Megbízhatok a Bibliában?
jelina72
"A Bibliát nem Istenről írták különböző emberek, hanem Isten íratta le különböző emberekkel. Nem mindegy."
Rendben.Tehát szerinted van az egy és egyetlen Isten( ez idáig rendben is lenne)Még külön le is íratja magáról,hogy nála bizony nincs változás,mindenkire melengető napként ragyog.Ez az Isten egyeseknek azt sugallja,hogy szeresd felebarátodat(legalább igyekezz szeretni)másoknak pedig azt,hogy dobáld halálra kövekkel azt,aki pl.szombaton dolgozik.Gondolkodás nélkül,mert ez a parancs.Csak azért,mert szombaton dolgozott.Nem támadt rá senkire,lopott egy kis fát/ha egyáltalán ez lopás volt/meg nem tartotta be a szombatot.
Valóban nem volt más megoldás? Ez a legbölcsebb,legszeretőbb Isten egyszerűen nem tudott mást kitalálni?
Csak józan paraszti ésszel...
Vidiripi
"Felfedez valamit a tudomány, erre a hívők azt mondják, az nem lehet, mert a Bibliában nem így áll. Magyarázhatjuk, a Föld nem keletkezhetett a Nap előtt - hiába."
Miért ne lehetett volna a Föld a Nap előtt?
"Kölcsönadom a távcsövem. Egy egyszerűbb távcsővel is a saját szemeddel láthatod a Hold felszínén a krátereket, a Földön is van néhány, azok ütközések eredményei."
Ki látta hogy ütközések miatt változott meg egy bolygó forgásiránya?
"Azért kéne így állítania, mert így volt. És ha így állítani, akkor máris hihetőbb lenne a sztori."
Belekavarodtál egy kicsit. Velem is előfordul.
"A Bibliában sincs elég erő, pl. nem hat rám és még sok millió emberre sem."
De én ezt másképp látom a te eseteben!
60. kommentelő!
"Miért válaszoltam a kérdésre?"
Én nem azt kérdeztem hogy mi volt a fő kérdés és arra milyen választ adtál.
Azt kérdeztem hogy miért töltöd azzal az idődet hogy egy mesekönnyvel foglalkozz!
"Miért kutatják annyian: mert még mindig a vallás a legjobb üzlet."
Azoknak a régészeknek milyen üzlet jelentett feltárni Szodoma és Gomorra városát? Azt írtam hogy tudomány ágak! De ha te ezt semmibe veszed ám legyen. Csak akkor nem értem miért gond ha egy hívő nem fogadja el a világ keletkezésére vonatkozó tudományos elméleteket!
"Olyan dolgot árul amit halálodig nem tudsz megfogni."
Ez nem a teljes igazság! A 11. kommentemben leírtam.
"Szóval miért is van tele szeretettel a biblia? Lehet rossz könyvet olvastál. A bibliádba az istened több gyereket és nőt és embert ölt meg mint maga sátán. Szemet hunyni ezek felett pedig nem lehet szerintem."
Ahhoz be kellene bizonyítanod hogy ezek igaz történetek de még te magad sem hiszed el akkor kit akarsz meggyőzni arról hogy Isten több embert ölt meg mint a Sátán!
Én azt mondom hogy ez nem igaz!
"Ahhoz képest, hogy a pénz a gyökere a gonosznak a legtöbb vallás igen csak gazdag. Nem fizetnek adót, és rengeteg kiváltságot élveznek."
És mond csak kinek köszönhetik az adómentességüket?
"Dolgozni a hétvégén
Káromlás
Melegeket
Terhes nőket akik nem házasok
Akik nincsenek körülmetélve
…
Tudom rosszul van értelmezve."
Rosszul tudod! Mert ez jól van értelmezve. Csak nem a keresztényekre vonatkozik. Keresztény az aki Jézus tanítását követi. Aki nem Jézus tanítását követi az nem keresztény. Máté 5:43-44
"A biblia emberek által kreált mese. Olyan emberek írták kik sok 100 évvel az események után éltek. Majd ezt javították fordították javították majd újra írták majd azt újra írták majd….. Szóval hol is van benne a hiba?"
Összességében nincs benne hiba. Hogy a másolás során keletkeztek hibák az sajnálatos. De az ember nem hibátlan. Senki sem az!
"Mindig nagyon mulatságosnak találom, amikor egy felnőtt ember úgy beszél Noé történetéről mint ha az tényleg megtörtént volna."
Örülök neki!
