban élsz te i, bár lehet tévedek) beszélni neked, tehát nem értem, hogy a másik 9 embert miért hozod példának és alapból honnan veszed, hogy nem boldogok és honnan látod az okát?

És azt mondtad, hogy "nem a heterók miatt", az előbb még azt mondtad, hogy maguk mondták, hogy az előítéletek miatt. Ez azért eléggé önellentmondás.

(Ha meg azt akarod bemagyarázni, hogy nem ezért, nem értem, hogy te miért ismered jobban egy másik ember érzéseit, mint ő a sajátjait...)

De persze, amellett ez természetes, hogy érveket próbálsz gyártani, ez az egész pont egy kitaláció, annyira egyértelmű. :)

"3.Kifejtetted érveidet a laza emberi kapcsolataitokról.

Pedagógiai hívatásban,lelkészi hívatásban elképzelhetetlenek.Politikusi hívatásban nevetség,megvetés tárgyai."

Először is, baromira szúrja a szemem a hivatás hosszú í-vel, persze érthető, én is rengetegszer félreütök és vétek hibát, de háromszor egy mondatban hibásan ugyanaz a szó igencsak irritáló.

Hol fejtettem ki az érveimet a laza emberi kapcsolatainkról?

Csak annyit írtam, hogy a melegek között nagyobb azok aránya, akik alkalmi kapcsolatokba bonyolódnak.

Ez nem jelenti azt, hogy minden meleg laza kapcsolatban élne. Például én sem ilyen laza kapcsolatokban élek, soha nem mentem bele alkalmi kapcsolatba és nem is tervezek.

Megmagyaráznád, hogy pedagógusi hivatásban miért elképzelhetetlen egy meleg ember?

Ismerek meleg tanárokat és abszolút megbecsültek és eredményesek a munkájukban. A magánéletük nem hat ki arra, hogy hogyan tanítanak.

Talán a diákok között vannak erről néha szaftos pletykák vagy ilyesmi, de nem hiszem, hogy a hetero tanárokról nem lennének, csak éppen ott más a téma.

Lelkészi hivatásban... Ebben talán lehet valami, bár azért a haladó szellemiségű északi egyházak (pl Skót Episzkopális Egyház) abszolút teret enged mind a meleg (avagy leszbikus) lelki pásztoroknak, pont ugyanúgy, mint az egyházi meleg esküvőknek.

A politikában megvetés és nevetség tárgyai? Hát szomorú, de Magyarországon lehet ebben valami.

Nos, azt azért le kell szögezni, hogy erről nem a melegek tehetnek, hanem a társadalom.

Ezt bizonyítandó példákat említenék a nyugati társadalomból, kezdemény az angol parlamenttel, amely tagságának körülbelül 5%-a nyíltan meleg, Luxemburgot, amely Európa leggazdagabb és legjobban menő országa, ahol a miniszterelnök meleg, Írországot, amely nemcsak magas életszínvonaláról, hanem katolikus mivoltáról és konzervatív társadalomáról is híres, ahol szintén maga a miniszterelnök meleg, Belgium előző miniszterelnöke meleg, Izland (volt) kormányfője leszbikus, Madrid polgármesternője, ha jól rémlik pont tavaly coming outolt, Berlin polgármestere 13 évig szintén meleg volt, Ontario kormányzója szintén leszbikus nő, ha jól rémlik és a lista a végtelenbe tart, sem tudásom, sem időm, sem kedvem addig folytatni, de számtalan angol, német és egyéb nyugati politikust, minisztert lehetne példaként említeni.

Csak külön cukiságként említem meg, hogy a német szélsőjobboldali AfD egyik elnöke egy leszbikus nő, a francia szélsőjobboldali Nemzeti front egyik alelnöke meleg férfi és itt is sorolható a lista (például a briteknél a legtöbb meleg képviselő konzervatív). Ezeket csak azért hoztam példaként, hogy megmutassam, hogy a fejlett társadalmak a konzervativizmus, szélsőjobboldaliság sem összeférhetetlen ezzel és egy nacionalista, keresztény vezetőt sem tesz nevetség tárgyává.

"4.Kifejtetted az ön,és közveszélyesség okait."

Hol? Hogy azt írtam, hogy magasabb a HIV-fertőzöttek számaránya a melegek között?

Nahát. Igazán veszélyes számomra, aki egyetlen férfival létesített szexuális kapcsolatot életében.

A közveszélyességet meg totál nem értem. A homofóbia valóban közveszélyes, dehogy a homoszexualitás? Mi benne a közveszélyes?

"Néhány baromi rágalmadra nem reagálok.Csak el kell olvasni,és megérteni,amit írtam."

Rágalmak? Hol?

Olvasok, megértem, reagálok rá. A továbbiakban is csak arra reagálok, amit megjegyzel, úgy, hogy nem tartozik a kérdéshez és nem vitázni akarok, de sajnos ezt veled kapcsolatban nem így látom.

"26.Hsz! Akkor is természetes jelenségnek neveznéd a homoszexualitást,ha házastársad jelentené azt be,netán szülőd,gyermeked,testvéred?"

Ha a házastársad jelenti ezt be... Na az ciki.

A többire majd reagál a 26-os, ha akar... :)

2018. jan. 7. 06:56
 30/51 anonim ***** válasza:
0%

"És hiába a 'szakember', meg 'Isten segítsége', ezt nem lehet megváltoztatni és ezt tapasztalatból mondom."-írod.

Ha homoszexualitásból akarsz kigyógyulni, akkor nem érdemes egy meleg paphoz menni segítségért, Római Katolikus Egyház papjai között nagyobb arányban található ilyen deviancia a "cölibátus" kényszere, és a magányos életmód miatt.

A keresztény gyülekezetben, ahová járok vannak többen, akik homokos háttérből jöttek, megszabadultak, meggyógyultak, és most boldogan élnek házasságban, és több gyermekük is van.

Tehát van kiút, van szabadulás! A homoszexualitás az ördög egyik csapdája.

"Aki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa."

"Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek."

2018. jan. 7. 11:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!