Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan döntöttétek el, hogy a...

Hogyan döntöttétek el, hogy a sok száz isten közül éppen abban/azokban hisztek, amelyikben?

Figyelt kérdés
2017. nov. 29. 13:23
1 2 3 4 5
 41/50 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Nincs sok Isten, csak sokféle nézőpont van. Ha Te kisétálsz tizedmagaddal egy virágos rétre és mindenki beszámol a látottakról, tuti, hogy mindenki mást fog mondani, pedig mindenki ugyanazt a virágos rétet nézi. Az összes vallás Istenről beszél.

2017. nov. 30. 08:19
 42/50 anonim ***** válasza:

Hogyne, persze.

Abban a 3 vallásban, amit TE ismersz, tényleg közös az isten.

A többiben meg NEM.

2017. nov. 30. 08:36
 43/50 anonim ***** válasza:

41-hez

[link]

2017. nov. 30. 09:19
 44/50 anonim ***** válasza:

Fölösleges magánban írni, ide is lehet.

NEM minden isten korlátlan.

Ezen kívül a különböző vallásokban az istenek annyira különböznek, hogy egyszerűen lehetetlen az, hogy ez egyetlen istennek a sok különböző arca legyen.

Ezek sok esetben ellentétesek egymással és kizárják egymást.

Tehát NEM egyetlen isten van, sok különböző arccal, hanem tényleg sok, teljesen különböző isten.

2017. nov. 30. 09:51
 45/50 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

" akik az evolúció ellen ágálnak, valójában nem is értik, mi az, csak szalmabábokkal hadakoznak" - írtad.

Szerintem az evolúció el sem kezdődhetett, a világegyetem nem születhetett az ősrobbanással, senki sem tudja megmondani, hogy mi volt az ősrobbanás előtt, a tudósok azt állítják, hogy valójában az ősrobbanásban keletkezett minden, a tér, az anyag és maga az idő is. Tehát a mai modern, felvilágosult, tudományos világban senki ember nem tudja megmondani, hogy mi is volt kezdetben, ezt csak is az az élő igaz Isten tudja a több száz kitalált istenség közül, aki a mai napig is szól hozzánk a Biblián keresztül, aki azt mondta magáról, hogy: "Vagyok, aki vagyok." A kutatók elmondták, hogy ez a bonyolult cím tartalmazza a "lenni" ige minden igeidejét. Így lehet fordítani: Voltam, vagyok és mindig folyamatosan leszek. Hát én ebben az Istenben hiszek, aki többek között még azt is mondta, hogy rajta kívül nincs más isten, így a választással kapcsolatban nem lehet nehéz dolgunk.

2017. nov. 30. 13:25
 46/50 anonim ***** válasza:
62%

"Szerintem az evolúció el sem kezdődhetett, a világegyetem nem születhetett az ősrobbanással"

Ezt mire alapozod?

"Tehát a mai modern, felvilágosult, tudományos világban senki ember nem tudja megmondani, hogy mi is volt kezdetben, ezt csak is az az élő igaz Isten tudja"

Nocsak!

Mit ír erről a Biblia? Merthogy az a Föld teremtésével kezdi, ami bizony sokkal-sokkal az ősrobbanás után volt.

"a több száz kitalált istenség közül"

Nyugi, ők is vannak ilyen részletesek és alaposak!

"aki azt mondta magáról, hogy: "Vagyok, aki vagyok." A kutatók elmondták"

Mármint: MIFÉLE kutatók?

"aki többek között még azt is mondta, hogy rajta kívül nincs más isten"

Na, ez nem volt szép tőle, hiszen őt az IPU teremtette.

Az IPU teremtett minden istent, csak sok isten hálátlan, és nem említi a nevét. Az az isten meg különösen hálátlan, aki azt mondja, hogy csak ő egyedül tétezik, a többi nem.

2017. nov. 30. 14:58
 47/50 anonim ***** válasza:
69%
Egyikhez sem mert bármelyik lehet, próbálom úgy élni az életem hogy ne ártsak másoknak és segítsek akinek tudok (meg hogy csatában essek el ha a skandinávoknak van igaza... Jó, vicc volt) hogy akármilyen isten legyen ezek alapján meg tudjon ítélni ha meg csak azért büntetést kapok mert nem imádtam, bekaphatja, az ilyen nem érdemel imádatot.
2017. nov. 30. 15:25
 48/50 anonim ***** válasza:

"az ilyen nem érdemel".. 47 jól leosztottad! úgy kell neki - de miből gondolod, hogy "ilyen", azt nem tudom. De csihi-puhi, gyere ki a hóra. Egyébként ez a kedvencem: Isten nincs, de ilyen, meg olyan, és gonosz!

és mindeközben még mindig: Esse est Deus.

*Jelina:

Aki volt, aki van, aki eljövendő - (Jel.1,4), Örökkévaló.

A tradicionális Pantokrator ikonokon a dicsfényben a három görög (vagy ószláv betű ezt jelenti (rövidítve) "HO ON"

Krisztus Pantokrator, 17.sz. Oroszország,

[link]

2017. nov. 30. 16:29
 49/50 anonim ***** válasza:
65%

utolsó, nem azt mondtam hogy nem létezik és nem is mondtam hogy gonosz, azt mondtam HA az egyik bekövetkezne mi lenne de látom az értő olvasás nem megy.

Vagy akkor szerinted nem gonoszság örök kárhozatra ítélni egy jó embert csak mert nem a jó Istenben hit? Talán nem önzőség egy istennek ezt tennie?

2017. nov. 30. 20:28
 50/50 anonim ***** válasza:
22%

"Vagy akkor szerinted nem gonoszság örök kárhozatra ítélni egy jó embert csak mert nem a jó Istenben hit? Talán nem önzőség egy istennek ezt tennie?"

Ez valóban igazságtalanság lenne. Szerencsére a Biblia Istene nem ezt teszi. Melyik vallásra váltottál át? Mert eddig a kereszténységről beszéltünk

2017. dec. 1. 06:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!