Hogyan döntöttétek el, hogy a sok száz isten közül éppen abban/azokban hisztek, amelyikben?
"ezzel kezdődik"
Nem nem, úgy kezdődik, hogy Kezdetben volt...
Istennek pedig nincs kezdete.
Akiről szó van, annak pedig van kezdete.
(János 1:1) 1 Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennél volt, . . .
Jézus isteni, vagy is Isten első életre keltett műve, amit minden segítség nélkül hozott létre.
A többi dolog megteremtésében volt kiváltsága Jézusnak részt venni. De az élethez szükséges leheletet, erőt Jehova adja, nem Jézus.
Azt 'elfelejtetted', hogy az ige azzal fejeződik be, hogy "a Szó pedig Isten vala".
Micsoda véletlen :D
Nem felejtem el, de kis i betűvel van írva.
Hogy hozzá járuljon a mindenható teremtő Istennel való egyenragusításához.
Mint ahogy egy kis vessző is képes megváltoztatni egy mondat értelmét....
"(János 1:1) 1 Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennél volt, . . . "
Fránya pontocskák, hogy kerültek oda?
Na, helyesen és egészben: János 1,1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Pár verssel később az is le van írva, hogy az Ige testté lett (Jézus).
"Jézus isteni, vagy is Isten első életre keltett műve"
És én még azt hittem, hogy a Tanúk keresztények, most bebizonyosodott, hogy nem. Még hogy teremtmény...
"Nem felejtem el, de kis i betűvel van írva."
"...és Isten vala az Íge." ???
"Mint ahogy egy kis vessző is képes megváltoztatni egy mondat értelmét..."
Hát igen, mondá a vesszőmágus UVF hű tanúja. Ki kellene szabadulni az őrtorony rabságából!
" de kis i betűvel van írva." Aham. Noha JehovaT-val nem vitatkozunk, mert mindig, mindenben, mindenkor, mindenhol igazuk van (csak hagyjanak békén:)
a kérdezőnek érdemes, környezetmérnöknek tudni is kell az eredetről,
így van:
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος en arché én ho logosz
Ἐν ἀρχῇ -kezdetében, EREDETÉBEN jelentéssel nem időhatározó szó, hanem állapothatározó
λόγος - Szó, Ige, Wort, Word, слово
Isten a Lét.
Érdekes, itt van a kezemben a családi Biblia, és nagybetűs Istent ír.
Te valami átiratot használsz?
Egyébként annyira vicces hogy nem hívőként is ennyire átlátszó amit megpróbálsz elhitetni velem :D Vagy, inkább szomorú...
#35 és #36
Köszönöm, úgy tűnik akkor tényleg nem én lőttem mellé ebben a témában!
nem én lőttél mellé semmiben kedves kérdező, ismerkedsz a témával és kell is.
A világ ma halálosan szenved az ember támadásaitól- tudni kell visszatérni ahhoz az állapothoz, amikor még harmóniában volt az ember az életével és a munkája révén a világgal.
Nincs hová "fejlődni" olyan értelemben, ahogy az ipari forradalom óta vágtat a világ. Máshogy morálisan kell fejlődni..
*
"Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
hordozd szivedben. Éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen."
/ Radnóti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!