Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet szeretni a gyilkoso...

Hogy lehet szeretni a gyilkosokat?

Figyelt kérdés
Csak gyűlöletet érzek, pedig Jézus nem ezt tanította. Hogy szeressem a gyilkosokat is?
2017. dec. 13. 15:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Nem megy. :( Még mindig összekötöm az embert és a bűnt. Nem tudom hogy csináljam. :("

Tedd fel magadnak a kérdést:

Biztos,hogy szükséges érzelmileg belevonódnom ebbe?

Miért fontos foglalkoznom más bűnével? Kinek mi lesz ettől jobb?

2017. dec. 16. 11:07
 22/23 anonim ***** válasza:

"Egy megátalkodott, bűnét nem bánó gyilkos felé mégis hogyan gyakoroljunk szeretetet? Én őszintén szólva nem tudom a választ. Kíváncsi lennék, van-e valakinek valami jó ötlete... Annyiban vagyok biztos, hogy nem úgy, hogy erkölcsileg felmentjük, elengedjük vagy enyhítjük a neki járó büntetést, és nem is úgy, hogy "kedvesen" bánunk vele. Ezzel csak megerősítenénk a bűnében."

Úgy, hogy nem öljük és nem gyötörjük meg. Igen, el kell választanunk a társadalomtól, hogy ne okozzon több szenvedést, de amit tehetünk, hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy legalább belül magában békére leljen.

2017. dec. 17. 21:03
 23/23 Mansour ***** válasza:

"Igen, el kell választanunk a társadalomtól, hogy ne okozzon több szenvedést, de amit tehetünk, hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy legalább belül magában békére leljen."

Általánosságban ez egy jó válasz, de a gyakorlati megvalósítása vet fel kérdéseket. Azzal, hogy valakit börtönbe zárunk egész életére, tényleg megadunk neki minden lehetőséget, ami ilyen esetben józan ésszel (és szeretettel) megadható? A társadalomtól való elkülönítés viszont szerintem is szükséges, és más módon nem oldható meg...

2017. dec. 18. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!