Hogyan döntöttétek el, hogy a sok száz isten közül éppen abban/azokban hisztek, amelyikben?
"De hülye vagyok, tényleg, valahogy nem esett le első olvasatra az a Biblia szó, csak amit írtál róla :"D Ne haragudj! "
Semmi gond:)
"Ezek után pláne kíváncsi vagyok, a természettudományok melyik részét sikerült összeegyeztetned a hiteddel."
Genetika, biológia-->ezek alapján 100%-osan kizártam a törzsfejlődést. Valamint vizsgáltam a kormeghatározást, csillagászatot is, stb... Gyakorlatilag mindent, ami a témához tartozik. A biológia, anatómia, kémia, belgyógyászat, stb. a főiskolai tanulmányaim alaptárgyai (szigorlati tárgyak) voltak, így ezt az előnyt kihasználtam:)
Kérlek azt tartsd szem előtt, hogy vitázni nem szeretnék, ráadásul egy másik vita zajlik: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Ebben sem veszek részt, mert már nagyon sokszor lejátszottuk, és sajnos mindig elfajulnak a dolgok.
Ez is hosszú vita volt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Hát, nem akarlak megbántani, de nagyon tudatlan lehetsz akkor a témában. A genetikának és az azon alapuló rokonsági vizsgálatoknak köszönhetően pont hogy egyértelműbbek a törzsfejlődési leszármazási vonalak, mint valaha. És ez azért még csak nem is olyan magas szintű genetika
Azt írtad a kormeghatározást is vizsgáltad, akkor csak látod azt is, hogy az élőlények nem egyszerre jelentek meg, mint ahogy a Biblia írja.
Na most jól összezavartál. Remélem nem csak trollkodni akartál!
A két linkelt kérdést csak gyorsan átlapoztam, de ez alapján ott is az a helyzet, hogy akik az evolúció ellen ágálnak, valójában nem is értik, mi az, csak szalmabábokkal hadakoznak. Valahogy van egy erős gyanúm, hogy te is így zártad ki a törzsfejlődést. Vagy legalábbis amiről azt hitted, hogy az.
És a többi vallás szent iratait is hasonló alapossággal tanulmányoztad?
Kérdező: észrevetetted-e, és gondolkoztál-e már azon, hogy mit jelent, hogy az Újszövetségnek NINCS teremtésmítosza? És van viszont sok ilyen jellegű kijelentése:
"Amit nektek mondok, mindenkinek mondom:
Legyetek éberek!”
Nem, még nem gondolkodtam ezen. De kíváncsian várom, mit gondolsz, mit jelent ez! :)
"Hát, nem akarlak megbántani, de nagyon tudatlan lehetsz akkor a témában. "
Nem bántasz meg, csak nem vártam tőled egyből személyeskedést, bár éreztem, hogy vitába akarsz rángatni. Nyilván akinek ez a téma a diplomájához kapcsolódik az csak tudatlan lehet a témában. Bár tény, hogy ez nem feltétlen döntő tényező, ezért kutattam és tanultam alaposabban az elmúlt pár évben újra
"A genetikának és az azon alapuló rokonsági vizsgálatoknak köszönhetően pont hogy egyértelműbbek a törzsfejlődési leszármazási vonalak, mint valaha. És ez azért még csak nem is olyan magas szintű genetika "
Ismerem ezeket az eljárásokat, véleményem változatlan.
"Na most jól összezavartál. Remélem nem csak trollkodni akartál! "
Nem. Ha megnézed a válaszaim, az indító kérdéshez képest nem off és nem trollkodás. Sajnálom, hogy neked az
"A két linkelt kérdést csak gyorsan átlapoztam, de ez alapján ott is az a helyzet, hogy akik az evolúció ellen ágálnak, valójában nem is értik, mi az, csak szalmabábokkal hadakoznak."
Ott nem tudós kreacionisták vettek részt, ráadásul a másik oldal tudása is igencsak hiányos, nem mérvadó az igazság szempontjából az a két kérdés és a válaszok, csak a vita kedvéért idéztem, semmi más célom nem volt.
" Valahogy van egy erős gyanúm, hogy te is így zártad ki a törzsfejlődést. "
Nem így, mit ahogy írtam is. Nem tudom, tudod-e mit takar az alapozó tantárgy egy fősulin, vagy mit jelent a szigorlat illetve a záróvizsga. ez utóbbit nem említettem.
Tudós kreacionistákat olvass, én is úgy zártam ki, de természetesen szíved joga azt hinni,a mit szeretnél és akár hülyének is nézni, és nem értelmezni helyesen a válaszaim. Megszoktam. Ne vedd rossz néven!
"És a többi vallás szent iratait is hasonló alapossággal tanulmányoztad?"
Mindegyiket megfelelő mértékben ahhoz, hogy elfogulatlanul tudtam dönteni
És gratula, végül is sikerült vitába rángatnod. Elismerésem!:)
"az Újszövetségnek NINCS teremtésmítosza"
Az ószövetségnek sincs;)
Nem személyeskedésnek szántam, csak megállapítottam egy tényt a válaszod alapján.
Azt állítani hogy a genetika, ami a legegyértelműbben bizonyítja a fajok közös eredetét, ellentmondana a törzsfejlődésnek, legalább akkora baki, mintha azt mondanád hogy Jézus szavai bizonyítják, hogy hamis a Biblia.
Aki ilyet mond, vagy tudatlan, vagy gonoszságból, unalmából trollkodik.
Én környezetmérnöknek tanultam egyetemen, és igen, tudom mi az alapozó tárgy vagy a záróvizsga.
Annál jobban meglep, ha tényleg természettudományos szakon végeztél, hogy állíthattál ilyen butaságokat, mint a 11. válaszodban.
Csak egy gyors példa, ott a kormeghatározás, azt mondtad vizsgáltad. Még ha fel is tételezzük, hogy nem pontos, mert valami eddig ismeretlen tényező torzítja az eredményeket, az akor.is egyértelmű, hogy a fajok nem egyszerre jelentek meg és nem egy időben éltek, világos sorrend van köztük. Tehát a hat napos teremtés (már persze ha szó szerint vesszük) mindenképpen megbukott.
Ami a tudós kreacionistákat illeti, ha a törzsfejlődés a téma, tudsz mutatni olyan művet amit evolúcióbiológus írt? Vagy csak olyanok próbálták megcáfolni, akiknek nem is ez a szakterülete?
Amúgy az utolsó kérdés Coccomacinak szólt.
Na jó, akkor mégiscsak trollkodsz?
Ha egyszer olvastad volna a Bibliát, láttad volna, hogy azzal kezdődik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!