Hogy lehet szeretni a gyilkosokat?
"Nem megy. :( Még mindig összekötöm az embert és a bűnt. Nem tudom hogy csináljam. :("
Tedd fel magadnak a kérdést:
Biztos,hogy szükséges érzelmileg belevonódnom ebbe?
Miért fontos foglalkoznom más bűnével? Kinek mi lesz ettől jobb?
"Egy megátalkodott, bűnét nem bánó gyilkos felé mégis hogyan gyakoroljunk szeretetet? Én őszintén szólva nem tudom a választ. Kíváncsi lennék, van-e valakinek valami jó ötlete... Annyiban vagyok biztos, hogy nem úgy, hogy erkölcsileg felmentjük, elengedjük vagy enyhítjük a neki járó büntetést, és nem is úgy, hogy "kedvesen" bánunk vele. Ezzel csak megerősítenénk a bűnében."
Úgy, hogy nem öljük és nem gyötörjük meg. Igen, el kell választanunk a társadalomtól, hogy ne okozzon több szenvedést, de amit tehetünk, hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy legalább belül magában békére leljen.
"Igen, el kell választanunk a társadalomtól, hogy ne okozzon több szenvedést, de amit tehetünk, hogy megadjuk neki a lehetőséget, hogy legalább belül magában békére leljen."
Általánosságban ez egy jó válasz, de a gyakorlati megvalósítása vet fel kérdéseket. Azzal, hogy valakit börtönbe zárunk egész életére, tényleg megadunk neki minden lehetőséget, ami ilyen esetben józan ésszel (és szeretettel) megadható? A társadalomtól való elkülönítés viszont szerintem is szükséges, és más módon nem oldható meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!