"Miért ne lehetett volna a Föld a Nap előtt?"
Számtalan tudományos eredmény alapján állítható, hogy nem így volt. Lehet, hogy tévesek ezek, de az eredmények erre utalnak.
A Biblia meg csak úgy mondja.
De jó, mondjuk volt már a Föld a Nap előtt.
De élet napfény nélkül aligha. Ezt minden gyerek tudja, napfény nélkül nincs fotoszintézis, nem termelődik D vitamin a szervezetünkben és a -273 fokban kockára fagyunk, még a gázok is megfagynak.
De ekkor felütöm a Bibliát, ácsi, itt nem így van. A fene, akkor jó, gyümölcsök értek a Nap nélkül, napok voltak, és fény.
Bocs, most már tudom, én tévedtem, hiszen ott áll, fehéren - feketén. Én kérek elnézést, korábban kellet volna elolvasnom.
Igenis, nem volt Nap az égen, de eltelt három nap mégis, mire lett, csak úgy, mellékesen, hogy jelezze, mikor van nappal. Addig már élet teremtődött és gyümölcsök értek. Punktum, vitának márpedig helye nincs.
Én értem, hogy nem érted az asztrofizikát, de még a logikával is hadilábon állsz.
Jézus soha nem mondtad, hogy eltörli a Mózesi törvényeket. Mivel te hiszel a bibliában ezért elhiszed, hogy az ott leírtak megtörténtek…. Itt az első logikai buktató, nem írom le mert úgy se fognád fel.
Miért olvastam a bibliát? Nem csak a bibliát olvastam. Én nyitott vagyok a világra, és meg próbálom megérteni.
A hiba ott volt, hogy azok kik írták a bibliádat nem voltak ott, és sok száz évvel utána éltek. Tehát mendemondákat írtak le.
A többi csacskaságra nem is érdemes válaszolni, mert úgy se fognád fel. Átmosta az agyad a sok hülyeség amit a vallásod és a bibliád mond neked.
Ha neked ahhoz könyv kell, hogy ne ölj stb, akkor az már régen rossz. Talán ha könyved leírná papok, hogy ne rontsanak meg gyerekeket akkor lehet nem is történne meg.
64.Hsz!
Hitem szerint Isten teremtette a Napot is,s így teljesen elfogadható számomra,hogy a fényesség megalkotója maga is rendelkezik fényességgel,Aki addig szolgáltat fotoszintézishez szükséges fényt,amíg erre a dologra eszközt nem alkot.
Figyu, én nem zárom ki Isten létét, csak azt mondom, ami a Bibliában áll a Föld és a Nap teremtéséről, az badarság.
Ettől még teremthette az Isten a Napot és azután, annak folyományaként a Földet, a földi életet. Én nem hiszem, hogy Isten teremtette - ahogy a vallások hirdetik, úgy semmiképp - de nem is zárom ki, lehet, hogy ő teremtette, a fene tudja.
Én nem vagyok kő ateista, lehet, hogy tévedek, és valóban van Isten, csak azt mondom, ne torzítsuk hozzá a nyilvánvaló valóságot a hiedelmekhez, csak azért, mert egy régi könyv úgy írja tévesen.
Vidiripi
"Én értem, hogy nem érted az asztrofizikát, de még a logikával is hadilábon állsz."
Amennyiben te értenéd az asztrofizikát akkor nem egy ilyen oldalon töltenéd az idődet egy általad mesekönyvnek tartott dologgal.
"Jézus soha nem mondtad, hogy eltörli a Mózesi törvényeket. Mivel te hiszel a bibliában ezért elhiszed, hogy az ott leírtak megtörténtek…. Itt az első logikai buktató, nem írom le mert úgy se fognád fel."
A mózesi törvényben benne van hogy 3Mózes 19:18
Jézus azt mondta: Máté 5:43 Hallottátok, hogy megmondatott (III. Mózes 19:18): Szeresd felebarátodat, gyűlöld ellenségedet. 44 De én azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok az üldözőitekért;
Újfent mondom aki keresztény az Jézus tanításait követi és ez így logikus!
"Miért olvastam a bibliát? Nem csak a bibliát olvastam. Én nyitott vagyok a világra, és meg próbálom megérteni."
Nem kérdeztem hogy olvastad e a Bibliát! Ezt honnét vetted? Ha nyitott vagy akkor miért állítod hogy a Biblia az mesekönyv?
