Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistákhoz: Miért döntöttetek...

KZitus kérdése:

Ateistákhoz: Miért döntöttetek úgy, hogy nem hisztek Istenben?

Figyelt kérdés

Mi az oka? Mert senki sem születik sem hívőnek, sem ateistának. Csak az élete során valami miatt...

Előre is köszönöm őszinte válaszaitokat.

CSAK ATEISTÁK ÍRJANAK - kérem:-)

2016. jún. 18. 11:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem "döntés" vagy elhatározás kérdése.

Éppen azért, mert senki sem születik ennek vagy annak.

Tapasztalatok, családi (pro és kontra) hatások, bizonyos mértékig a tudományba vetett "hit", szkepticizmusra való hajlam és sorolhatnám.

A kérdés ebben a formában nem túl szerencsésen lett feltéve.

2016. jún. 18. 11:57
 2/22 anonim ***** válasza:
92%

Egyébként szeretném tudni, hogy Téged, Kzitus, aki közismerten Jehova tanúja vagy, miért érdekel ez a kérdés.

Provokálni akarsz?

2016. jún. 18. 11:59
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

nem kifejezetten döntés kérdése, a legtöbb ember nem azért ateista mert mindent áttanulmányozott és ez tűnt a legidálisabbnak, sőt talán pont ellenkezőleg, sok hívőt ismerek aki úgy lett hívő, hogy megismerte azt az oldalt is, és nem csak a kritikákat hallgatta meg

én sem kifejezetten döntés miatt vagyok szekuláris, igyekszem nyitott maradni, hogy majd esetleg valaki meggyőz, de addig maradok ahogy vagyok, talán életem végéig

2016. jún. 18. 12:09
 4/22 anonim ***** válasza:
96%

Amikor gyermek voltam, és a kitalált barátaimmal beszélgettem, még normális volt, felnőttként ez már betegségnek számít, számomra az élet teljes, és tökéletes, meg tudom különböztetni a számomra, és a környezetem számára hasznosat, a haszontalantól, erkölcsös életet élek, a saját normáim szerint, és nem másoktól várom a segítséget el, ellenben rengeteg keresztény embertől.

Az előttem szólóval teljesen egyetértek, a kérdés egyértelműen provokáció tartalmú, ha te úgy véled mégsem, akkor pszichológiai alapon levezetem neked, egy másik kommentben azt, hogy ez több, mint provokatív, és tartalma szerint is téves, hiszen azt sugallja előre is, hogy az a normális ha valaki hívő, és nem az ha nem, pedig ez pontosan fordítva van.

2016. jún. 18. 12:14
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm 3-as a válaszodat:-)

Hasonlóan gondoltam én is, bár mivel én hívő ember vagyok, nem voltam bizonyos, de amit írtál az nagyjából egyezik azzal, ahogyan én is gondolkodtam a témáról.

Annó én sem hittem Istenben, de az volt az elképzelésem, hogy van "valaki" fölöttünk, aki figyelemmel kíséri, mi történik itt a földön. Na persze ez rengeteg további kérdést vetett fel.

Abban is hasonlóan gondolkodunk, hogy én is nyitott voltam...

Kedves 4-es

Nem látom, mi a provokáció a kéérdésemben. Nem volt célom, sajnálom, ha így látod.

"ez több, mint provokatív, és tartalma szerint is téves, hiszen azt sugallja előre is, hogy az a normális ha valaki hívő," - keresztényként azért sem gondolhatom a megállapításodat így, mert a Biblia világosan leírja, hogy nem mindenkié a hit.

Az, hogy ez mennyire "normális", vagy sem, nem tisztem megállapítani.

Viszont te tele vagy előítélettel, vagy irántam, vagy a keresztény ember iránt, nem tudhatom pontosan, de azt tudom, hogy az előítélet nem jó tanácsadó sem hívőnek, sem ateistának.

Mindenki azt hisz, vagy nem hisz, amit akar. Szíve joga.

Köszönöm, hogy előbb leírtad a véleményedet.

2016. jún. 18. 17:54
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim nem neveltek vallásosan. Nem is kereszteltek meg. Felnőtt emberként nem fogott meg a vallás így inkább maradtam ateista. A családomban van muszlim, mormon és katolikus de én nem hiszek egyik vallásban sem. Még az adóm 1 százalékát sem adományozom egyik egyháznak sem mert az egyházat mint intézményt nem szívlelem.
2016. jún. 18. 20:48
 7/22 anonim ***** válasza:
89%

Gyerekként én is hittem, de ma már nem.

Miután egyre többet tapasztaltam az életben, rá kellett jönnöm, h nem létezhet.

Egyik sem.

Deee nekem is had legyen egy kérdésem, ha valaki hisz istenben, akkor hogy dönti el, hogy az övé az igazi, és nem pedig shiva, vagy allah (ő az:) ) , vagy apollo vagy zeusz , Marduk.....?

Azt mondjátok isten eltervezi a dolgokat, ugye?

Hogy az ő utjai kifürkészhetetlenek ugye?

