Közületek ki hisz Istenben? Mert ha megnézzük a Földet, csillagokat, embereket, állatokat, akkor láthatjuk, hogy ez csak úgy magára, egy inteligens lény irányítása nélkül nem jöhetett vona létre a semmiből.
ajaj a 70-es kiborult
Amikor egy ártatlan embert, gyereket, állatot növényt bántanak - Őt bántják, ott van Isten.
Amikor szeretet van a lények közt - Ő az.
"mert az Isten szeretet."
A "sok hülyeség közt, ami van a bibliában" - ott van ez is.
Tudni kell olvasni. A világ jeleit, a szentiratokat, a világot magát. És önmagunkat is.
Nem tudom, ki mit nem ért ebben: aki, ami tökéletes - az MAGÁTÓL nem romlik el, nem bukik el soha.
A tökéletességbe ez is beletartozik.
Ha az egész világ tökéletes, kivétel nélkül, és a világon kívül pedig CSAK az isten létezik, akkor rajta kívül SENKI nem tudja elrontani ezt a tökéletes világot.
"és a világon kívül pedig CSAK az isten létezik"
Miért "kívül"? Hol "kívül"? Esse est Deus. Isten a Lét.
Úgy értettem, hogy a világtól függetlenül.
Ő eldöntheti, hogy mi legyen a világgal, és ebben nem korlátozza semmi - míg a világ semmit nem tehet ővele.
gherlinda:
nem rossz, amit írtál, csak nem igaz.
Kerestem. Eleve nem utasítok el semmit csak úgy.
NEM válaszolt nekem, és ez már sok éve volt.
És most ne gyere nekem azzal, hogy rosszul kértem, stb.
Ő nem hülye, tehát egészen pontosan tudja, hogy mit kértem, és ő ezt hogyan tudná megtenni.
Nem, nem személyes előnyöket kértem.
Ezek után sajnos csak az maradt, hogy vagy nem létezik, vagy nem érdeklem őt.
Az én életem pedig véges és nem tudok 50 évet várni a megvilágosodásra.
"ha nem kapja meg az a válasz,h nincs Isten"
Nem "valamit" kértem, hanem megvilágosodást. Azt, hogy lássam az igazságot róla.
Úgy látszik, nem vagyok erre méltó.
Tudod, ezért ez nem szép tőle. Tudja jól, hogy SEHOGY MÁSHOGY nem fogok hinni benne... tehát, ha létezik, akkor szándékosan küld a pokolra.
Sajnos így nem tudok hinni a létezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!