Ha ki is veszed belőle a csodákat az Istenbe vetet hitet. Még akkor is rengeteg történelmi tény de főleg kulturális antropológia és társadalomtudomány található benne!
És ez nem mese hanem a valóság és a tények tárháza.
Tehát hol az a nyitottság a világra amiről írsz? Mert én nem látom meg benned az érdeklődő embert. Azt a nyitott érdeklődő embert aki a részletek kutatja hogy megérthesse a miérteket a világ mozgatórugóit. Egyszóval a kutatót! A pártatlan kutatót.
"A hiba ott volt, hogy azok kik írták a bibliádat nem voltak ott, és sok száz évvel utána éltek. Tehát mendemondákat írtak le."
Úr városa Mezopotámiában ,Ábrahám szülővárosa. Nem mendemonda!
Beni Hasan-i sírfestmény tudod mi a jelentősége?
Azt tudtad hogy a hettiták népcsoportot sokat említi a Biblia. S hogy ennek mi a jelentősége? Hát ez: "Egészen a 19. századig a nyugati világ egyetlen emlékét a hettitákról a Biblia szolgáltatta."
De említhetném a mai Törökország területén lévő Harram (Hárán) nevű falut is. Ha érdekel majd utána nézel hogy ennek mi a jelentősége.
Nyitott és érdeklődő felebarátom. Kutas de ne mendemondákat rengeteg történelmi és tárgyi bizonyíték is van!
Csak néhányat említettem de lehetne folytatni a sort!
"A többi csacskaságra nem is érdemes válaszolni, mert úgy se fognád fel. Átmosta az agyad a sok hülyeség amit a vallásod és a bibliád mond neked."
Ilyen egy igazi kutató nyitott hozzáállása. :D
"Ha neked ahhoz könyv kell, hogy ne ölj stb, akkor az már régen rossz."
Ha én embert öltem volna akkor szerinted itt írnák neked a vallás rovatban ezen az oldalon? Belegondoltál abba hogy miről is beszélsz? Amúgy a törvény előírja azt hogy adót kell fizetni. De én nem akarok adót fizetni. Mi történik ha nem fizetek adót és ez kiderül? Büntetésre számíthatok. Felhívom a figyelmedet arra hogy Magyarország törvényei is írásba vannak foglalva. Szóval igen könyv kell ahhoz hogy az ember betartson bizonyos törvényeket!
Vagy talán úgy gondolod hogy pl. az avaroknak nem voltak törvényeik? De gondolj a legegyszerűbbre a KRESZ-re.
"Talán ha könyved leírná papok, hogy ne rontsanak meg gyerekeket akkor lehet nem is történne meg."
Teljesen mindegy hogy mit írnak le vagy mit nem. Hiába van leírva ha nem tartják be. Ez olyan hogy a KRESZ-ben is meg van határozva hogy a pirosnál meg kell állni ,aztán vannak olyanok akik nem teszik. Pedig elvileg mindenkinek tanulnia kellett akkor miért nem áll meg a pirosnál?
- Ebben a témában SEM végeztél kutatást ugye?
Keres rá a gyerekek ellen elkövetett szexuális abúzus statisztikájára. Ugye abban egyetértünk hogy egy pap nem szokott általában megházasodni így nincsenek vér szerinti gyerekei?
A dolog ott kezdődik hogy a legtöbb molesztálásos eset az családon belül történik. Ez rendkívül szomorú de sajnos ez így van! Ez tény! Torony magasan vezet a családon belül elkövette esetek száma. És a legmegdöbbentőbb dolog az hogy sok esetben olyanok követik el akiknek van házastársuk vagy élettársuk. De a helyezett még szörnyűbbé teszi hogy ezt a saját vér szerinti gyerekükkel teszik meg!
Igen az is szörnyű ha egy pap csinál ilyet de igazából csak a foglalkozása miatt annyira felkapott hír az amikor egy pap tesz ilyesmit. De statisztikailag töredéke a családon belül elkövetett eseteknek.
S ebből kifolyólag a gyermekek saját otthonában történik a legtöbb ilyen eset és nem egy másik helyen!
De a tény az hogy a leggyakrabban az elkövető az rokona a bántalmazottnak.
Én csak annyit mondok hogy ha belekezdesz a Biblia olvasásába AZ IGAZSÁGBA kezdesz bele.
Fontos hogy:
Az élet legalapvetőbb igazsága
Isten létezése
„Keressétek először Istennek országát és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek”
„Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak.”
(Keresd az Istent, és az Ő igazságát és megtalálod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!