A baptisták hogyan fogadják azt az embert, aki homoszexuális, de meg szeretne térni?
Szerintem az egyik leghitelesebb gyülekezet, úgy, hogy hajrá.
(Egy katolikus)
Egyetértek az első válaszolóval. :) hajrá!
Ha tényleg komolyan gondolod akkor szerintem nincs akadály.
(egy református)
Ahogy a többi keresztény felekezet, nem fogadja el. A vslódi megtérésnek valódi gyümölcse van. Ha valaki a kijelentett megtérése után sem hagyja el régi bűnös életvitelét, hanem inkább megmagyarázza, akkor az nem valódi. Megtérés az, amikor valóban meggyűlölöd a régi éned. Egyetlen keresztény felekezet sem látja ezt másképp, mivel a felekezetek közti különbség csak liturgiában mérhető.
Amelyik bűnt fogad el, az nem Jézusé.
Szia!
Szerintem egyetlen felekezetek sincs joga elítélni bárkit is azért, amilyen hajlamai vannak, főként ha tisztában van azzal, és szeretne rajta változtatni. Ugyanakkor minden felekezetben vannak olyan emberek, akik sajnos nem az küzdő embert látják a másikban, hanem azonosítják őt a hajlamaival és cselekedeteivel. Ha szerencséd van akkor nem velük futsz össze...
Üdv. Péter
A Te vallásod, s a szexuális orientációd az kettő!
Attól még ugyanúgy vagy, baptista, izraelita, atesista,iszlám stb.
ha a szívem a saját nememért dobog, még úgyanúgy leborúlhatok az Isten nagysága előtt..
Csak az uninteligens emberek teszik magukat, hogy a cigányok,zsidók,búzák nem emberek.. holott jómagamból kiindúlva tudom, a melegek is emberek, s sanszos hogy a próféta a Jézus Krisztus is homoszexuális volt.
A mai világ kitalációja az, hogy a szexhiánytól az ember bekattan, vagy elsorvad, netalántán még meg is vakul...
Senki sem halt még bele abba, ha nem szexelt. Ez nem tartozik az életbenmaradási ösztönök közé, csak a fajfenntartáshoz. Ha valaki meg akar térni, bár én nem ismerem ezt a figalmat, mert valaki vagy megtér, vagy nem, ilyesfajta megpróbálokmegtérni dologról még a Biblia sem ír, így Péter hiába írja gúnyosan, hogy nem a küzdő embert nézi egy egyház, vagy a tagok, hisz köztudott, hogy náluk csak a szombat számít és szembemenve a Bibliával még ez a bűn is elnézhető nekik, kintha nem írná a Biblia, hogy aki megismeri Isten igazságát és szándékosan vétkezik, arra halál vár. De annyira el vannak telve a nap-imádatukkal, ami mellesleg Szaturnusz isten ünnepe, hogy nem érdekli őket más, ahogy a többi álkeresztényt sem.
Én sem az embert ítélem el, hanem a bűnt, amút elkövet. Szerencsére nem kell szeretnem, sehol sincs a Bibliában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!