Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bűnöst szeretni a bűn nélkül?

A bűnöst szeretni a bűn nélkül?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném: nem vagyok keresztény. Az egyik sátánista közösség tagja vagyok, de érdekelnek a vallással kapcsolatos dolgok.

Egy régebbi kérdésnél sokan írták a homoszexualitással kapcsolatban, hogy a bűnt gyűlölik csak és nem a bűnöst.

Hogyha valaki meleg, akkor születése óta benne él. Olyan, mint másokban a heteroszexualitás, tehát egy meghatározó része az identitásának. Szerintem ezt nem lehet elválasztani az embertől, hiszen benne van a személyiségében.

Mit gondoltok erről? Normális/intelligens válaszokat szeretnék kapni,

2017. jún. 12. 09:08
 1/5 anonim ***** válasza:
97%

Konkrétan nem a homoszexualitás a bűn, hanem annak szexuális megélése másokkal.

De onnan is megközelítheted a dolgot, hogy a szex csak házasságon belül megengedett. Egy hetero pár is bűnt követ el, ha házasságon kívül paráználkodik. A homoszexuálisok meg nem házasodhatnak.

Így talán kicsit jobban összerakható a dolog.

2017. jún. 12. 09:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Jézus hozzáállása itt is meghatározó,de egy más eset kapcsán:

Jézus,nyilvánvalóan megveti a hazugságot,és a hűtlenséget,de nyilvánvalóan szerette Pétert,aki háromszorosan tagadta meg Őt,s ezzel háromszorosan is hűtlenséget,és hazugságot követett el.

2017. jún. 12. 09:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Péter viszont megbánta a bűnét. De a mai világban ez úgy nézne ki, hogy felmentést adnál te is Péternek, hogy de hát csak a kényszer vitte bűnbe, nem is igazi bűn ez.

Péter nem így gondolkodott. Igaz, hogy elbukott, mert félelemből hazudott, de utána nem mentegette önmagát és ez az, ami miatt Jézus őt is választotta.

Ez jellembeli kérdés. A bűn bennünk van, de nem mentegetni kell és kimagyarázni, hanem megbánni és megtérni belőle. Na ez az, ami nem megy azoknak, akiknek a test kielégítése az első.

2017. jún. 12. 09:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Bennem is bennem van hogy heteroként minél több lányt dugjak meg, hogy hazudjak, lopjak, irigykedjek, stb.

Egy kezemen meg tudom számolni hogy hány helyen van szó a Bibliában a homoszexualitásról, úgyhogy bárcsak ennyi lenne az egyetlen dolog ami elválaszt valakit attól hogy tökéletes legyen...

2017. jún. 12. 10:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha azt mondom egy kereszténynek:

"A kereszténység egy ostoba,primitív vallás"

És ha ezen felhúzza magát,akkor azt válaszolom,hogy

"Nem téged utállak,hanem a vallásodat"

Ez mennyire állja meg a helyét?

Mert én úgy látom,ugyanerről van szó a homoszexuálisok esetében is.

2017. jún. 12. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!