Amikor 6 an megeröszakolnak egy 8 éves kislányt majd megkinozzák és elvágják a torkát, akkor milyen terv járt az eszébe?

Isten megbünteti az aljas gaz embereket, miutánn megtették, a kislányt meg a mennybe veszi maga mellé? :)

Mi lenne ennek az értelme?

Kérlek válaszoljatok rá!

Louis alfredo garavito 138

Pedro alonso lopez 110

Andrej Romanovic Chikatilo 53

A számok azok a megeröszaakolt és megölt gyermekek száma akikkel végeztek.

Chikatilo el is fogyasztotta őket.

Az elsö kettö már szabadon van 22- 30 évet kaptak

Most légyszives adjatok választ!

2016. jún. 18. 21:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

"Mert senki sem születik sem hívőnek, sem ateistának."

Az meg milyen állapot?

2016. jún. 18. 21:23
 9/22 anonim ***** válasza:
85%

"Gyerekként én is hittem, de ma már nem.

Miután egyre többet tapasztaltam az életben, rá kellett jönnöm, h nem létezhet.

Egyik sem.

Deee nekem is had legyen egy kérdésem, ha valaki hisz istenben, akkor hogy dönti el, hogy az övé az igazi, és nem pedig shiva, vagy allah (ő az:) ) , vagy apollo vagy zeusz , Marduk.....?

Azt mondjátok isten eltervezi a dolgokat, ugye?

Hogy az ő utjai kifürkészhetetlenek ugye?

Amikor 6 an megeröszakolnak egy 8 éves kislányt majd megkinozzák és elvágják a torkát, akkor milyen terv járt az eszébe?

Isten megbünteti az aljas gaz embereket, miutánn megtették, a kislányt meg a mennybe veszi maga mellé? :)

Mi lenne ennek az értelme?

Kérlek válaszoljatok rá!

Louis alfredo garavito 138

Pedro alonso lopez 110

Andrej Romanovic Chikatilo 53

A számok azok a megeröszaakolt és megölt gyermekek száma akikkel végeztek.

Chikatilo el is fogyasztotta őket.

Az elsö kettö már szabadon van 22- 30 évet kaptak

Most légyszives adjatok választ!"

Erre nem fogsz számodra megfelelő választ kapni, mert a kereszténységnek erre külön tanítása van, tökéletesen megtudják maguknak magyarázni ezt a dolgot, de csakis maguknak, valahogy így szokták. A Sátán minden földi gonoszságnak az okozója, és minden rossz tőle van, aztán szokott jönni a mainstream ágtól, hogy a gyerek már nem szenved, és mint eképpen meggyilkolt áldozat, biztos helye van a mennyben, és boldogan él Isten mellett, aztán vannak a Jehova Tanúk, meg pár hasonló nézeteket valló gyülekezet, akiket igazából kereszténynek sem tartanak, akik a földi paradicsomban hisznek, és úgy gondolják, hogy a gyilkosnak és a gyermeknek is lehet lehetősége az örök életre, ha az ezeréves királyságban úgy döntenek, hogy Jehovát akarják szolgálni, a kitalál 16. századi bálvány név mögött megbúvó nevet. És így megint csak a gyereknek jó.

Soha semmilyen körülmények között nem fogják beismerni, hogy ezt ami a világba megy ha létezne a csodálatos szeretet adó Isten akkor nem történne meg, mindent a Sátánra fognak, és arra, hogy Isten türelmi időt adott neki, megállás nélkül ezzel fecskendezik az elméjüket, hogy könnyebb legyen elfogadni azt, ami borzalmas, és soha vissza nem csinálható, csak éppen az ellentmondások millióira nem sikerül választ adni, ha igen, azok is kitérő és folyamatosan belemagyarázó válaszok. Mint olvastam, a KZitus nevű kérdező, Jehova Tanúja, szóval ha minden igaz, akkor majd egy több oldalas bemásolt szöveget fog eléd tenni, amit az őrtorony szervezet meglátását fogja leírni ezzel kapcsolatosan, ne legyenek illúzióid, mindenre lesz magyarázat, mert az úgy kerek, csak a kérdés, hogy kinek elfogadható. Megjegyezném mellékesen, 99%-ban az okoskodó keresztények, akik a csodás örök élet reménységének lehetőségéről beszélnek, és arról, hogyan kell feldogozni azt, hogy Isten engedi egy elmebetegnek, hogy a gyermekét meggyilkolja, majd elfogyasztja, mint az ételt, soha életében még csak közeli élményben sem volt része, olyan ez, mint a gazdag ember tanácsai a szegényeknek, hogyan kellene meggazdagodni, csak éppen azt felejti elmondani, hogy ő már gazdag családba született.

Lényeg a lényeg, kapsz majd választ talán, csak éppen nem olyat, ami bármire is megfelelő magyarázat lenne, egy szeretet hirdető embertől sem tűröd el, hogy pusztán azért hogy az igazságát bizonygassa elnézze a borzalmakat maga körül, nem még egy Istentől aki állítólag mindenható.

2016. jún. 18. 21:45
 10/22 anonim ***** válasza:
Köszi a válasz!
2016. jún. 18. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!