Hogyan döntöttétek el, hogy a sok száz isten közül éppen abban/azokban hisztek, amelyikben?
Legyetek éberek!”
Nem, még nem gondolkodtam ezen. De kíváncsian várom, mit gondolsz, mit jelent ez!
14 akkor el kell rajta gondolkodnod - kivált ha környezetmérnök vagy!
Jelenlétben lévő intuícióban kell dönteni, hogy mit mondok, mit teszek, hogy élek, hogy viszonyulok a lényekhez, világhoz. Morális intuícióval tudok segíteni, annak, akinek/aminek kell. Ilyesmit. Lehet parttalan vitákat folytatni az ősrobbanásról és az evolúcióról és hitételekről is - de attól még nem tudom, hogy közeledhetek az Abszolútumhoz - és mi a feladatom a világban.
Éberség, jelenlét. Itt és most.
Plótinosz istenszinonimaként használta a Jelenlét fogalmát.
De te is gondolkozz el ezeken.
Nem tudom mennyiben kéne segítsen a környezetmérnöki diplomám, de bevallom, nem igazán sikerült követnem a gondolatmeneted :"D
Esetleg ki tudnád fejteni hosszabban, vagy linkelnél valami cikket ahol részletesebben beszélnek erről?
Azt érted, hogy aki nem osztja a hitedet, annak pedig a te istened ugyanúg csak egy könyv, ahogy neked pl egy indiai isten csak egy szobor?
Véleményem szerint Isten csak egy van... a vallásokból van több százezer.
Én történetesen abban hiszek, amibe beleszülettem. Nem láttam okát, hogy miért kéne más hitre térnem, pedig megismertem mást is. A keresztény vallások különben is csak részleteiben térnek el egymástól. A nem keresztény vallásokban szintén vannak jó dolgok, de nekem kissé "kultúridegenek". Szóval nekem megfelel a sajátom.
Evangélikus
Mindben hiszek ès egyikben sem. Ez csak látszólagos ellentmondás hidd el. ;)
Ez nem hiszem, hogy arról szólna, hogy helyesen válassz. Hogyan választasz? Viszonyítasz a környezetedben elfogadottakhoz amik iránt te is vonzalmat èrzel. Aki a föld másik felèn èl más társadalomban, más gondolkodással ès más vallásokkal a környezetèben az nyilván mást fog választani nem azt amit te helyesnek hiszel. Amit választ azt három okból választhatja. 1. Nevelès. 2. Fèlelem 3. Ha elege van a világ ès az emberek dolgaiból szabályaiból viselkedèsèből.
Szóval ezt egy vallás sem döntheti el, hogy már pedig ő az igazi. A vallás olyan, mint mi emberek mikor társat keresünk. Mindenkinek más az igazi.
Úgy tudom, azért vannak felekezetek amik jelentős dolgokban is eltérnek. Pl a pokol létezését vagy Jézus Istenségét tagadják, stb.
Mondjuk Jehova tanúi vagy az adventisták.
Hát ez tényleg eléggé ellentmondásnak tűnik, akármennyit gondolkozok rajta :D
Ahogy a szobor sem isten, csak istent ábrázolja.
"Úgy tudom, azért vannak felekezetek amik jelentős dolgokban is eltérnek. Pl a pokol létezését vagy Jézus Istenségét tagadják, stb.
Mondjuk Jehova tanúi vagy az adventisták."
Nem a pokol létezését tagadjuk, hanem azt, hogy Isten ilyen aljas büntetést hozzá csapott volna az eredeti büntetéshez.
A pokol az ember sírgödre.
Jézus pedig továbbra is isteni származású, nem mindenható teremtő Isten.
Na, erről beszélek. Még csak nem is vagyok keresztény, csupán olvastam a Bibliát, de még így ateistaként is tudom hogy János evangéliuma elég konkrétan leírja, hogy Jézus is a teremtő Isten. Konkrétan ezzel kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!