Ha Jézus azt tanította, hogy mindenkit szeretni kell, akkor az egyház miért utálja a homoszexuálisakat?
A keresztényekre za jelelmző, hogy mindnekit szeretnek, kivéve....
Itt neten sok keresztény mocskolódik, máár akkor is, ha nem értesz egyet vele, még ha meleg is lennék, akkor mit kapnék, hajjajj.
Mindenkit szeretni kell, aki WASP (fehér, angolszász, protestáns). Mindenki más utálni kell.
A betűk esetleg helyettesíthetők mással, csak Amerikában ez szokásos.
Szerintem Jézus nem is tanította azt,hogy mindenkit szeretni kell,hiszen több mint valószínű,nem lett volna őszinte kijelentés tőle.Ő csak azt mondta,ne ítélkezzünk-lehetőleg-tehát még ez sem abszolút értékű,ő is ítélkezett néha a maga módján,mivel ember volt.Ami nem mindegy,az a mennyiség,és a minőség.
Az egyház meg,hát eleve torzítanak a tanításán.Fontoskodó Jancsik ülnek az élén,akik sokszor szeretnek a személyes hatalmuknak kedvezni.Nem véletlen,hogy Jézusnak is meggyűlt velük a baja.Az akkori egyház szemében ő is csak egy megvetendő bűnös volt.
Nem utálja az Egyház a homoszexuálisokat, persze vannak kis"egyházak", szekták, akik igen. De ettől függetlenül a homoszexuális kapcsolat bűn (tehát a szex, nem maga az állapot) a Biblia szerint. Nekik sajnos nagy keresztjük van, amit önmegtartóztatással kell hordozniuk.
Szóval pusztán e miatt ne érezd magad rosszul. Idézném Ferenc pápa szavait, melyekkel pont a kirekesztés ellen emelte fel a szavát:
"Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A Katolikus Egyház Katekizmusa gyönyörűen magyarázza ezt el, de azt mondja, várjunk egy pillanatot, hogy is mondja, azt mondja, hogy a meleg személyeket sosem szabad marginalizálni és integrálni kell őket a társadalomba."
Júdást, mint embertársát szerette Jézus, de a bűnét gyűlölte. Jézus szerette volna megmenteni Júdást, de Júdás más utat választott. A bűn határoz meg mindent. Én nem hiszek abban, hogy emberek homoszexuálisan születnének meg, még, ha mindkét szülőjük az, akkor sem. Max a hajlamot öröklik, és hajlamosabbak azzá válni a környezetük miatt is, meg a neveltetésük miatt is, de annak lenni önmagában nem bűn. Akkor bűn, ha a homoszexuális életvitelt folytatják és homo kapcsolatban élnek, az valóban nagyon súlyos bűn. Nekik kettő lehetőségük van, vagy heteró kapcsolatban élnek dacolva az érzéseikkel, vagy önmegtartóztatva élnek életük végéig.
Isten méltányolni fogja az erőfeszítést. Nem könnyű biztosan.
Senki nem utálja a homoszexuálisokat, kivéve a liberális ateistákat. A liberálisok mániája csoportokba sorolni az embereket...
Ha kinéznek, keress másik gyülekezetet. A másság pszichés betegség, ki lehet gyógyulni. Ennyi
Senki nem utálja őket.
A homoszexuálisokat is szeretjük, csak a homoszexualitást utasítjuk el.
Isten is szereti a bűnöst, de gyűlöli a bűnt...
Olvasod a Bibliát?
Isten igéje egyértelmű. Szereti a bűnöst, gyűlöli a bűnt. Ahogy már írták.
Ugyan ezt tette Jézus. És szerintem nem ítélkezett, hanem látta az emberek szívét és azt mutatta be nekik.
A lelki ajándékoknál is ott van a lelkek megítélése. Tehát Istentől meg kaphatja akinek Ő gondolja.
Nemtudom pontosan hogyan alakul ki a homoszexualitás, de az biztos, hogy nem betegség. Ezt már bizonyították.
Aki el kezdi gyakorolni függővé akik általa.
Ugyan úgy lehet le szokni rolla mint pl: az alkoholról. (Láttam már olyan embert aki az volt. Amikor megtért Isten erőt adott neki, hogy "tiszta" maradjon. Családot alapított EGY NŐVEL). Naponta kérni kell Istentől az erőt, hogy úgy is maradj.
A Biblia egyértelműen tanítja, hogy aki meg marad ebben a bűnében nem örökölheti Isten országát.
Tehát saját magát zárja ki, mert ragaszkodik ahoz ami elválasztja Istentől.
Tudod? Minden fejben sok el.
Kedves kérdező!
Ha tetszik,ha nem,a homoszexuális viselkedés,egy,a bűnös viselkedések közzül.Krisztus,minden bűnösért meghalt,tehát a homokosokért is.
Amint a paráznának,a tolvajnak,hazugnak stb. meg kell bánnia bűnét(még a kleptomániásnak is),úgy a homoszexuálisnak is,kérve Istentől szabadulást abból.
Az,hogy rosszul érzed magad"másságod"miatt,jelzi Isten Szentlelke jelenlétét életedben,aki a teremtés szerinti állapotra akar vezetni.Még nincs nagy baj nálad!(A Szentlélek elleni bűnre gondoltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!